boczek - 14002 przepisów (strona:562/934)

Lekkie, pieczone kotlety mielone 65

abyście i Wy zaskoczyli swoją rodzinę :) Składniki na 14 dużych kotletów: 1 kg mięsa wieprzowego u mnie szynka zrazowa 1/2 kg mięsa wołowego u mnie szponder 200 gr surowego boczku** 2 duże cebule 3 kajzerki 200 ml mleka do namoczenia kajzerek około 200 ml 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki pieprzu 3 jajka Bułka tarta do obtoczenia koteltów

moj przepis na
Piróg biłgorajski 70

wymiary u spodu), wysokość 7 cm: 600 gr ugotowanych ziemniaków 1 szklanka suchej kaszy gryczanej lub 650 gr ugotowanej 750 gr sera białego (półtłusty) 500 gr boczku z szynką pół na pół 1 szklanka śmietany 18 % 5 jajek 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 2 garści liści mięty lub łyżeczka suszonej mięty Kaszę ugotować na sypko zgodnie z instrukcją

moj przepis na
Lekkie, pieczone kotlety mielone 61

abyście i Wy zaskoczyli swoją rodzinę :) Składniki na 14 dużych kotletów: 1 kg mięsa wieprzowego u mnie szynka zrazowa 1/2 kg mięsa wołowego u mnie szponder 200 gr surowego boczku** 2 duże cebule 3 kajzerki 200 ml mleka do namoczenia kajzerek około 200 ml 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki pieprzu 3 jajka Bułka tarta do obtoczenia koteltów

moj przepis na
Piróg biłgorajski 64

wymiary u spodu), wysokość 7 cm: 600 gr ugotowanych ziemniaków 1 szklanka suchej kaszy gryczanej lub 650 gr ugotowanej 750 gr sera białego (półtłusty) 500 gr boczku z szynką pół na pół 1 szklanka śmietany 18 % 5 jajek 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 2 garści liści mięty lub łyżeczka suszonej mięty Kaszę ugotować na sypko zgodnie z instrukcją

moj przepis na
Rolada z boczku 77

Jeśli trafi się wam ładny kawałek boczku, na tyle gruby, że można go rozkroić tworząc duży płat to polecam go zamarynować, zwinąć go w roladę i upiec. Będzie pyszne mięso na obiad lub zimny dodatek na kanapki. To z czego powstanie marynata zostawiam wam, dodatki dowolne, co macie i co lubicie. Obiad został wykonany całkowicie przez męża. Widać, typowo męski

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zrazy wołowe 82

Zrazy wołowe to jeden z moich ulubionych obiadów, głównie ze względu na pyszny aromatyczny sos, który powstaje podczas duszenia się zrazów wołowych. Rolady śląskie zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem sprawdzą się nie tylko jako zwykły, ale równie The post Zrazy wołowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Lepenice 95

Lepenice, czyli pyszne danie kuchni czeskiej. Jest to nic innego jak tłuczone ziemniaki z kiszoną kapustą, które dodatkowo zostały oprószone boczkiem z cebulką. Super się sprawdzi jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie, a w towarzystwie ma The post Lepenice appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Makaron ze szpinakiem 95

obiad gdy macie naprawdę mało czasu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki 5 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 100 g szynki prosciutto, szwarcwaldzka itp. lub ostatecznie chudy boczek 150 g szpinaku świeży typu baby 1 trójkącik serka topionego śmietankowego 2 łyżki mascarpone 100 ml śmietanki 30 % 300 g makaronu drobny, dowolny kształt Instrukcje Makaron gotujemy al dente w lekko

To co lubię - gotuję i polecam
Prosta zapiekanka z ziemniaków 215

dodatku do obiadu.Przygotowuje się ją bardzo łatwo i nie potrzeba wielu drogich składników. U mnie w domu zajadamy się samą zapiekanką z dodatkiem surówki. Można jak najbardziej dodać więcej boczku, będzie wtedy smaczniejsza i jako danie solo będzie idealne! Na moim blogu znajdziecie … Czytaj dalej Prosta zapiekanka z ziemniaków Artykuł Prosta zapiekanka z ziemniaków pochodzi z serwisu Pieprzyć

Pieprzyć z Fantazją
Ritterzipfel – ziemniaczno – kapuściane kluski 122

piszę, że to ja ugotowałam. Okazuje się, że moja rodzina również lubi eksperymenty w kuchni 🙂 Kluski ziemniaczane w wykonaniu mojej córki <3 Ritterzipfel to kluski ziemniaczane z dodatkiem boczku i kapusty kiszonej. Te, które dzisiaj opiszę wykonała moja córka. Jak miło jest kiedy po powrocie do domu z pracy czeka na stole pyszny … Czytaj dalej Ritterzipfel – ziemniaczno

Pieprzyć z Fantazją
Zupa fasolowa 157

Zupa fasolowa – pyszna i tradycyjna polska zupa z dodatkiem boczku i kiełbasy. W moim domu obowiązkowo gotowana na żeberkach wieprzowych. Zupa ta jest bardzo sycąca i rozgrzewająca, wiec polecam ją zwłaszcza na chłodniejsze dni. The post Zupa fasolowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Grochówka 104

Pyszna grochówka na wywarze z żeberek, z dodatkiem boczku i kiełbasy, to coś co uwielbiamy! Kiedyś nie byłam wielką fanką zupy grochowej, bo w moim rodzinnym domu z robiło się ją na grochu niełuskanym. Ja osobiście robię grochówkę na grochu łuskanym The post Grochówka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Makaron z młodą kapustą i boczkiem 68

Makaron z sezonowym przysmakiem - młodą kapustą i boczkiem to tani i pyszny obiad. W czasie gotowania makaronu przygotujesz dodatki i obiad dosłownie w 20 minut ląduje na stole. Polecam, pychota

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łazanki z młodą kapustą i pieczarkami 107

przeszkodzie by do tego użyć młodziutkiej główki kapusty. Nie dodałam tu grzybów, tylko pieczarki. Grzyby moim zdaniem byłyby za ciężkie smakowo w towarzystwie młodej kapusty. Okrasiłam to danie boczkiem i kiełbasą, … Czytaj dalej Łazanki z młodą kapustą i pieczarkami Artykuł Łazanki z młodą kapustą i pieczarkami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Śniadaniowe brukselki z dodatkami 113

przygotowania potrzebujemy: Brukselki – 400g Boczek plastry- 150g Pieczarki- 200g Cebula- 60g Czosnek- 8g Jajka- 3 sztuki Oliwa z oliwek- łyżka Sól, pieprz, papryka słodka W skropionym oliwą naczyniu żaroodpornym układamy obrane i pokrojone w ćwiartki pieczarki i brukselki przecięte na pół- przyprawiamy solą i pieprzem i posypujemy cebulą pociętą  w kostkę oraz plastrami bekonu przeciętymi na pół. Całość skraplamy

serzmiesem

Proponowane wyszukiwania