bita śmietana - 3939 przepisów (strona:7/263)

Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną 199

godzinę. Studzić w zamkniętym piekarniku (około 2-3 godziny). Po tym czasie śmietanę ubić na sztywno. Większy blat wyłożyć na paterę. Wyłożyć pół ubitej śmietany, wyłożyć 200 gr malin, na to wyłożyć drugi blat, resztę śmietany i resztę malin. Podawać natychmiast. Smacznego! Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną Torcik Pavlova z malinami(...)bitą śmietaną Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='6 białek 300 gr cukru 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 500 ml śmietany 30 % 400 gr malin'; document.write

moj przepis na
Ciasto cytrynowe (cytrynowiec) 209

się) . Gdy poncz jest gotowy nasączmy nim biszkopt po całej jego powierzchni ( nasączamy rozsądnie aby nie zrobił się błotnisty , najlepiej nasączać chwile pr zed nakładaniem masy cytrynowej).   Przygotowanie bitej śmietany: Za nim zabierzemy się do ubijania bitej śmietany należy przygotować żelatynę. Do szklanki wsypujemy 1 czubatą łyżkę żelatyny, 2 łyżki letniej wody mieszamy wszystko, następnie czekamy aż stwardniej(...)gęsta jeżeli jest za rzadka dodajemy jeszcze cukru pudru i miksujemy. Składanie warstw: Na nasączonego biszkopta ponczem wylewamy masę cytrynową rozkładamy równomiernie po całym biszkopcie. Na masę cytrynową wylewamy bitą śmietanę, również rozcieramy dokładnie i równo. Kolejno na mały talerzyk wylewamy wódkę i maczamy w niej herbatniki (herbatniki maczamy pojedynczo i natychmiast układamy na b itej śmietanie) . Nasączone herbatniki rozkładamy

Sprawdzone przepisy kulinarne
Smakowity deser trójkolorowy z bitą śmietaną 208

razem ugotowałam jedną galaretkę z borówką amerykańską  a drugą z grejpfrutem i też wyszło znakomicie i smakowicie podobnie jak z galaretką winogronową ( patrz tutaj ). Smakowity deser trójkolorowy z bitą śmietaną Składniki: miseczka borówek amerykańskich 2 banany 2 galaretki cytrynowe grejpfrut śmietanka 30% 2 łyżki cukru pudru Smakowity deser trójkolorowy z bitą śmietaną Wykonanie: Grejpfruta obieramy z łupy i pozbawiamy(...)stężeje układamy plasterki bananów na galaretkę i wlewamy borówkową galaretkę i ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia. W tym czasie ubijamy śmietankę z cukrem pudrem. Gdy galaretki stężeją nakładamy bitą śmietanę i ozdabiamy owocami. Smakowity deser trójkolorowy z bitą śmietaną Podajemy mocno schłodzone. Smacznego :) Smakowity deser trójkolorowy z bitą śmietaną Smakowity deser trójkolorowy z bitą śmietaną

Pyza i Surówka
Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami 138

pudru zamiast drobnego cukru do wypieków i pewnie dlatego masa wyszła lejąca. Jednak taka forma mi odpowiadała. Okrągłe, płaskie bezy idealnie się nadawały do nałożenia na nie kremu z bitej śmietany i mascarpone. Wszystkim bardzo smakowały :) Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami Składniki na bezy: 5 białek (jajka średniej wielkości) szczypta soli 240 gram cukru pudru(...)uzyskałam lśniącą masę, ale nie chciała być sztywna. Użyłam takiej jaka mi wyszła do zrobienia blatów pod mój deser Pavlova w wersji mini :)) Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami Na blaszce na papierze do pieczenia robimy z masy okręgi (większe i mniejsze) i pieczemy w temperaturze 120 stopni przez ok 50 minut. Bezy a'la Pavlova

Pyza i Surówka
Tort z malinami i bitą śmietaną 466

Puszysty biszkopt przełożony bitą śmietaną i świeżymi malinami, posypany czekoladowymi wiórkami. Pyszny, lekki i delikatny… Naprawdę warto zrobić Składniki: Z podanego przepisu na biszkopt wyjdą trzy warstwy, ale dosyć cienkie. Radzę przekroić go na pół i jeszcze dodatkowo upiec pół porcji. Tort będzie idealny Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej(...)płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa z bitej śmietany: 800g śmietanki 30% 500g świeżych malin 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki mleka Do nasączenia biszkoptu: 1/2 szklanki przegotowanej zimnej wody 1,5 łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: po dwa rządki czekolady białej, mlecznej i deserowej Przygotowanie: Biszkopt: Tortownicę o średnicy 24 cm delikatnie nasmarować

Oryginalny smak
Tort śmietankowo jabłkowy 358

Wydawałoby się ,że tort jest trudny do zrobienia ale tak naprawdę jest bardzo łatwy.Tort jest bardzo efektowny i co  ważne nam bardzo smakował.Słodka bita śmietana idealnie się równoważy z kwaskowatym smakiem jabłek. Składniki: Biszkopt jajka 4 szt mąka pszenna 4 łyżki cukier 4 łyżki proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki Masa jabłkowa jabłka( obrane(...)Bita śmietana : zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder i rozpuszczoną w 50 ml letnią żelatynę . Chwilkę zmiksować do połączenia się składników . Warstwy tortu : biszkopt , 1/3 bitej śmietany , zimna i stężała masa jabłkowa i reszta bitej śmietany .Udekorować bitą śmietaną , kwiatkami z masy jabłkowej i srebrnymi perełkami .   Układ tortu podpatrzony w internecie,reszta to mój

Ala piecze i gotuje
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i mascarpone 224

wtedy przekładałam je masą śmietanową. Gdy wykonałam polewę chwilę czekałam, aż lekko przestygnie i polałam nią ciasto. Wstawiłam do lodówki i gdy polewa była już chłodna udekorowałam ciasto resztą bitej śmietany i truskawkami. Wyszło PYSZNE! Polecam function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp(...)xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('ef1011d872dc1ff54230c1f06ae32fb1').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: tort czekoladowy z bitą śmietaną ciasto czekoladowe z bitą śmietaną ciasto czekoladowe z mascarpone ciasto czekoladowe ciasto czekoladowe z mascarpone i śmietana ciasto z bita smietana tort czekoladowy z mascarpone The post Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i mascarpone appeared first

dom-agi.pl
Najlepszy przepis na gofry 510

Pamiętacie gofry nad morzem? Chrupiące z wierzchu, puszyste w środku, góra bitej śmietany i owoców za jedyne 12 zł. Do tego upaćkane wszystko, klejące się ręce, uświnione dzieci, piasek w zębach, truskawki w piasku, bita śmietana na koszuli. Jednym słowem – relaks w pełni. Od momentu zajęcia się gastronomią do tematu gofrów sprzedawanych we wszelkich budkach podchodzę jak pies(...)środek wylewam niedużą porcję ciasta, która rozprowadzam po formie. Zamykam i piekę kilka minut. Gofry są chrupiące i pyszne. Do gofrów podaję owoce, konfitury, miód, cukier puder i bitą śmietanę. Bitą śmietanę robię bez żadnych żel fiksów i innych wynalazków. Ubijam mocno schłodzoną śmietanę 30% lub 36%, dodając do niej łyżkę cukru pudru na 0,5 l i ziarenka

ladykitchen
Rewelacyjny Deser z Biszkoptami i Puszystym Kremem 193

śmietany 30% lub 36% oraz folia spożywcza do wyłożenia miski Link do filmu z przygotowania: Deser z biszkoptami i puszystym kremem  https://www.youtube.com/watch?v=5lAp4YjFSDc Przygotowanie: Przygotowanie bitej śmietany: Do miski wlewam dobrze schłodzoną śmietanę i przez chwilę miksuję samą, następnie dodaję 2 łyżki cukru pudru i nadal miksuję aż śmietana ubije się na sztywno – śmietanę miksuję w sumie około(...)minut. Tak przygotowaną bitą śmietanę wstawiam do lodówki na czas przygotowania serka homogenizowanego. Przygotowanie serka homogenizowanego: Do żelatyny w filiżance dodaję mocno gorącą wodę i dokładnie mieszam, tak żeby żelatyna całkiem się rozpuściła w wodzie i odstawiam na około 3 minut do przestudzenia. Do miski daję serek homogenizowany, pozostały cukier puder i dokładnie mieszam. Następnie do serka stopniowo dodaję lekko

Uwaga Babcia Gotuje
Rurki z bitą śmietaną 156

rurek Bita śmietana: - 500 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki (30 – 36%) - 2 łyżki cukru pudru - 1,5 łyżki mleka w proszku instant odtłuszczonego * Poniżej gif, jak zrobić foremki. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sól i cukier – mieszamy. Na tarce jarzynowej o grubych oczkach, do mąki ścieramy zimne masło – rozcieramy palcami. Dodajemy śmietanę i szybko zagniatamy ciasto(...)pieczemy przez ok. 20 minut. Gotowe rurki, jeszcze gorące zdejmujemy z foremek (ponieważ są gorące lepiej sobie pomóc papierowym ręcznikiem kuchennym). Studzimy na kratce. Zimne rurki nadziewamy bitą śmietaną lub ulubionym kremem. Cukier puder z mlekiem w proszku mieszamy w salaterce. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy robotem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier z mlekiem w proszku. Jeszcze chwilę ubijamy, aż śmietana

mojewypiekiinietylko
Tort schwarcwaldzki 277

Bita śmietana: Kremówkę ubić na dwa razy tzn każde 0,5 litra osobno w odstępach czasowych. Zimną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i zmiksować. Żelatynę zalać  niewielką ilością wody do napęcznienia, podgrzać i letnią wlać do ubitej śmietany miksując na wolnych obrotach. Warstwy tortu biszkopt nasączony wiśniówką połowa letniego kisielu wiśniowego bita śmietana(...)biszkopt nasączony wiśniówką druga połowa letniego kisielu wiśniowego bita śmietana biszkopt dekoracja z bitej śmietany Po złożeniu tortu schładzamy około 3-4 godziny żeby kisiel całkowicie stężał. Ubijamy drugą kremówkę  smarujemy i dekorujemy boki i górę toru. na wierzchu ułożyć wiśnie kandyzowane. Tort ponownie odłożyć do schłodzenia

Ala piecze i gotuje
Wegańska bita śmietana 112

Wegańska bita śmietana Bita śmietana jest czymś wspaniałym. Bardzo mobilna w użyciu. Pasuje zarówno do świeżych owoców, wszelakich deserów, ogórków kiszonych w ciąży, jak i do mięsa… oczywiście nie takiego dosłownego mięsa. Miałem tu na myśli, rzecz jasna, ciało partnera lub partnerki (co kto lubi), a nie zwierzęce szczątki – nie bądźmy obleśni. Do czego(...)najlepiej 24h w lodówce) Cukier puder – 50g (może być też np. sproszkowana stewia czy erytrol) Mix do śmietany – 1 opakowanie (sprawia, że w temperaturze pokojowej bita śmietana dłużej będzie twarda) Wanilia – 1 łyżeczka/laska Wykonanie: Zmień końcówkę blendera na trzepaczkę (jeśli nie masz – użyj miksera), umieść wszystkie składniki w misce (z mleka kokosowego tylko

Blendman
Mazurek migdałowy z kremem amaretto i białą czekoladą 248

śmietana: 250 ml śmietany 30% 1 łyżeczka żelatyny na 1 łyżkę wody 1 łyżeczka cukru pudru Dekoracja: 100-150 g uprażone płatki migdałowe 30-40 g konfitury malinowej Przygotowanie: Ciasto: 1.Mąkę przesiać, dodać zimne masło i posiekać je nożem aż masło będzie już bardzo drobnymi kawałeczkami i zacznie łączyć się z mąką. 2. Następnie dodać cukier, cukier waniliowy, śmietanę(...)konfitury, i włożyć do zamrażalnika na czas robienia bitej śmietany. Bita śmietana: 1. Śmietanę ubić mikserem na wysokich obrotach, dodać cukier puder. 2. Gdy śmietana będzie dobrze ubita, żelatynę rozpuścić w wodzie i zostawić około 10 minut by napęczniała. 3. Dodać żelatynę do bitej śmietany i miksować przez kilka minut na małych obrotach aż masy dobrze się połączą

KreatywnePiny
Muffinki Tiramisu 158

Babeczki idealne do kawy. Nie za słodkie, mięciutkie. Słodyczy nadaje bita śmietana. Te muffiny piekłam wiele razy, tym razem improwizowałam i zamiast bitej śmietany na wierzch wyłożyłam zmiksowany z cukrem pudrem serek mascarpone. Wyszło pysznie! Przepis pochodzi z  Moje Wypieki . Składniki na 12 babeczek: 110 g masła 110 g jasnego brązowego cukru 110 g mąki pszennej(...)się do ubijania bitej śmietany. Bita śmietana: 300 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru lub drobnego cukru z wanilią 3 łyżki kakao do posypania Wykonanie: Cukier puder przesiewamy. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier puder i krótko miksujemy. Babeczki zdobimy bitą śmietaną na koniec delikatnie oprószamy gorzkim kakao. Przechowujemy

Blondynka Gotuje
Sernik latte macchiato bez pieczenia 72850

masa serowa 550g gęstego twarogu z wiaderka lub twarogu trzykrotnie zmielonego 250g śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody bita śmietana 150g śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 0,5 łyżeczki żelatyny 1 łyżka wody Wykonanie: - z kawy i wody przygotować napar, pozostawić do ostudzenia - tortownicę wyłożyć papierem(...)dodając cukier puder - żelatynę rozpuścić w łyżce wody, gdy napęcznieje, podgrzać w kuchence mikrofalowej, chwilę ostudzić - do żelatyny dodać 1-2 łyżki ubitej śmietanki, wymieszać, wlać do bitej śmietany, krótko zmiksować - bitą śmietanę wyłożyć na wierzch sernika, tworząc łyżką okręgi, aby powstała nieregularna powierzchnia, która ma przypominać mleczną piankę na latte macchiato - całość ponownie schłodzić, najlepiej przez całą noc Sernik

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania