Cześć! Taką właśnie kapustę na Wigilię gotowała moja mama a teraz ja gotuję. Jak tradycja przykazała danie miało być postne. Tego też trzymam się do dnia
Pieprzyć z FantazjąCześć! Śledzie w occie, śledzie w sosie musztardowym, śledzie panierowane w zalewie – teraz napiszę o śledziach w sosie śmietanowym. Bardzo fajna odmiana podania śledzi. Takie
Pieprzyć z FantazjąCześć! Będąc wciąż w klimacie świątecznym napiszę dziś o moich muffinach piernikowych. Bardzo fajny pomysł na udekorowanie świątecznego stołu i bardzo smaczny przyznam. Miłośnicy pierników
Pieprzyć z FantazjąCześć! Dla lubujących się w pierogach będzie to rarytas Pierożki z wątróbką, kaszą gryczaną i grzybami. Bardzo smaczne a okraszone masłem albo stopioną słoninką z cebulką
Pieprzyć z FantazjąCześć! Tak sobie myślę, czy rozpisywać się o tej sałatce, którą i tak każdy zna. Coś napiszę jednak Bałagan – tak nazywa się w moich stronach
Pieprzyć z FantazjąCześć! Sałatka bardzo fajna na każdą okazję, nie tylko na święta. Bardzo smaczna i sycąca. Przepis na nią dostałam wiele lat temu od mojej sąsiadki. Składniki
Pieprzyć z FantazjąCześć! Rosół gości w wielu domach a najczęściej w niedzielę. Pozostaje potem mięso, nad którym głowimy się, co z niego zrobić. Ja czasami piekę pasztet
Pieprzyć z FantazjąCześć! Tradycyjna szwedzka przekąska, którą robi się z okazji różnych świąt rodzinnych bądź innych okoliczności. Zanim zrobiłam ten tort podpytałam znajomych ze Szwecji jak oni
Pieprzyć z FantazjąCześć! Bardzo lubimy zbierać grzyby, dlatego też suszonych czy w słoikach u nas w domu nie brakuje. Wiadomo zależy też to od tego czy te
Pieprzyć z FantazjąPstrąg w galarecie... Potrzebne będą: 1,5 kg pstrąga pęczek włoszczyzny 2 średnie cebule 10 kulek ziela angielskiego 4 listki laurowe sól i pieprz do smaku
Pelusiowa KuchniaW te Święta nabrałam ochoty na makowiec, którego od dawna nie piekłyśmy. W rezultacie powstał seromakowiec, w którym połączyłam smaki sernika i makowca. Obie warstwy połączył
Weekendy w domu i ogrodzieRoladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę Bardzo prosta w przygotowaniu i przepyszna przekąska, która w dodatku pięknie prezentuje się na stole. Szynka zawijana z
Blog z ApetytemFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin W skład CRAVEmonkey wchodzą trzy niesamowite osoby: Agata, która pochodzi z Polski, Swietlana, która wychowała się
CRAVEmonkeyProsty seromak – makowiec z sernikową warstwą Dziś zapraszam Was na ciasto dwa w jednym. Czyli połączenie makowca z sernikiem. Ukochane smaki moje i mojej rodziny
Słodkie okruszkiNajłatwiejsze ciasto murzynek Są ciasta, które można przygotować dosłownie na poczekaniu i to bez użycia miksera. Takie właśnie jest dzisiejsze najłatwiejsze ciasto murzynek. Wystarczy umieścić
Słodkie okruszki