Byłam przekonana, że czas jagód się skończył. Tymczasem w lesie krzaczki jagód ozdobione były pięknymi, dużymi fioletowymi koralikami :) trafiły do buź i do ciasta. Zapraszam Was dzisiaj na biszkopt z jagodami. Za tego typu ciastami nie przepadam ale to było wyjątkowo smaczne. Upieczone wieczorem nie dotrwało do rana. Przepis pochodzi z książki "Słodkie" Elizy Mórawskiej. Ciasto
Dzieje kuchennej Wiewiórymarchewki. Masa śmietankowa: Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostawić do wystudzenia. Śmietanę ubić, połączyć z wystudzoną galaretką. Ciasto finał: Zaraz po przyrządzeniu masę budyniową wylać na wystudzony biszkopt. Na ostudzonej masie ułożyć delicje. Wystudzoną masę śmietankową wyłożyć na delicje. Udekorować wiórkami kokosowymi. Ciasto z sokiem z marchewki i z delicjami
Bon Appetit Małgorzatyminut w 180 stopniach. Masa serowo - śmietankowa: Ser zemleć. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżeczkach gorącej wody. Wszystkie składniki wymieszać. Ciasto z serem i malinami:zimny biszkopt przekroić wzdłuż. płaty ciasta przełożyć masą. Udekorować wg uznania najlepiej bitą śmietana i malinami
Bon Appetit MałgorzatyMuszę się przyznać, że nie lubię piec ciast, ale jakoś trzeba sobie osłodzić to gorzkie życie :) Dlatego pomyślałam żeby zrobić deser bez biszkoptu i wykorzystać leżące na trawie jabłka. Deser wzbogaciłam o dżem z fig, który przywiozłam z Bułgarii oraz o same boskie figi, które zagościły na sklepowych ladach. Składniki owocowe: 5 dużych kwaśnych jabłek dżem z fig ( ale może
Bon Appetit Małgorzatykawy i delikatnie mieszam. Na sam koniec gdy krem uzyska jednolitą konsystencję dodajemy pokruszone bezy oraz namoczone rumem rodzynki. I mieszamy już drewnianą łyżką. Na dnie pucharka układam pokruszone biszkopty, zalewam odrobiną rumu albo amaretto i dodaję krem. Na wierzch dekoruję czekoladą oraz polewam likierem kawowym kadr z filmu "Dziewczyny do wzięcia" reż. Janusza Kondratiuka
Bon Appetit Małgorzatyobowiązkowa" :) jak dla mnie może tak być w każdej kawiarni. Lecz wydaje mi się, że gwiazda Wuzetki już trochę przygasła. Poniżej przepis na WZ bez bitej śmietany. Składniki na biszkopt: 1/2 kostka margaryny szklanka cukru 2 jajka 3 łyżki dżemu 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250 g margaryny
Bon Appetit Małgorzatymleko w proszku i miksujemy na gładką masę. Czekoladę z masłem i śmietanką rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tak by salaterka nie dotykała wrzątku). Ostudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż i przekładamy mlecznym kremem. Na końcu polewamy rozpuszczoną czekoladą. Ciasto wkładamy na 1 godz do lodówki. mleczna kanapka
Bon Appetit Małgorzatycieście układamy banany przekrojone wzdłuż, skrapiamy je cytryną, następnie smarujemy krem. Na krem polewamy polewę i od razu układamy truskawki. Torcik wkładamy do lodówki na około godziny. na biszkopcie układamy banany torcik po przekrojeniu
Bon Appetit MałgorzatyTorcik ten był zrobiony w szale weekendowego gotowania, kiedy to czułam nieodpartą potrzebę upichcenia czegoś a nie miałam prawie nic w lodówce. Nie chciało mi się piec biszkoptu więc postanowiłam podpiec spód z musli na bazie miodu i masła. Oto efekt. :) Dzięki temu, że plasterki kiwi sparzyłam wrzątkiem galaretka bez problemu stężała. Nie martwcie się jeśli kiwi straci swoją
Bon Appetit Małgorzatyłyżki mąki ziemniaczanej. Składniki na lukier: 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z pomarańczy skórka otarta z połowy pomarańczy Dodatkowo: sok z połowy pomarańczy do nasączenia biszkoptu. Ciasto: Margarynę roztapiamy i przestudzamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier a później żółtka jajek. Do ubitych jajek dodać przesianą mąkę proszek do pieczenia oraz margarynę, sok i skórkę
Bon Appetit MałgorzatyJest to jedno z pierwszych ciast jakie nauczyła mnie robić mama. Moje ulubione jest wtedy gdy masy jabłecznej jest więcej niż biszkoptu. Na wierzchu ciasta koniecznie musi być bita śmietana :). Yakie ciasto zawsze się obroni. Zdjęcia wykonałam w pięknych, jesiennych promykach słońca :) Składniki na ciasto na blachę 30x40cm: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku
Bon Appetit MałgorzatyJabłka przekładamy do rondelka, podgrzewamy, jak będą gorące to dosypujemy galaretkę , ściągamy z ognia i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia gal a retki. Masę odstawiamy by trochę ostygła. 3. Wystudzony biszkopt przekrawamy, wykładamy ciepłą, ale nie gorącą masę jabłkową. Przykładamy drugą częścią ciasta. Ciasto ostawiamy na kilka godzin, by masa jabłkowa stężała, Gotow y jabłecz nik posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Kuchnia domowa Animojej córce zrobiłam takie oto ciasto biszkoptowe z masą na bazie galaretki i śnieżki z truskawkami. Wyszło naprawdę pysznie. W sam raz na Dzień Dziecka i nie tylko :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki (pół krupczatki, pół tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pianka truskawkowa: 2 śnieżki 400 ml zimnego mleka 2 galaretki
Kuchnia domowa Ani24x36cm), na wierzch wyłożyć obrane i pokrojone w plasterki jabłka. 3. Zrobić ciasto z kokosem: białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubić i na końcu dodać kokos. 4. Zrobić biszkopt kakaowy: białka ubić, potem dodać cukier, ubijać i dodawać po jednym żółtku, a na koniec przesiane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. 5. Na jabłka układać kupkami kokos
Kuchnia domowa Anibabeczki wg Marthy Stewart Chińskie ciasteczka z wróżbą Sernik na zimno z malinami Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach Ciasto Rafaello bez pieczenia The post Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje