Scroll down for recipe in English. W zasadzie jest to przepis na piernik czy pierniki dojrzewające. Zwykle po zrobieniu ciasta trzymam je w lodówce od 2 do 4 tygodni. W tym roku, z braku czasu ciasto leżakowało w chłodzie tylko 4 doby ;) Pierniczki wyszły pyszne i polecam każdemu na święta, jeśli ma trochę mniej czasu :) Składniki: 1 szkl. miodu (np. wielokwiatowego) 1/4 szkl. cukru 130 g. masła 500 g. mąki pszennej 2 łyżeczki kakao 1/4 szkl. mleka 2 małe jajka 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 30 g. przyprawy do ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...