Sos tatarski z jajkiem Gęsty i aromatyczny sos tatarski jest rewelacyjnym dodatkiem do zimnych mięs, wędlin, jajek czy kanapek. Najlepiej przygotować go co najmniej na kilka
Blog z ApetytemDla wielbicieli mięsa w galarecie - schab z brzoskwiniami udekorowany majonezem. Przekąska na zimno, która dość często pojawia się na świątecznym stole. Ponadto, schab w galarecie to
UgotowaćSzczerze powiem Wam, że się w nim zakochałam. Jest mega prosty do zrobienia, a ta rosa jest tak urocza, że chodzę koło niego i ciągle go
CzarnawisienkaMakowiec to prawdziwa klasyka połączona z tradycją wśród polskich ciast. Makowiec drożdżowy to ciasto idealne na każdą okazje, począwszy od świąt a skończywszy na deserze do
Słodka StronaPolędwica zamarynowana w marynacie musztardowo-majerankowej z dodatkiem czosnku i ugotowana na parze. To pomysł na domową wędlinę lub mięso do obiadu, bo można ją serwować
Kuchnia MagdaLenyPolędwica zamarynowana w marynacie musztardowo-majerankowej z dodatkiem czosnku i ugotowana na parze. To pomysł na domową wędlinę lub mięso do obiadu, bo można ją serwować
Kuchnia MagdaLenySernik z serkiem mascarpone i śmietaną kremówką należy niewątpliwie do najdelikatniejszych. Jego kremowa konsystencja przywodzi na myśl ptasie mleczko. Potrzebujemy:
Tylko pysznieTe pyszne śledzie królowały na stole u mojej babci bardzo często a ja je uwielbiałam. Teraz robię je na wigilię czy na Wielkanoc, są wyśmienite i
Moje Małe CzarowanieZapraszam na klasyczny keks z mnóstwem kolorowych bakalii i kandyzowanych owoców polany białą czekoladą. Ładnie i apetycznie wygląda, wybornie smakuje a do tego pięknie pachnie. Składniki
Podróż w kulinariaPolędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina
Kuchnia MagdaLenyPolędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina
Kuchnia MagdaLenyNajlepsze Ciasto Raffaello z Likierem Bez Pieczenia – Zapraszam na przepyszne ciasto z wiórkami kokosowymi i likierem, bez pieczenia. Jest bardzo smaczne, wilgotne, aromatyczne, kremowe i wygląda
Mała CukierenkaTradycyjna Sałatka Warzywna to zbiór popularnych z polskich ogródków jarzyn połączonych w pyszną i idealną w smaku klasyczną "imieninową" i świąteczną sałatkę. Zawarta w niej różnorodność
Słodka StronaPomysł na tą pieczeń zaczerpnęłam od Ewy Wachowicz. Tak przygotowana pieczeń jest soczysta, krucha, aromatyczna. Zachęcam do przygotowania na świąteczny stół. Cielęcina pieczona w winie. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowanieKostka czekoladowo-wiśniowa Rewelacyjne połączenia kakaowego biszkoptu z kremem czekoladowym oraz lekko kwaskową frużeliną wiśniową. Niebo w ustach! Bardzo efektowne i przepyszne ciasto. Polecam!
Blog z Apetytem