biszkopt - 17572 przepisów (strona:972/1172)

Deser jogurtowo-kokosowy z melonem i arbuzem 201

duze pucharki: 300 ml jogurtu greckiego 3 duze lyzki kremu kokosowego,smietanki kokosowej 3 lyzki cukru pudru (lub miodu) 1 lyzka malibu ( lub innego likieru kokosowego) 4 biszkopty i ewentualnie wiorki kokosowe kulki arbuza,melona Gala i Cantalupa Wykonanie: Jogurt wymieszac z kremem kokosowym.Zrobic to zwyczajnie lyzka lub mala trzepaczka balonowa.Nie ma potrzeby uzycia  miksera .Gdy uzywasz mleka kokosowego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik kajmakowy 116

serka śmietankowego w wiaderku ( użyłam Juliko ) 500 g serka mascarpone 400 g masy krówkowej kajmakowej 2 budynie śmietankowe ( po 35 g ) 4 łyżki brązowego cukru 4 duże jajka okrągłe biszkopty ( tyle aby zakryły dno tortownicy ) 100 g polewy toffi w drażetkach 1 łyżka słodkiej śmietanki 30 % 50 g polewy białej w drażetkach Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Śmietanowo jagodowy biszkopcik 136

Biszkopt : 2 duże wiejskie jajka 2 łyżki mąki pszennej typ 500 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru Śmietana : 300 ml śmietany 30% 1 śmietan fix 2 łyżki cukru Galaretka : 1 szk mrożonych jagód 3/4 szk wody 1 galaretka agrestowa Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Torcik z masą kubusiową i śmietanową 150

inna. Ciasto ogólnie smaczne ale czy masa jest taka wow ? Obawiam się, że nie. Chłopcom oczywiście ciacho smakowało, bo Oni wszystko lubią. Ja osobiście wolę ciasta przekładane innymi masami. Biszkopt : 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej typ 500 3 łyżki mąki ziemniaczanej 16 g cukru waniliowego 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kubusiowa : 950 ml soku Kubuś

Ewa w kuchni
Dżem truskawkowo biszkoptowy z karmelem i wanilią 158

Dziś przygotowałam na próbę kilka słoiczków dżemu truskawkowego z biszkoptami oraz karmelem i wanilią. I muszę przyznać, że taka kombinacja bardzo mi przypadła do gustu. Tak więc jak dorwę truskawki to na bank jeszcze zrobię. Przyda się do naleśników, ciast czy na śniadanie z domowym pieczywem. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kilimandżaro z dynią i jabłkiem 261

Moja wersja popularnego ciasta Kilimandżaro. Ciemny biszkopt, masa dyniowo - jabłkowa, masa budyniowa i kremowa polewa. Po prostu bajka. Koniecznie upieczcie to ciasto. Co prawda trochę wymaga czasu ale potem jak już zasiądziecie do tego ciacha i kawki to nie oprzecie się i po zjedzeniu jednego kawałka sięgniecie po następny. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pina Colada 362

niemiła niespodzianka. Osobiście unikam surowych jajek a w tym przepisie masa zawierała właśnie surowe żółtka. Pokombinowałam i zrobiłam swoja wersję tego ciasta. Ciasto wyszło pyszne ale jeśli lubicie wilgotne biszkopty to proponuję w tym cieście go nasączyć bo jest jednak troszkę suche. Ogólnie jestem zadowolona i oczywiście będę piekła je częściej. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Makowiec japoński 198

dramat). Szkoda mi było wyrzucić jednak tego produktu więc postanowiłam go "podrasować" czymś zdrowym i tak powstał Makowiec japoński. Zdrowe są tu jabłka, orzechy, suszone owoce... Postanowiłam zrezygnować z biszkoptu czy kruchego spodu i ograniczyć się jedynie do polania całości rozpuszczoną gorzką czekoladą. Mniam! Składniki: 900 gram gotowej masy makowej z bakaliami i "miodem" 6 jaj 6 łyżek kaszy manny

Mango Papaja
Cytrynowo-śmietankowa pychota 160

rezultat… Deser cytrynowy Składniki : ok. 400g mleka skondensowanego 150 ml śmietany 30% 4 szt. cytryny Sos : 1 łyżka świeżych liści mięty, 1 łyżeczka cukru 1 cytryna biszkopty (opcjonalnie) Skórkę z 4 cytryn ścieram na tarce a sok wyciskam do miseczki, najlepiej przez sitko aby nie było pestek. Powinno go być ok 150 ml. Mieszam mleko skondensowane z sokiem

UgotujmyTo.pl
Czekoladowa rolada z brzoskwiniami 212

Składniki na biszkopt: 4 białka 6 żółtek 4 czubate łyżki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki kakao Składniki na masę śmietanową: 1 puszka brzoskwiń w zalewie 2 kubki śmietany kremówki 4 opakowania Śmietan-fix 2 czubate łyżki cukru Do ozdoby: duże opakowanie cukru waniliowego kakao brzoskwinie ozdoby czekoladowe Z białek ubić pianę

Świat Ciasta
Niemiecki tort wiśniowy 420

Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Składniki na masę śmietanową: 1 litr śmietany kremówki 5 łyżek cukru 4 małe opakowania Śmietan-Fix Poncz do nasączenia tortu: 1 szklanka mocnej herbaty expresowej 30 kropli aromatu rumowego 2 łyżeczki cukru Masa wiśniowa

Świat Ciasta
Krajanka truskawkowa 150

tłuszczem i obsypanej kaszą manną (fot.1) . Piec około 30 minut w temperaturze 180°C. Upieczone ciasto wystudzić nie wyciągając z formy. Następnie ciasto wyjąć. Skroić ewentualne nierówności - tak aby biszkopt był wszędzie równy. Czekoladę połamać na małe kawałki, wsypać do rondelka, rozpuścić na parze. Rozpuszczoną czekoladą cieniutko posmarować wierzch ciasta (nie musimy wykorzystywać całej czekolady. Przez zbyt grubą powierzchnie, ciasto

Świat Ciasta
Rolada biszkoptowa z jabłkami w miodzie 233

Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki Ubijamy białka z cukrem na gęstą jednolitą masę – dodajemy po jednym żółtku cały czas ubijając. Na koniec dodajemy mąkę. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 min. w 180 st. C. Ciasto musi być na tyle cienkie by dało się je zwinąć w roladę. Nadzienie

kuchcikownia
SERNIK NA ZIMNO Z JOJO I OWOCAMI 371

razem pokażę Wam obłędnie wyglądający , delikatny i niezwykle smaczny Sernik na zimno , który zamiast na klasycznym biszkopcie przyrządziłam na znanych chyba wszystkim piankach jojo! Kropkę nad I dodały soczyste truskawki i liczi zalane kolorowymi galaretkami! Jest bardzo łatwy i śmiało mogą go przyrządzić nawet najmłodsi smakosze ;) SKŁADNIKI: ( tortownica 12 cm ) - ser biały wiaderkowy – 300 g – żelatyna

Ostra na Słodko
MIĘTUSEK – CIASTO CZEKOLADOWE Z MIĘTOWO-BUDYNIOWYM KREMEM I LANDRYNKAMI 578

gotujemy do momentu zgęstnienia – cały czas mieszając. Pozostawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy i po łyżce dodajemy przestudzony budyń. Miksujemy aż powstanie jednolita masa kremowa. Rozprowadzamy ją na upieczonym biszkopcie. Pokrywamy warstwą herbatników. WARSTWA ŚMIETANKOWA: Galaretkę agrestową rozpuszczamy w około 3/4 szklanki wrzątku. Dokładnie rozrabiamy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Łączymy z ostudzoną i tężejącą lekko galaretką. Masą pokrywamy herbatniki. Posypujemy

Ostra na Słodko