Jedyne ciasto którym mogę zjadać się tyle, aż zjem całą blachę...Nie przeszkadza mi nawet jego słodycz...uwielbiam ! Składniki: 8 paczek herbatników mleko skondensowane krówka
Z Majeczką w kuchniwięc postanowiłam zrobić ciasto podobne do 3-bita, zamiast masy toffi dodałam mus truskawkowy. Składniki: Masa budyniowa: 1 litr mleka 1 szklanka mąki krupczatki ¼ szklanki cukru 1 masło roślinne 1 cukier waniliowy Masa truskawkowa: 0,5 kilograma truskawek 2 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowe Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy
Bajeczna KuchniaSkładniki: 1 kostka masła 0,5 litra mleka 2 budynie waniliowe 1,5 kostki margaryny 1 szklanka cukru 2 paczki herbatników 1
Ciasteczkowy Potwórlekko dociskając. Wstawiamy do lodówki. 4. Podgrzewamy śmietanę z połamana na kostki czekoladą starając się nie doprowadzić do wrzenia ! Czekamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie taka przestudzona polewą oblewamy nasze ciacho ;) Odstawiamy na chwile do lodówki aby czekolada lekko zastygła, następnie już na sam koniec robimy kleksy z reszty bitej śmietanki która nam została oraz układamy wisienki
Gotowanie...to proste !Nazwa robocza: Bananowy jest … Ciasto powstało w mojej głowie po przejrzeniu zawartości lodówki Jest to biszkopt przekładany masą kajmakową, bananami, bitą śmietanką i kremówką kajmakową. Ciasto dla wielbicieli kremowych smaków. Składniki na tortownicę 21 cm: Składniki na biszkopt: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 3 łyżki i 1 łyżeczka mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka oddzielić od żółtek(...)blaty (będą cienkie, około 0,5 cm ale takie mają być). Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Krem śmietankowy: 330 ml śmietany 30% mocno schłodzone 250 gr serka mascarpone mocno schłodzonego 4 małe banany 400 gr kajmaku (1 puszka) kakao 20 ml soku z cytryny W misie miksera umieścić śmietanę i mascarpone
moj przepis naskładniki: ok. 300 g herbatników 600 g masy krówkowej (kajmak z puszki) 3 szkl mleka 125 g masła 2 budynie waniliowe 1/2 szkl cukru 330
Domowy Smak Jedzeniaprzekształcić słynnego 3 bita i tak oto powstało to mega pyszne ciasto :)) Wypróbujcie je koniecznie! Mówię Wam – niebo w gębie! Zakochałam się w tym cieście od pierwszej łyżeczki :)) Smakuje obłędnie, a do tego jest ciastem bez pieczenia, więc mogą się na niego skusić nawet osoby, które nie mają piekarnika. Połączenie masy krówkowej, budyniu, śmietany kremówki i prażonego
Kulinarne Przebojełyżka śmietany. Miksujemy, wyjmujemy z malaksera i zagniatamy na gładko. Teraz opcje wyrobienia macie takie – jeśli jesteście wkurzeni, że z faworkami jest tyle roboty, ciasto uderzamy wałkiem. Wyobraźcie sobie, że to Wasz wróg, worek treningowy, nemezis – cokolwiek. Ciasto bez opamiętania okładamy wałkiem 8-10 minut, aż na jego powierzchni zaczną się pokazywać pęcherzyki powietrza. Co jakiś czas odwracamy bitą kulę(...)więcej cukru na nich zostanie. SKŁADNIKI 450g mąki pszennej typ 550 (luksusowa) lub 650 (bułkowa) 5 żółtek, zimnych 50g zimnego masła 7-8 pełnych (z lekkim czubkiem) łyżek kwaśnej śmietany 12-18% tłuszczu, gęstej lub gęstego greckiego jogurtu, zimnego (2/3 szklanki) 2 łyżki rumu albo 1 łyżka spirytusu lub 1 łyżka octu spirytusowego 10% olej rzepakowy lub Planta do smażenia
Karo in the Kitchenpostanowiłam zamiast kupować tonę serduszkowych produktów zrobić tonę słodkości dla Rysia - nie mam obaw, że mu w boczki pójdzie więc może sobie spokojnie zajadać te smakołyki Ciasto 3 Bit forma 25/30 cm Składniki: ok 400 g herbatników (niecałe 2 duże opakowania) puszka masy krówkowej 500 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej czekolady masa budyniowa: 750 ml mleka(...)pierwszą warstwą herbatników. Na herbatniki wykładamy masę krówkową, przykrywamy ją kolejną warstwą ciastek. Następnie wykładamy gorącą masę budyniową i po raz kolejny i ostatni układamy herbatniki. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i wykładamy ją na wierzch ciasta następnie ścieramy czekoladę. Gotowy deser wkładamy do lodówki na noc. Ciasto przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakuje i kroi się na drugi dzień. Moje
sierotka maRysia w kuchniCiasto jak 3 BIT z przepisu Doroty ..cytuje za nią ..... Składniki: 6 - 7 paczek herbatników petit beurre (opakowanie 100 g) 1,5 puszki dulce de leche (kajmak z puszki, około 600 g 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru z prawdziwą wanilią* 125 g masła 4 łyżki mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 600 ml śmietany kremówki
w mojej kuchnisię ukryć, że 3 bit to bardzo słodkie ciasto, ale niektórzy za to właśnie uwielbiają desery :) słodkie, ale pyszne. Dużym plusem jest to, że nie trzeba go piec w piekarniku i nie ma praktycznie możliwości, żeby się nie udał.Składniki:2 duże opakowania herbatników petitków1 masa krówkowa z puszki2 kremy do karpatki0,5 l śmietany 30%2 fixy do ubicia
upichcicziemniaki 4. Śmietanę wymieszaj z mlekiem i pieprzem - zalej przygotowaną do pieczenia zapiekankę. 5. Całość posyp równomiernie bułką tartą i przykryj pokrywą lub folią aluminiową. 6. Piecz w 200*C przez 45-50min. 7. Podawaj posypaną koperkiem. Smacznego! Janssons frestelse - swedish baked potato dish Ingredients: 1kg of potatoes 2 onions 2 tbsp rapeseed oil + a little bit to grease
Kuchnia w Słońcu SkąpanaTorcik powstał na specjalną okazję 30-tych urodzin. Większość ciasta stanowi przepis na leśny mech, uzupełniony ciemnym biszkoptem. Masa z bitej śmietanki i mascarpone.Wierzch i środek uzupełniony owocami. Taka moja własna koncepcja. SKŁADNIKI Ciasto na biszkopt zielony 450 g mrożonego szpinaku 1 szklanka cukru 3 jajka 1 szklanka oleju 2 szklanki mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku(...)pieczenia Ciasto na biszkopt ciemny 5 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki ¼ szklanki kakao Masa do uzupełnienia tortu 300 ml śmietany 30% 2 opakowania serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 fix do śmietany Dodatkowo: do nasączenia herbatka z cytryną owoce,świeże i z puszki, u mnie: brzoskwinie, granat, winogrona WYKONANIE Ciasto zielone
W kuchennym oknie EwyPrzepyszne ciasto bez pieczenia 3 bit zapewne będzie smakowało wszystkim, jest banalnie proste w przygotowaniu a daje maksymalną rozkosz dla podniebienia .polecam do wypróbowania . składniki na dużą formę ciasta masa budyniowa 1/2 l mleka 1 duży budyń śmietankowy 2 żółtka 3 łyżki cukru 1 łyżka mąki(...)pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo 1 puszka masy krówkowej 1 dżem z czarnej porzeczki 2 opakowania śmietany śnieżki 1 herbatniki (opakowanie 370 g) 3 kostki gorzkiej czekolady przepis Połowę mleka zagotowujemy z cukrem do drugiej połowy mleka dodajemy pozostałe składniki czyli budyń, żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną .Całość
Smakowite Daniasmietana,na kilka minut wstawiamy do lodowki zeby mocniej stezalo,gdyż ma konsystencje smietany .wyjmujemy zlodowki,odkładamy z 8 łyżek smietany do posmarowania wierzchu i na bokach ciasta(smarujemy cienko warstwę),do reszty dodajemy pokrojona w kosteczke galaretke,mieszamy delikatnie,mase kladziemy na biszkopt,lekko dociskamy drugim plackiem.wstawiamy na 5 minut do lodówki.Po tym czasie górny biszkopt smarujemy bita śmietaną,mozemy również starkowac na wierzch mleczną czekoladę.Na boki ciasta:tarkujemy drobno herbatniki,smarujemy boki bita msietana,obsypujemy pyłem herbatnikowym Wierzch ciasta mozemy dowolnie ozdobić też pisakami lub perełkami cukrowymi
Z Majeczką w kuchni