21.12 .2019 Magda Soczystemu łososiowi niewiele trzeba aby był przepyszny. W tym przepisie postawiłam na zasadę im mniej tym lepiej i podkreśliłam łososia tylko tym co
Smaczna StronaJestem dość wybredna, jeśli chodzi o czerwony barszcz. Jak dla mnie, powinien być on dość pikantny, lekko kwaskowaty, wyrazisty i powinien mieć piękną, głęboką barwę. Poza
Be Fit Be StrongPrzyznam się Wam szczerze, że przez długi czas wstrzymywałam się ze zrobieniem domowej masy makowej, jednakże jak ją zrobiłam i posmakowałam od razu żałowałam tego, że
Be Fit Be StrongDziś zostawiam Wam mój ulubiony przepis na schab. Nadziewany śliweczką moczoną w alkoholu. Raz na jakiś czas kupuje duży kawał schabu, nadziewam go i piekę, a
My simple kitchenMój ulubiony kompot nie tylko świąteczny, ale i zimowy. Aromatyczny i bez cukru - suszone owoce same w sobie są bardzo słodkie. Niektórzy dorzucają do swojego kompotu
My simple kitchenSernik z mlekiem w proszku na kakaowym spodzie Dziś zapraszam Was na pyszny sernik z mlekiem w proszku na kakaowym spodzie. Sernik jest naprawdę kremowy, dobrze
Słodkie okruszkiKostka a la tiramisu Pyszne ciasto z kawowym kremem na kakaowym biszkopcie, nasączone kawą i Amaretto. Jeśli lubicie ciasta z kremem i smak tradycyjnego tiramisu, to
Słodkie okruszkiPaszteciki grzybowe Dziś mam dla Was przepis na pyszne drożdżowe paszteciki z grzybowym farszem. Idealne na święta do domowego czerwonego barszczu. Takie paszteciki śmiało możecie postawić
Słodkie okruszkiŚledzie w oleju z cebulą – tradycyjne śledzie Takich śledzi po prostu nie może zabraknąć na moim stole. Przygotowuję je zarówno na Święta, jak i na
Słodkie okruszkiUszka z kapustą i grzybami Uszka, to tradycyjne świąteczne danie. Najlepiej smakują z dobrze doprawionym domowym czerwonym barszczem . Ich przygotowanie jest dość pracochłonne, ale efekt jest
Słodkie okruszkiKulebiak to potrawa wywodząca się z kuchni rosyjskiej. Na wigilijnym stole najczęściej pojawia się u nas kulebiak z kapustą i grzybami, czyli strucla z ciasta drożdżowego
Kuchnia MagdaLenyKulebiak to potrawa wywodząca się z kuchni rosyjskiej. Na wigilijnym stole najczęściej pojawia się u nas kulebiak z kapustą i grzybami, czyli strucla z ciasta drożdżowego
Kuchnia MagdaLenyDziś przedstawiam przepis na pyszną zupę migdałową. Zupę tę robiłam pierwszy raz w życiu i od razu podbiła kubki smakowe moje i moich domowników. Zupa migdałowa
Tradycyjna kuchnia KasiLubicie piernik? To na pewno pokochacie to ciasto! To bezglutenowy piernik marchewkowy – ciasto marchewkowe z przyprawami korzennymi, które pachnie cynamonem i imbirem, idealnie komponuje się
FlymetothespoonProsta i szybka sałatka z drobiutkim makaronem w kształcie ryżu. Ananasa i wędlinę kroję w mała kostkę więc cała sałatka z drobniutkich składników bardzo ładnie się
Monia miesza i gotuje