bita śmietana - 3939 przepisów (strona:210/263)

TU I TAM nr 7. Ser + gruszka + pralina = Terrina 171

sera jest tu ( jak i w wielu innych daniach) niezastąpiony! Serek przełożyć do miski i doprawić świeżo mielonym kolorowym pieprzem, dobrze wymieszać. Wiele przepisów sugeruje dodanie także kilku łyżek śmietany, ale mnie wydaje się to zbyteczne i nigdy jej nie dodaję. Przygotować naczynie na terrinę. Tradycyjna terrina przygotowywana jest w podłużnych keksowych formach, ja użyłam mini-keksówek o wymiarach

KUCHARNIA
Placki ziemniaczane i Andy Warhol w Muzeum Okręgowym 201

trzeba placków smażyć na rozgrzanym oleju i się nie przypalają. Smaż z obu stron na złoto. Podawaj np. z sosem czosnkowym (jogurt naturalny + rozgniecione ząbki czosnku + opcjonalnie trochę śmietany). Chyba każdy już wie, że Andy Warhol jest autorem obrazów przedstawiających puszki coca-coli, zupa Campbella czy charakterystyczne kolorowe portrety sławnych osób, np. Marylin Monroe i Elvisa Presleya. Mało(...)plain flour salt, pepper oil *If you don’t want to fry the cakes for an hour, prepare a couple of potatoes, I might have exaggerated a bit:). Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

Qlinarnie i Qlinarnie
Marcepanowe serniczki. I skarby z bazaru 188

śliwkowymiSkładniki:(na 12 serniczków w formie do muffinów)spód:65 g płatków owsianych2 łyżki miodu30 g płatków migdałowych30 g masłamasa serowa:200 g twarogu 3krotnie mielonego55 g marcepanu100 ml śmietany kremówki (38%)2 jajka2 łyżki miodudodatkowo:125 g powideł śliwkowychPłatki wymieszać z miodem. Rozłożyć cienką warstwą na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w 160 st. C. przez 20 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Podróż ze słów. Morele i lawendowa panna. 176

podzielić, ale o spadających wprost na talerze słodkich figach, alarmie bombowym i najlepszym tabbouleh opowiem Wam innym razem. LAWENDOWA PANNA COTTA 2,5 łyżeczki żelatyny  w proszku 250ml śmietany kremówki  250 ml mleka  1/2 filiżanki cukru (dałam mniej) 2 płaskie łyżki suszonych kwiatów lawendy 1/2 laski wanilii W miseczce zalać żelatynę 2 łyżkami zimnej wody i odstawić

KUCHARNIA