Witam Was ponownie w słodkim nastroju ; ) Dzisiaj bowiem jedno z moich ulubionych gatunków ciast, czyli sernik! Ale nie taki zwyczajny : to połączenie wielokolorowego ( i wielosmakowego) ciasta
Domowe ciastaPaszteciki z pieczarkami, to idealny dodatek do barszczu, zupy buraczkowej lub do zajadania same. Moje dziecię wręcz zakręciło się na ich punkcie. Do tego
Smaczne ZdroweCiasto kakaowe z serem i ananasem Dziś mam dla Was pyszny przepis na ciasto kakaowe z serem i ananasem. Połączenie, któremu ciężko się oprzeć. Oczywiście, jeśli
Słodkie okruszkiUff… w ostatniej chwili udało mi się usiąść do jednego z finałowych, ale i przy okazji najważniejszych tekstów tego roku, a mianowicie, jakie wino wybrać
Kate's KitchenUff… w ostatniej chwili udało mi się usiąść do jednego z finałowych, ale i przy okazji najważniejszych tekstów tego roku, a mianowicie, jakie wino wybrać
Kate's KitchenSą takie smaki, na które ma się co jakiś czas wielką ochotę. Tak było właśnie w przypadku galaretek drobiowych, które niedawno robiliśmy. Ponieważ w tym roku
niecodziennikparyWesołe ciasto truskawkowe z kokosem i advocaatem – Zapraszam na nowe, pyszne ciasto w Małej Cukierence. Jest bardzo smaczne z kokosowym kremem, truskawkami i likierem. Wygląda i
Mała CukierenkaPrzi Godach1 wziyno2 mie na małe wynołkwianie3 śledziowe- przeglōndołech4 roztomajte5 recepty6, kōmbinowołech i tak żech prziszoł do tego, co sam widzicie na ôbrŏzku. I musza Wōm
Chop w kuchniPrawdziwy, tradycyjny, zwijany makowiec z samodzielnie wykonaną masą makową. Ciasto najlepiej prezentuje się na stole w całości, ułożone na podłużnym półmisku. Jego największą zaletą jest lekkie
Świat CiastaA oto kilka moich propozycji na karnawałowy stół 🙂 Miodownik Ciasto makowo-kokosowe z kremem Sałatka z serem i ananasem Roladki z szynki
czarrna od kuchniUff… w ostatniej chwili udało mi się usiąść do jednego z finałowych, ale i przy okazji najważniejszych tekstów tego roku, a mianowicie, jakie wino wybrać
Kate's KitchenKulebiak z kapustą z pieczarkami na cieście półkruchym, podawany z pysznym, rozgrzewającym “Barszczem czerwonym“. Pomysł na ten przepis zrodził się tak na prawdę z
Moja DelicjaUwielbiam okres przedświąteczny... choinka, światełka... a najbardziej kocham unoszący się w całym domu zapach grzybów, cytrusów i przyprawy do piernika- od lat te same zapachy, te
Kraina Miodem PłynącaCytrynowy sernik z mascarpone na ciasteczkowym spodzie, przepyszny i delikatny sernik. Jest idealnie kremowy na języku, taki subtelny i niesamowicie aromatyczny, pachnie, jak
SMYKWKUCHNINa kŏżdym fajerze1 u Tanty2 Eldzy bōły take fajne małe klopse ze rybōw, kere wartko sie traciōły3. Szło by pedzieć, że to take bratheringi4, yno [...] Artykuł
Chop w kuchni