boże narodzenie - 15128 przepisów (strona:348/1009)

Sos tatarski z jajkiem 150

Sos tatarski z jajkiem Gęsty i aromatyczny sos tatarski jest rewelacyjnym dodatkiem do zimnych mięs, wędlin, jajek czy kanapek. Najlepiej przygotować go co najmniej na kilka

Blog z Apetytem
Schab z brzoskwinią w galarecie 208

Dla wielbicieli mięsa w galarecie - schab z brzoskwiniami udekorowany majonezem. Przekąska na zimno, która dość często pojawia się na świątecznym stole. Ponadto, schab w galarecie to

Ugotować
Sernik z rosą | bez spodu, bez cukru, bez glutenu | 276

Szczerze powiem Wam, że się w nim zakochałam. Jest mega prosty do zrobienia, a ta rosa jest tak urocza, że chodzę koło niego i ciągle go

Czarnawisienka
Tradycyjny Makowiec Drożdżowy (Rolada Makowa Drożdżowa) 417

Makowiec to prawdziwa klasyka połączona z tradycją wśród polskich ciast. Makowiec drożdżowy to ciasto idealne na każdą okazje, począwszy od świąt a skończywszy na deserze do

Słodka Strona
POLĘDWICA GOTOWANA NA PARZE 165

Polędwica zamarynowana w marynacie musztardowo-majerankowej z dodatkiem czosnku i ugotowana na parze. To pomysł na domową wędlinę lub mięso do obiadu, bo można ją serwować

Kuchnia MagdaLeny
POLĘDWICA GOTOWANA NA PARZE 165

Polędwica zamarynowana w marynacie musztardowo-majerankowej z dodatkiem czosnku i ugotowana na parze. To pomysł na domową wędlinę lub mięso do obiadu, bo można ją serwować

Kuchnia MagdaLeny
Puszysty sernik - delikatny jak piórko 175

Sernik z serkiem mascarpone i śmietaną kremówką należy niewątpliwie do najdelikatniejszych. Jego kremowa konsystencja przywodzi na myśl ptasie mleczko. Potrzebujemy:

Tylko pysznie
Śledzie korzenne rodem z PRL - u 175

Te pyszne śledzie królowały na stole u mojej babci bardzo często a ja je uwielbiałam. Teraz robię je na wigilię czy na Wielkanoc, są wyśmienite i

Moje Małe Czarowanie
,,Keks z bakaliami z bakaliami’’ 141

Zapraszam na klasyczny keks z mnóstwem kolorowych bakalii i kandyzowanych owoców polany białą czekoladą. Ładnie i apetycznie wygląda, wybornie smakuje a do tego pięknie pachnie. Składniki

Podróż w kulinaria
POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA 198

Polędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina

Kuchnia MagdaLeny
POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA 198

Polędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina

Kuchnia MagdaLeny
Najlepsze Ciasto Raffaello z Likierem Bez Pieczenia 190

Najlepsze Ciasto Raffaello z Likierem Bez Pieczenia – Zapraszam na przepyszne ciasto z wiórkami kokosowymi i likierem, bez pieczenia. Jest bardzo smaczne, wilgotne, aromatyczne, kremowe i wygląda

Mała Cukierenka
Tradycyjna Klasyczna Sałatka Jarzynowa 266

Tradycyjna Sałatka Warzywna to zbiór popularnych z polskich ogródków jarzyn połączonych w pyszną i idealną w smaku klasyczną "imieninową" i świąteczną sałatkę. Zawarta w niej różnorodność

Słodka Strona
Pieczeń cielęca w winie 134

Pomysł na tą pieczeń zaczerpnęłam od Ewy Wachowicz. Tak przygotowana pieczeń jest soczysta, krucha, aromatyczna. Zachęcam do przygotowania na świąteczny stół. Cielęcina pieczona w winie. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Kostka czekoladowo-wiśniowa 746

Kostka czekoladowo-wiśniowa Rewelacyjne połączenia kakaowego biszkoptu z kremem czekoladowym oraz lekko kwaskową frużeliną wiśniową. Niebo w ustach! Bardzo efektowne i przepyszne ciasto. Polecam!    

Blog z Apetytem