Puszyste miękkie pierniczki – pierniczki na święta Szukacie przepisu na puszyste miękkie pierniczki, które możecie przygotować tuż przed świętami? To właśnie ten przepis My uwielbiamy takie
Słodkie okruszkiCiasto różowa pychotka Dziś zapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu ciasto różowa pychotka. Nazwę wymyśliła moja córeczka, która uwielbia różowy kolor Połączenie kruchego ciasta
Słodkie okruszkiBardzo łatwo zamienisz zwykły rosół w wykwintne i przepyszne danie, które przy świątecznym stole doceni każdy smakosz grzybów Aromat jest niesamowicie intensywny, a przepis banalnie prosty
Kulinarna PolskaBardzo proste ciasteczka z ciasta francuskiego z nadzieniem z marcepanu i orzechów włoskich, obtoczone w cukrze i przyprawie do piernika. Są mega szybkie w przygotowaniu - wystarczy
Kuchnia MagdaLenyBardzo proste ciasteczka z ciasta francuskiego z nadzieniem z marcepanu i orzechów włoskich, obtoczone w cukrze i przyprawie do piernika. Są mega szybkie w przygotowaniu - wystarczy
Kuchnia MagdaLenyPierogi to tradycyjne świąteczna potrawa, której nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Kruche, nadziane grzybami z lasu i kiszoną kapustą są idealne do świątecznego czerwonego barszczu
Szalona Kuchnia EwelinyCiasto dla fanów słodkości z makiem, które w połączeniu z delikatną, pachnącą wanilią masą serową, orzeźwiającą porzeczkową konfiturą i słodką czekoladą smakują rewelacyjnie i z pewnością
Szalona Kuchnia EwelinyKaczka to klasyka i symbol polskiej kuchni. Pieczona kaczka z chrupiącą skórką, z aromatycznymi ziołami, faszerowana wątróbką to świetny pomysł na świąteczne danie obiadowe, a także
Szalona Kuchnia EwelinyKlasyczne, domowe ciasto drożdżowe z masą makową, słodkim lukrem, orzeźwiającą cytrusową skórką i chrupiącymi orzechami to moja propozycja tradycyjnego, świątecznego wypieku. Drożdżowiec z makiem smakuje zawsze
Szalona Kuchnia EwelinyPaszteciki to tradycyjna świąteczna potrawa, której nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Drożdżowe, mięciutkie, nadziane pachnącymi grzybami, które idealnie komponują się z wyrazistą kiszoną kapustą są
Szalona Kuchnia EwelinyKlasyczne świąteczne ciasto na bazie sera połączone z aromatycznymi korzennymi piernikami z czekoladową nutą, polewą z białej czekolady i chrupiącymi bakaliami zawsze świetnie smakuje i szybko
Szalona Kuchnia EwelinyIdą powtórki w telewizji Food Network z Nigellą Lawson. Kiedy pokazała "Ciasto daktylowe pływające w toff"i już widziałam na swoim stole świątecznym. Zrobiłam najpierw
AZgotuj!Sałatka Czapka Mikołaja – to prosta i szybka sałatka z tuńczykiem i ryżem pod postacią mikołajkowej czapeczki :) Polecam ją zwłaszcza w okresie bożonarodzeniowym. Zaś w środku
Kulinarne PrzebojePiernik parzony na sztucznym miodzie. Tańsza alternatywa dla tego upieczonego na miodzie prawdziwym. Tańsza nie oznacza gorsza! Piernik jest bardzo smaczny. Dodatkowo można go ubogacić bakaliami
Pieprzyć z FantazjąIdealne kruche ciasteczka o maślanym posmaku, z kompozycją maku, miodu i orzechów włoskich. Składniki na ciasto: 2 szkl. mąki 125 g masła 70 g cukru
Świat Ciasta