lekko dociskając. Wstawiamy do lodówki. 4. Podgrzewamy śmietanę z połamana na kostki czekoladą starając się nie doprowadzić do wrzenia ! Czekamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie taka przestudzona polewą oblewamy nasze ciacho ;) Odstawiamy na chwile do lodówki aby czekolada lekko zastygła, następnie już na sam koniec robimy kleksy z reszty bitej śmietanki która nam została oraz układamy wisienki
Gotowanie...to proste !Nazwa robocza: Bananowy jest … Ciasto powstało w mojej głowie po przejrzeniu zawartości lodówki Jest to biszkopt przekładany masą kajmakową, bananami, bitą śmietanką i kremówką kajmakową. Ciasto dla wielbicieli kremowych smaków. Składniki na tortownicę 21 cm: Składniki na biszkopt: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 3 łyżki i 1 łyżeczka mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka oddzielić od żółtek(...)blaty (będą cienkie, około 0,5 cm ale takie mają być). Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Krem śmietankowy: 330 ml śmietany 30% mocno schłodzone 250 gr serka mascarpone mocno schłodzonego 4 małe banany 400 gr kajmaku (1 puszka) kakao 20 ml soku z cytryny W misie miksera umieścić śmietanę i mascarpone
moj przepis naskładniki: ok. 300 g herbatników 600 g masy krówkowej (kajmak z puszki) 3 szkl mleka 125 g masła 2 budynie waniliowe 1/2 szkl cukru 330
Domowy Smak Jedzeniaprzekształcić słynnego 3 bita i tak oto powstało to mega pyszne ciasto :)) Wypróbujcie je koniecznie! Mówię Wam – niebo w gębie! Zakochałam się w tym cieście od pierwszej łyżeczki :)) Smakuje obłędnie, a do tego jest ciastem bez pieczenia, więc mogą się na niego skusić nawet osoby, które nie mają piekarnika. Połączenie masy krówkowej, budyniu, śmietany kremówki i prażonego
Kulinarne Przebojełyżka śmietany. Miksujemy, wyjmujemy z malaksera i zagniatamy na gładko. Teraz opcje wyrobienia macie takie – jeśli jesteście wkurzeni, że z faworkami jest tyle roboty, ciasto uderzamy wałkiem. Wyobraźcie sobie, że to Wasz wróg, worek treningowy, nemezis – cokolwiek. Ciasto bez opamiętania okładamy wałkiem 8-10 minut, aż na jego powierzchni zaczną się pokazywać pęcherzyki powietrza. Co jakiś czas odwracamy bitą kulę(...)więcej cukru na nich zostanie. SKŁADNIKI 450g mąki pszennej typ 550 (luksusowa) lub 650 (bułkowa) 5 żółtek, zimnych 50g zimnego masła 7-8 pełnych (z lekkim czubkiem) łyżek kwaśnej śmietany 12-18% tłuszczu, gęstej lub gęstego greckiego jogurtu, zimnego (2/3 szklanki) 2 łyżki rumu albo 1 łyżka spirytusu lub 1 łyżka octu spirytusowego 10% olej rzepakowy lub Planta do smażenia
Karo in the Kitchenpostanowiłam zamiast kupować tonę serduszkowych produktów zrobić tonę słodkości dla Rysia - nie mam obaw, że mu w boczki pójdzie więc może sobie spokojnie zajadać te smakołyki Ciasto 3 Bit forma 25/30 cm Składniki: ok 400 g herbatników (niecałe 2 duże opakowania) puszka masy krówkowej 500 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej czekolady masa budyniowa: 750 ml mleka(...)pierwszą warstwą herbatników. Na herbatniki wykładamy masę krówkową, przykrywamy ją kolejną warstwą ciastek. Następnie wykładamy gorącą masę budyniową i po raz kolejny i ostatni układamy herbatniki. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i wykładamy ją na wierzch ciasta następnie ścieramy czekoladę. Gotowy deser wkładamy do lodówki na noc. Ciasto przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakuje i kroi się na drugi dzień. Moje
sierotka maRysia w kuchniCiasto jak 3 BIT z przepisu Doroty ..cytuje za nią ..... Składniki: 6 - 7 paczek herbatników petit beurre (opakowanie 100 g) 1,5 puszki dulce de leche (kajmak z puszki, około 600 g 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru z prawdziwą wanilią* 125 g masła 4 łyżki mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 600 ml śmietany kremówki
w mojej kuchnisię ukryć, że 3 bit to bardzo słodkie ciasto, ale niektórzy za to właśnie uwielbiają desery :) słodkie, ale pyszne. Dużym plusem jest to, że nie trzeba go piec w piekarniku i nie ma praktycznie możliwości, żeby się nie udał.Składniki:2 duże opakowania herbatników petitków1 masa krówkowa z puszki2 kremy do karpatki0,5 l śmietany 30%2 fixy do ubicia
upichcicziemniaki 4. Śmietanę wymieszaj z mlekiem i pieprzem - zalej przygotowaną do pieczenia zapiekankę. 5. Całość posyp równomiernie bułką tartą i przykryj pokrywą lub folią aluminiową. 6. Piecz w 200*C przez 45-50min. 7. Podawaj posypaną koperkiem. Smacznego! Janssons frestelse - swedish baked potato dish Ingredients: 1kg of potatoes 2 onions 2 tbsp rapeseed oil + a little bit to grease
Kuchnia w Słońcu SkąpanaTorcik powstał na specjalną okazję 30-tych urodzin. Większość ciasta stanowi przepis na leśny mech, uzupełniony ciemnym biszkoptem. Masa z bitej śmietanki i mascarpone.Wierzch i środek uzupełniony owocami. Taka moja własna koncepcja. SKŁADNIKI Ciasto na biszkopt zielony 450 g mrożonego szpinaku 1 szklanka cukru 3 jajka 1 szklanka oleju 2 szklanki mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku(...)pieczenia Ciasto na biszkopt ciemny 5 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki ¼ szklanki kakao Masa do uzupełnienia tortu 300 ml śmietany 30% 2 opakowania serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 fix do śmietany Dodatkowo: do nasączenia herbatka z cytryną owoce,świeże i z puszki, u mnie: brzoskwinie, granat, winogrona WYKONANIE Ciasto zielone
W kuchennym oknie EwyPrzepyszne ciasto bez pieczenia 3 bit zapewne będzie smakowało wszystkim, jest banalnie proste w przygotowaniu a daje maksymalną rozkosz dla podniebienia .polecam do wypróbowania . składniki na dużą formę ciasta masa budyniowa 1/2 l mleka 1 duży budyń śmietankowy 2 żółtka 3 łyżki cukru 1 łyżka mąki(...)pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo 1 puszka masy krówkowej 1 dżem z czarnej porzeczki 2 opakowania śmietany śnieżki 1 herbatniki (opakowanie 370 g) 3 kostki gorzkiej czekolady przepis Połowę mleka zagotowujemy z cukrem do drugiej połowy mleka dodajemy pozostałe składniki czyli budyń, żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną .Całość
Smakowite Daniasmietana,na kilka minut wstawiamy do lodowki zeby mocniej stezalo,gdyż ma konsystencje smietany .wyjmujemy zlodowki,odkładamy z 8 łyżek smietany do posmarowania wierzchu i na bokach ciasta(smarujemy cienko warstwę),do reszty dodajemy pokrojona w kosteczke galaretke,mieszamy delikatnie,mase kladziemy na biszkopt,lekko dociskamy drugim plackiem.wstawiamy na 5 minut do lodówki.Po tym czasie górny biszkopt smarujemy bita śmietaną,mozemy również starkowac na wierzch mleczną czekoladę.Na boki ciasta:tarkujemy drobno herbatniki,smarujemy boki bita msietana,obsypujemy pyłem herbatnikowym Wierzch ciasta mozemy dowolnie ozdobić też pisakami lub perełkami cukrowymi
Z Majeczką w kuchniCiasto to jest rożnie nazywane:) Jedni nazywają 3 Bit inni Herbatnikowiec. Składniki: 1 opakowanie herbatników ok 50 szt potrzebujemy 1 opakowanie krakersów ok 24 szt 1 masa krówkowa kajmakowa ta większa 400-500ml 1 dżem porzeczkowy ( jeśli nie mamy swojego to najlepszy z Lidla) 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 500 ml mleka 3,2% 1 kostka masła śmietankowego(...)łyżek mleka w proszku 1 łyżka cukru waniliowego śmietana 36% lub 30% * płatki migdałowe lub starta czekolada 1. Na początek rozrabiamy budyń w szklance mleka, resztę zagotowujemy i wlewamy rozrobiony budyń odstawiamy do ostygnięcia. Kiedy ostygnie miksujemy z masłem. 2. Na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, rozsmarowujemy masę budyniową i drugą porcję herbatników. 3. Następnie na herbatniki
Moje Słodkie Piekiełkomnie zazwyczaj bywa. Pyszny mega słodki kajmakowiec na różowym biszkopcie umili romantyczne chwile we dwoje przy kawie ale nie tylko, polecam na różne okazje! Troszkę inna wersja słynnego 3 bita. Składniki CIASTO: 4 duże jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia czerwony barwnik spożywczy w żelu KREM: 1/2 litra mleka 1 budyń(...)pszennej 1/2 szklanki cukru 3/4 kostki margaryny 1 żółtko DODATKOWO: 1 puszka kajmaku 150 g solonych krakersów 150 g herbatników maślanych 100 g czekolady mlecznej PIANKA CAPPUCCINO: 1/2 litra śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan fiks 2 łyżki kawy cappuccino w proszku Sposób przygotowania CIASTO: białka jaj ubijamy na sztywną pianę wsypując w trakcie ubijania cukier, dodajemy
Wanilia i KardamonBIT OSTATNIO DOSTAŁAM TEN PRZEPIS OD MOJEJ DOBREJ KOLEŻANKI,CIASTO ZROBIŁAM WCZORAJ I OKAZAŁO SIĘ PYSZNE ,PROSTE BEZ PIECZENIA I JESZCZE TRZYMA SIĘ JE W LODÓWCE WIĘC NA TAKĄ POGODĘ IDEALNE,DZIĘKI DODANIU DŻEMU PORZECZKOWEGO NIE JEST ZA SŁODKIE TYLKO W SAM RAZ,NA PEWNO POSMAKUJE I WAM SKŁADNIKI: 4-5 PACZEK HERBATNIKÓW MASA KRÓWKOWA W PUSZCE PACZKA KRAKERSÓW DŻEM(...)CZARNEJ PORZECZKI 500 ML ŚMIETANY 30% 2 ŚMIETAN FIXY DO MASY BUDYNIOWEJ: 3/4 SZLK.CUKRU 2 CZUBATE ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ 2 CZUBATE ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ 200 G MARGARYNY 500 ML MLEKA PRZYGOTOWANIE: NAJPIERW GOTUJEMY MASĘ BUDYNIOWĄ BO ONA MUSI PRZESTYGNĄĆ,300 ML MLEKA ZAGOTOWUJEMY,W RESZCIE MLEKA MIESZAMY MĄKI I CUKIER I DODAJEMY DO ZAGOTOWANEGO MLEKA,MIESZAMY
Swojskie jedzonko