boczek - 14002 przepisów (strona:571/934)

Sernik na jogurtach greckich 32

masło i mieszam. Muszę uzyskać konsystencję mokrego piasku. Ciasteczka z masłem wsypuję do tortownicy o średnicy 18-20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Rozprowadzam ciasteczka równomiernie po dnie i boczkach dociskając. Tortownicę wstawiam do lodówki, a w tym czasie przygotowuję masę jogurtową. Składniki na masę: 80 g rozpuszczonego masła 800 g jogurtu typu greckiego 4 jajka 3 łyżki cukru pudru

Słodki sentyment
Bułeczki cynamonowe 31

połowie ciasta szklanką delikatnie zaznaczam kółka. Na kółka kładę trochę kremu, smaruję brzegi kółek białkiem i przykrywam drugą połową ciasta. Następnie szklanką wykrawam kółka (zdjęcia pomocnicze na końcu ? ). Boczki dociskam i bułeczki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie bułeczki przykrywam i odstawiam do wyrośnięcia na 30 minut. Wyrośnięte bułeczki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Słodki sentyment
Mazurek pistacjowy 34

masła Przygotowanie: Wszystkie składniki zagniatam na gładkie ciasto. Jeśli ciasto jest za suche, dodaję dodatkowe 20 g masła. Ciasto rozwałkowuję i wykładam na wysmarowaną blaszkę zgrabnie formując boczki, dno nakłuwam widelcem. Z resztek ciasta wycinam motylki lub inne kształty.   Blaszkę z ciastem wstawiam do zamrażarki na ok. 15 minut, a w tym czasie nagrzewam piekarnik do 180 stopni. Wyciągam

Słodki sentyment
Sernik czekoladowy na zimno 34

masła Przygotowanie: Masło rozpuszczam, a herbatniki rozdrabniam na piasek. Mieszam ciasteczka z masłem i wykładam do tortownicy o średnicy 20-22 cm. Wylepiam masą ciasteczkową spód i boczki. Tortownicę wstawiam do lodówki. W tym czasie przygotowuję masę serową. Składniki na masę serową: 2 łyżeczki żelatyny 150 ml mleka 250 g mascarpone 250 g mielonego twarogu 180 g ulubionej czekolady

Słodki sentyment
Sernik ricotta z borówkami 29

kakao do masła. Mieszam do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Spód tortownicy 20-22 cm wykładam papierem do pieczenia, ciasteczka z masłem przesypuję do tortownicy i wylepiam nimi spód i boczki. Tortownicę wstawiam do lodówki. Składniki na masę: 750 g serka ricotta 1 łyżka cukru waniliowego 4 duże jajka   4 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki kaszy manny

Słodki sentyment
Sernik chałwowy 41

kakao do roztopionego masła. Mieszam do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 21-22 cm wykładam papierem do pieczenia, wsypuję ciasteczkową masę i wylepiam dno i boczki. Tortownicę wstawiam do lodówki, a w tym czasie przygotowuję masę serową. Składniki na masę serową: 400 g serków waniliowych (typu Danio lub podobne) 400 g zmielonego twarogu 1 łyżka mąki pszennej

Słodki sentyment
Mazurek czekoladowy z mlekiem w proszku 36

zrobienia np. kokosanek ) 1 szczypta soli 2 łyżki cukru pudru 200 g masła Przygotowanie: Wszystkie składniki zagniatam na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowuję i wykładam na wysmarowaną blaszkę zgrabnie formując boczki, dno nakłuwam widelcem. Jeśli zostanie Wam trochę ciasta, możecie wyciąć różne kształty, posłużą do dekoracji.  Blaszkę z ciastem wstawiam do zamrażarki na ok. 15 minut, a w tym czasie

Słodki sentyment
Sernik Amaretto 42

mielonych migdałów Przygotowanie: Ciasteczka blenduję na piasek. Do roztopionego masła dodaję zmielone migdały, kakao i zmielone ciasteczka. Składniki mieszam i wykładam do tortownicy 21-22 cm. Formuję spód i boczki i wstawiam tortownicę do lodówki. Teraz przygotowuję masę serową. Składniki na masę serową: 750 g zmielonego twarogu (może być z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 2/3 szklanki cukru 4 jajka

Słodki sentyment
Brzoskwiniowa straciatella 35

ciasteczka wsypuję do roztopionego masła. Łączę z masłem do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy wielkości 21-22 cm wykładam papierem do pieczenia. Wsypuję ciasteczka i formuję z nich boczki i dno tortownicy. Tortownicę wstawiam do lodówki. Następnie przygotowuję galaretkę i masę. Składniki na warstwę brzoskwiniową: 1 galaretka brzoskwiniowa 250 ml wody 1 duża puszka brzoskwiń (820 g) Przygotowanie: Galaretkę

Słodki sentyment
Sernik w trzech smakach 38

dodaję razem z pozostałymi składnikami do roztopionego masła. Mieszam do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia i wsypuję ciasteczka z masłem. Boczki i dno „wylepiam” ciasteczkami i tortownicę wstawiam do lodówki. Teraz zabieram się za masę serową. Składniki na masę serową: 700 g mielonego twarogu 1 szklanka cukru 4 jajka 1 łyżka

Słodki sentyment
Sernik rabarbarowy 34

Ciasteczka blenduję na piasek, masło rozpuszczam i ciasteczka mieszam z masłem. Tortownicę o średnicy 20-21 cm wykładam papierem do pieczenia, wsypuję ciasteczkowy piasek i wykładam nim spód i boczki. Tortownicę wstawiam do lodówki i zabieram się za sernik. Składniki na masę serową: 600 g serków homogenizowanych waniliowych 2 galaretki rabarbarowe 450 ml wody 250 ml śmietanki 30% 2 garście

Słodki sentyment
Sernik z mlekiem 38

masła Przygotowanie: Masło roztapiam w rondelku. Ciasteczka blenduję na piasek i dodaję razem z pozostałymi składnikami do roztopionego masła. Mieszam do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dno i boczki blaszki (rozmiar 25×20 cm – blaszka może być też troszkę większa, sernik będzie wtedy niższy) wykładam papierem do pieczenia i wsypuję ciasteczka z masłem. Dno „wylepiam” ciasteczkami i blaszkę wstawiam

Słodki sentyment
Orzechowy miodownik bez pieczenia 46

kule z lodówki. Odwijam jedną, kładę na papierze do pieczenia, rozgniatam rękoma, a następnie przykrywam drugim papierem do pieczenia i rozwałkowuję na prostokąt wielkości 30x30cm. Ściągam górny papier, wyrównuję boczki i tak przygotowany blat wstawiam do lodówki, żeby się schłodził (możecie też włożyć blat do zamrażarki, żeby zrobił się całkowicie sztywny. Jego przełożenie z papieru będzie wtedy jeszcze prostsze ). Czynności

Słodki sentyment
Sernik baskijski 35

mnie te grube ) 40 g masła Ciasteczka blenduję na piasek, masło rozpuszczam i ciasteczka mieszam z masłem. Tortownicę o średnicy 20-21 cm wykładam papierem do pieczenia, razem z boczkami. Wsypuję ciasteczkowy piasek na dno tortownicy, wyrównuję i dociskam. Tortownicę wstawiam do lodówki i zabieram się za sernik. Składniki na masę serową: 250 g mielonego twarogu 500 g mascarpone

Słodki sentyment
Odchudzanie Brzucha, czyli Dieta na Płaski Brzuch 31

Typowym objawem insulinooporności jest bowiem właśnie otyłość brzuszna, głównie spowodowana gromadzeniem się tłuszczu trzewnego wokół narządów wewnętrznych. Droga do Płaskiego Brzucha: Dieta w Centrum Uwagi 1. Odchudzanie Brzucha i Boczków: Dieta jako Klucz do Sukcesu Pierwszym krokiem w drodze do płaskiego brzucha jest zrozumienie roli diety. To, co spożywamy, ma ogromny wpływ na naszą sylwetkę. Zdrowa dieta dostarcza organizmowi niezbędnych

Modern Cave Girl