Witam poświątecznie i zapraszam na roladki z szynki w galarecie. Przygotowałam je na wielkanocne śniadanie, wyszły bardzo smaczne, lekko ostre w smaku, świetnie pasowały do innych
Kuchnia z widokiem na ogródŚwięta za nami, wielu z nas dojada jeszcze resztki z lodówki. Gdy już wszystko zjecie i zatęsknicie za słodkim, wróćcie do tego przepisu! To proteinowy sernik
Nastoletnie WypiekanieSernik z rodzynkami, na kruchym cieście. Ciężki, twarogowy, a jednocześnie delikatny, z wyczywalnym lekko cytrusowym posmakiem. Składniki: na blachę 40x25cm ciasto: ok 350 g mąki, 220
Lena GotujeCiasto chałwowiec na herbatnikach przełożone masą chałwową i dżemem porzeczkowym.Niebo w gębie :).Nie wymaga pieczenia,szybko się obi i bardzo szybko znika z talerza :). SKŁADNIKI
Mała w garnku mieszaCo zrobić gdy nagle najdzie nas ochota na coś słodkiego, a nie mamy czasu na pieczenie ciasta ;)? Polecam zrobić wafla z masą krówkową oraz powidłami porzeczkowymi
Blog kulinarny S9.PLWieprzowina na świąteczny obiad . TOP 50 najlepszych przepisów z wieprzowiny na świąteczny Obiad Wielkanocny. Wielkanoc to magiczny czas spotkań z rodziną i najbliższymi. Musimy postarać się
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCiasto wygląda trochę jak górki, pagórki i stąd jego nazwa. Będzie idealne na rodzinne imprezy, na święta czy do kawy z przyjaciółmi. Zróbcie na Wielkanoc będzie
Moje Małe CzarowanieChoć sama chałwa wcale mnie nie kusi to bardzo lubię jej smak w przeróżnych ciastach oraz deserach. A że już od jakiegoś czasu leżał i leżał
Di gotujeFaszerowane roladki z szynki w galarecie Szynkowe ruloniki nadziewane serkiem chrzanowym, jajkiem oraz warzywami i zalane galaretą. Pyszna i efektowna przekąska, która świetnie sprawdzi się zarówno
Blog z ApetytemSos tatarski z jajkiem Gęsty i aromatyczny sos tatarski jest rewelacyjnym dodatkiem do zimnych mięs, wędlin, jajek czy kanapek. Najlepiej przygotować go co najmniej na kilka
Blog z ApetytemDla wielbicieli mięsa w galarecie - schab z brzoskwiniami udekorowany majonezem. Przekąska na zimno, która dość często pojawia się na świątecznym stole. Ponadto, schab w galarecie to
UgotowaćSzczerze powiem Wam, że się w nim zakochałam. Jest mega prosty do zrobienia, a ta rosa jest tak urocza, że chodzę koło niego i ciągle go
CzarnawisienkaMakowiec to prawdziwa klasyka połączona z tradycją wśród polskich ciast. Makowiec drożdżowy to ciasto idealne na każdą okazje, począwszy od świąt a skończywszy na deserze do
Słodka StronaPolędwica zamarynowana w marynacie musztardowo-majerankowej z dodatkiem czosnku i ugotowana na parze. To pomysł na domową wędlinę lub mięso do obiadu, bo można ją serwować
Kuchnia MagdaLeny