zrobić kapustę z grochem i ziemniakami na Wigilię❓ Kapustę z grochem i ziemniakami można zrobić w 2 wersjach: - postną na Wigilię - i taką ze skwarkami lub boczkiem na inne okazje. Zapraszamy na przepis na kapustę z grochem i ziemniakami. Mariusz i Agnieszka Link do filmu z przepisem Wigilijna KAPUSTA
Dieta Rozdzielna i ZdrowieŚwiąteczne pierniki bez pieczenia Szukasz zdrowych przepisów na święta, dziś polecam batony piernikowe bez cukru, miodu i jajek. Zdrowe słodycze na święta, które nie idą w boczki, to nie są tylko puste kalorie, to pożywne i sycące batony. Pyszna piernikowa przekąska, dla dużych i małych bez jajek i tłuszczu. W przeciwieństwie do ciężkich potraw, piernikowe batony będą doskonałą odskocznią
Dieta moja pasjaAustralijska sałatka pizzowa. Czy kiedykolwiek słyszeliście o Australian Pizza Salad? To sałatka zainspirowana składnikami pizzy, takimi jak pomidory, oliwki, papryka, mozzarella, boczek, jajka i sos barbecue. Australijska sałatka pizzowa Jest to lekka i smaczna opcja dla miłośników pizzy, którzy chcą spróbować czegoś innego. W tym poście opowiem wam o historii, pochodzeniu i rodzajach tej niezwykłej sałatki. Historia i pochodzenie Australijska
RafalCookmnie te grube ) 40 g masła Ciasteczka blenduję na piasek, masło rozpuszczam i ciasteczka mieszam z masłem. Tortownicę o średnicy 20-21 cm wykładam papierem do pieczenia, razem z boczkami. Wsypuję ciasteczkowy piasek na dno tortownicy, wyrównuję i dociskam. Tortownicę wstawiam do lodówki i zabieram się za sernik. Składniki na masę serową: 250 g mielonego twarogu 500 g mascarpone
Słodki sentymentsosem pomidorowym Prosty makaron – spaghetti aglio e oilo Makaron z brokułem i suszonymi pomidorami Makaron z krewetkami Makaron z sosem cytrynowym Spaghetti bolognese – przepis podstawowy Makaron z porem i boczkiem Makaron z suszonymi pomidorami i szpinakiem Makaron z tuńczykiem Makaron z polędwicą i pieczarkami Lasagne ze szpinakiem Makaron z pomidorkami i fetą – HIT TikToka Makaron z bakłażanem – alla norma Makaron
nietylkopasta.plnada nie tylko świeży smak, ale i ciekawą strukturę. Na początek ugotuj go w osolonej wodzie, ostudź i obierz. Następnie na patelni podsmaż cebulę, czosnek i pokrojony w kostkę boczek. Dodaj bób i zmiksuj całość na jednolitą masę. Teraz wystarczy nadziać przygotowane wcześniej cienkie ciasto naszym farszem, ugotować w osolonej wodzie i gotowe! Sprawdź cały przepis na stronie: https://uwielbiam.pl
Swojskie jedzonkokluski partiami. Kluski wyjmujemy, gdy tylko wypłyną na wierzch gotującej się wody. Z czym podawać kluski? Kopytka można jeść same, podsmażone tylko na maśle, ze zrumienioną bułeczką czy chrupiącym boczkiem. Ja jednak najbardziej lubię je z sosami. Świetnie sprawdzi się tu wersja bezmięsna, czyli sos grzybowy z grzybów leśnych lub sos pieczarkowy. Idealne będą też mięsa w przygotowywane w sosach
Na-talerzu.plKanapki z naleśników to nie tylko odświeżająca nowość na talerzu, ale prawdziwa uczta dla podniebienia. Każda kanapka to mała przyjemność, ale co by było, gdybyśmy połączyli
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapiekanka z jaj i warzyw z dodatkiem boczku to propozycja na bardzo syte śniadanie z jajem, lecz także może być podana na drugie śniadanie lub na kolację. Do zapiekanki podaliśmy trzy różne sosy: biały sos ziołowy, salsa z dyni oraz salsę z papryki – wszystkie trzy opcje nam smakowały, lecz proponuję byście wypróbowali sami i... Więcej The post Zapiekanka
Magiczny Garnekróżnice są spore. Choćby sama kapusta. Ugotowana, a później podsmażona kapusta przygotowywana jest na różne sposoby. W niektórych okolicach jest to kapusta z grzybami, a w innych kapusta z boczkiem albo kiełbasą. Dla jednych farsz z kapusty musi być kwaśny i doprawiony kminkiem. Są jednak i takie tradycje, gdzie kapustę odciska się dokładnie z soku i długo gotuje, żeby potem
Trzeci talerzkule z lodówki. Odwijam jedną, kładę na papierze do pieczenia, rozgniatam rękoma, a następnie przykrywam drugim papierem do pieczenia i rozwałkowuję na prostokąt wielkości 30x30cm. Ściągam górny papier, wyrównuję boczki i tak przygotowany blat wstawiam do lodówki, żeby się schłodził. Czynności powtarzam dla 3 pozostałych kul. Ostatni blat powinien spędzić w lodówce 30 minut. UWAGA : Do smarowania blatów wykorzystałam domowe
Słodki sentymentdodatkami Kajzerki nadziewane szynką i serem Tosty z omletem Pikantne jajka sadzone Angielskie śniadanie Jajka zapiekane z parmezanem Jajka sadzone w pesto Szakszuka (shakshuka) – przepis podstawowy Omlet z boczkiem i awokado Gofry z awokado i jajkiem Naleśniki z jajkiem TOSTY FRANCUSKIE Z PARMEZANEM Przygotowanie : 10 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 4 kromki jasnego miękkiego chleba lub chleba tostowego – 2 jajka
nietylkopasta.plzimę Pierogi z kominkami Placek po zbójnicku z sosem grzybowym Makaron z sosem grzybowym Kanapki z borowikami i jajkiem Zupa grzybowa z mrożonych grzybów Pęczotto z grzybami i boczkiem Uszka i pierogi z kapustą i grzybami Sos z opieniek Składniki: 500g opieniek (same kapelusze, najlepiej młode) 1 duża cebula ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 kopiasta łyżka mąki 500ml bulionu
Obiad gotowy