Czasu mało, słońce wzywa na wycieczki, piękny październik rozpieszcza a jednak spotkanie przy piekarnikach w ramach Październikowej Piekarni Amber odbyło się bez przeszkód. Tematem była czekoladowa
Moje Małe CzarowanieDrożdżowa gwiazda makowa Drożdżowa gwiazda makowa Składniki na ciasto drożdżowe: 50 g drożdży 500 g mąki pszennej 150 g masła 125 ml mleka 100 g cukru
Pomysłowa kuchniaPyszne piernikowe trufelki z dodatkiem gorzkiej czekolady, skórki oraz soku z pomarańczy. Nietypowym składnikiem jest w nich starta marchewka, która dodaje ciekawego smaku. Na pewno jest
AleTorcikNapoleonka bez pieczenia to jedno z tych ciast, które zawsze się udają. Proste i szybkie w przygotowaniu i przede wszystkim wyśmienite w smaku. Idealnie nadaje się
Blog kulinarny S9.PLJogurtowiec na gofrach to bajecznie proste ciasto bez pieczenia. Do jego przygotowania wykorzystamy gofry, które można wykonać samodzielnie np według tego przepisu na chrupiące gofry lub
Blog kulinarny S9.PLRolada serowa z polędwiczką i pieczarkami Przepis na roladę serową to jeden z Waszych ulubionych na blogu. Poprzednio robiłam ją z kurczakiem i pieczarkami oraz z
Blog z ApetytemNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Domowe ciastaDzień dobry kochani :-) Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciasteczka spirale. Ciasteczka rewelacyjne, pyszne, kruche, proste w wykonaniu. Ja zrobiłam podwójną porcję i zniknęły w
kruche babeczkiOgórki konserwowe z miętą do słoików to moja kolejna propozycja na prostą do przygotowania i smaczną sałatkę na zimę. Do przygotowania nadadzą się te większe, wyrośnięte
Dorota SmakujeNalewka z mięty – to nie tylko pyszny trunek. Stosowana jest przy dolegliwościach żołądkowych, bólach brzucha. Pobudza wydzielanie soków trawiennych, usprawnia trawienie – kieliszeczek nalewki świetnie się
Dorota SmakujeCześć! Propozycja na obiad, propozycja nawet na świąteczny okres bożonarodzeniowy. W domu uwielbiamy łazanki a te są naszymi ulubionymi, no może z grzybami są smaczniejsze niż
Pieprzyć z FantazjąPrzepis na najpyszniejsze, klasyczne pierogi ruskie, z delikatnym, mięciutkim ciastem i idealnie dobranym farszem. Najlepsze pierogi, jak u mamy Składniki: Ciasto na pierogi ruskie: 600g mąki
NiePieprz.plNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Domowe ciastaTarta z porem i słonecznikiem – niezwykle smaczna, o specyficznym, pysznym smaku, co zawdzięcza właśnie porom duszonym na maśle. Tarta jest prosta do przygotowania – bazą farszu jest
Dorota SmakujeCiasto bazujące na spodach do popularnego Królewicza to wypiek, do którego mam szczególną słabość. Tym razem zwykły budyń zastąpiłam malinowym a jedną warstwę wzbogaciłam o kakaową
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia