włożyć do tej samej formy, w której było pieczone. Galaretka z truskawkami: 700 g truskawek; 3 galaretki truskawkowe; 125 g serka homogenizowanego waniliowego; Truskawki umyć, oderwać z nich szypułki. Biszkopt posmarować cienką warstwą serka homogenizowanego, na serku ułożyć całe truskawki. Galaretki rozpuścić w 4,5 szklanki gorącej wody, przestudzić. Lekko tężejącą galaretką zalać truskawki. Ciasto odstawić do lodówki, by galaretka
In my kitchenzmiksowanych owoców dodać miód, wodę mineralną i wodę różaną, wymieszać. Następnie do przygotowanego soku dodać rozdrobniony lód, zamieszać i przelać do przygotowanej szklanki. Serwować od razu. Znakomicie smakuje z biszkoptami
In my kitchencukrem kryształem i cukrem waniliowym, następnie dodać serek mascarpone i wszystko razem wymieszać mikserem do momentu, aż masa zgęstnieje. Owoce pokroić w kostkę (jeżeli tego potrzebują:)) Przełożenie ciasta: Wystudzone biszkopty delikatnie rozwinąć i pokroić na paski o szerokości mniej więcej 4 cm. Następnie paski przepleść ze sobą na przemiennie kolorami (postępować jak przy plecieniu koszyka:)). Przygotowane w ten sposób
In my kitchenstopni. Podawać ciepłe bądź zimne. Oprószyć ciasto kakao przed podaniem. Uwaga: Ciasto ma być mokre, wilgotne, ale nie ciągnące się. Brownie nie są suche w środku jak nasze biszkopty, są one wilgotne w środku i bardzo przyjemnie czekoladowe. Jeśli jednak po 20 minutach zobaczycie iż ciasto jest jeszcze lejące- szczególnie przy owocach, które puszczają swój naturalny sok podczas pieczenia
KreatywnePinysernik cappucino z czekoladą, na spodzie browni z polewą z nutelli I. babka marmurkowa z kawałkami czekolady II. babka jogurtowa z lukrem ( dla cioci ^^) domowy "kopiec kreta" (biszkopt, banany, krem z mascarpone z kawałkami bananów i czekolady) długo wyczekiwany mój pierwszy w życiu blok czekoladowy, pierwsza próba wykonana z powodzeniem ^^ (z herbatnikami i słupkami migdałów
More food, love and dreamscoś tam...Aż do dnia, kiedy dostałam słoik wiśni z nalewki. Wiedziałam co z nimi zrobię. Ciasto jest mega, mega czekoladowe ! Idealne dla czekoholików . Wilgotny i lekko zbity biszkopt, do tego czekoladowy krem z gorzkiej czekolady i wiśnie. 'mega czekoladowe ciasto z kremem z gorzkiej czekolady i z wiśniami z nalewki' Składniki: * ciasto: - 200g mąki pszennej - 175g masła - 2 jajka
CookYourselfzostawić w formie na 15 minut. Następnie ciasto wyłożyć do góry dnem na deskę wyłożoną papierem do pieczenia, zostawić na 15 minut. Następnie zdjąć formę i odkleić papier. Biszkopt całkowicie ostudzić. Po ostudzeniu przekroić na 2 części. Masa: Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody i dokładnie wymieszać. Jeśli będzie taka konieczność podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Porządnie schłodzoną śmietanę
CookYourselfCześć dziś ciasto kawowe z delikatnym posmakiem czekolady. Biszkopt jest lekko namoczony ponczem kawowym i przełożony kremem cappuccino z serkiem mascarpone. Składniki na ciasto: 70 g masła 3 jajka 100 g czekolady gorzkiej 1 szklanka cukru brązowego 3 łyżki proszku do pieczenia 1 łyżka sody oczyszczonej 4 szklanki mąki pszennej Masa mascarpone: 1 opakowanie serka mascarpone 150 ml śmietany
Panda i jej światUwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim zawsze się udaje. Ostatnio przygotowałam kawową, która nie zawiodła pod żadnym względem. Wyszła bardzo puszysta, wilgotna, a na drugi dzień była równie świeża jak na początku. Myślę, że zachowałaby
Pink EnvelopeCiasta: szwedzkie ciasto z jabłkami szybki biszkopt z jabłkami muffiny super czekoladowe błyskawiczne ciasto pomarańczowe ciasto kawowe z czekoladą,orzechami i gruszkami puchaty sernik Helenki ciasto czekoladowe na białkach Mięsa: karkówka Adama kurczak na butelce roladki drobiowe boczek pieczony w folii wieprzowina w carry karczek pieczony w rękawie pieczeń z selera - dla tych co nie jadają mięsa klops
Proste Potrawypostanowiłam to zmienić. jestem zadowolona z efektu. Zainspirowałam się tym przepisem . Tam tort jest zakwalifikowany jako najprostszy i tak zdecydowanie jest. Podane proporcje są na tortownicę 21 cm. Biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki tortowej Typ 400 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania powoli dodawać cukier
Pełny talerzWuzetka Nasączony kakaowy biszkopt, odrobina konfitury wiśniowej, polewa czekoladowa przypieczętowana obowiązkowym zawijasem z bitej śmietany. To właśnie wuzetka. Najlepsza pod słońcem z pyszną kawą z pianką. Opis przygotowania jest trochę długi, ale tak naprawdę W-Z, to proste ciasto. I za to między innymi ją bardzo lubię. Bo smaku chyba zachwalać nikomu nie muszę? Nie biję się co prawda
Pełny talerzDziś z cyklu ciacho na weekend upiekłam pyszną biało zieloną kostkę wiosenną. Tak to ciacho nazwał mój synek gdy zobaczył zielony biszkopt i stwierdził, że wygląda jak zielona trawa. No i została taka nazwa. Ciacho proste do przygotowania w sam raz na weekend ale nie tylko. Można zrobić je na Święta, bo one już tuż, tuż. A ciasto podałam
Ewa w kuchnisoku wiśniowego zagotowujemy. W pozostałym soku rozpuszczamy budynie i dodajemy je do gotującego się płynu. Zagotowujemy. W gorącym budyniu rozpuszczamy galaretki. Dodajemy mrożone wiśnie. Mieszamy. Masę wykładamy na biszkopt, zostawiamy 4 łyżki na wierzch ciasta. Masę wiśniową wykładamy na masę śmietanową. Na masę wiśniową dodajemy pozostałą bitą śmietanę. Na wierzch układamy po skosie resztę masy wiśniowej. Obficie posypujemy wiórkami
W kuchennym oknie Ewy