dodatkowymi kilogramami. Wystarczy kilka drobnych modyfikacji podczas przygotowywania posiłków oraz zachowanie odpowiednich proporcji. Nie traćmy ducha świąt - wybierajmy mądrze, tak żeby jedzenie nam służyło i nie szło w tzw. boczki :) Przeanalizujmy najpopularniejsze świąteczne potrawy pod względem walorów zdrowotnych i kalorii. Karp/ryba po grecku/ryba w galarecie/śledzie Teoretycznie ryby to źródło kwasów omega-3, łatwo przyswajalnego białka, witamin z grupy(...)oraz minerałów. Jeśli chodzi o miód, najlepiej użyć prawdziwego, polskiego, a nie tego będącego mieszanką miodów spoza UE. No i oczywiście w żadnym wypadku nie kupujemy sztucznego. Kompot z suszonych owoców O ile nie jest słodzony toną cukru (który wg mnie i tak jest zbędny), może zdziałać sporo dobrego. Stanowi źródło błonnika i witamin, wspomaga wymiatanie resztek jedzenia
Powiedz dietom nieSzpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!