biszkopt - 17572 przepisów (strona:949/1172)

Urodzinowy tort wieloowocowy 175

sezonie letnim najlepiej smakują takie z owocami. Nie są takie ciężkie jak torty z kremami, za którymi osobiście nie przepadam. Ten tort upiekłam na 18 urodziny dla córki znajomej. Biszkopt, bita śmietana i mnóstwo owoców to pyszna propozycja na letni tort. Mam nadzieję, że jak na pierwszy piętrowy torcik to wyszło nieźle i mam nadzieję, że smakował zaproszonym gościom

Ewa w kuchni
8 szybkich WEGAŃSKICH ciast z owocami, Nieracjonalny mężczyzna 420

Mój ulubiony rodzaj ciast. Smacznego! 1.  biszkopt z kremem czekoladowym i malinami / sponge cake with chocolate mousse and raspberries 2.  kruche ciasto z truskawkami  (bezglutenowe)/ pie with strawberries  (gluten-free) 3. ciasto z gruszkami  (drobno pokrojonymi)/ cake with pears  (cut into small pieces) 4. ciasto z gruszkami (połówkami)/ cake with pears (halves) 5. czekoladowa

Qlinarnie i Qlinarnie
Rolada żyrafa z kremem śmietanowymi i borówkami 358

miksera (na wolnych obrotach) połączyć je z surowym ciastem. Na podpieczony jasny wzór wylać ciemne ciasto. Całość ponownie wstawić do piekarnika i piec około 12-15 minut. Gorący biszkopt przełożyć do góry nogami na ręcznik kuchenny, oderwać papier do pieczenia i delikatnie zrolować ciasto. Pozostawić w takiej pozycji do ostygnięcia. W międzyczasie przygotować nadzienie: schłodzoną śmietanę ubić na dosyć

Ugotować
Babka keksowa na majonezie - lekka i puszysta 138

Lekka jak puch babka w formie keksu. W smaku różni się od klasycznej babki -  smakuje troszkę jak biszkopt, troszkę jak drożdżowe. Jest idealne nie tylko na deser, ale i na podwieczorek lub kolację do kubeczka mleczka :) SKŁADNIKI: (forma ok 34x12 cm) 5 jajek 1 szkl cukru  3 łyżki majonezu szczypta soli 2/3 szklanki mąki pszennej  2/3 szklanki

Kto ugości moich gości?
Rogalsy 182

szklanki maku szklanka bakalii: rodzynki, śliwki, morele 120 g orzechów laskowych 120 g kandyzowanej skórki pomarańczowej esencja migdałowa i pomarańczowa kostka margaryny lub masła szklanka cukru opakowanie biszkoptów (180 g) 4 białka (ubite na sztywną pianę) 2-3 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: 1 jajko mleko masa kajmakowa płatki migdałów Przygotowanie: Do miski wlewamy ciepłe mleko, wsypujemy cukier i rozkruszamy drożdże

Karczma Honorietty
Omlet biszkoptowy z owocami 247

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lekki, puszysty biszkopt z masą z jogurtu greckiego i mascarpone posypany owocami – to pyszna rozkosz dla podniebienia Takie biszkoptowe omlety to idealny pomysł na podwieczorek, szczególnie dla małych łasuchów Post Omlet biszkoptowy z owocami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Tort czekoladowo-malinowy 152

Bardzo prosty tort na wyjątkowe okazje :) Spód, na którym został przygotowany to moje nowe odkrycie. Jest zdecydowanie lepszy niż tradycyjny biszkopt kakaowy, z którego do tej pory korzystałam. Ciasto jest bardzo wilgotne i nie wymaga już nasączania, chociaż można to zrobić. Krem to połączenie najlepszej frużeliny malinowej i kremowego serka mascarpone. Pięknie się trzyma i prezentuje, a przede wszystkim jest

Chocolate Muffin Blog
Niby-tiramisu z mango 148

MANGO: 1 duże, dojrzałe mango 1/2 banana 1/3 galaretki o smaku mango-marakuja, rozpuszczonej w kilku łyżkach wrzątku MASA: 250g mascarpone 200ml kremówki cukier puder do smaku DODATKOWO: kilka biszkoptów herbata o smaku mango (np. Lipton) Przygotowanie: MUS: Mango i banana obrać ze skórki, zblendować. Dolać galaretkę, wymieszać, schłodzić. MASA: Kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder

Cakes By Kejt
Sernik mocno brzoskwiniowy 204

podzielić na dwie części. Jedną część odstawić. Do drugiej części dodać pokrojone brzoskwinie i dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do przygotowanej wcześniej i schłodzonej tortownicy. Masa musi przykryć dobrze biszkopty ale nie trzeba jej bardzo dokładnie wygładzać. Tortownicę wstawić do lodówki na kilkanaście minut aby masa zaczęła tężeć. Gdy masa będzie już lekko sztywna wlać brzoskwiniowy mus. Przed wlaniem jeszcze

Monia miesza i gotuje
Najprostszy deser świata 144

Świetna alternatywa dla kremiastych ciast, biszkoptów, kruchych i innych wytworów. Na szybko, z minimalnej ilości składników - chociaż to akurat u mnie norma. Po prostu galaretki z ulubionymi dodatkami. Polubią dorośli i dzieci.  Składniki: galaretka zielona galaretka żółta galaretka czerwona kilka borówek kilka winogron pół startego jabłka pół brzoskwini pokrojonej w plasterki garść rodzynek ewentualnie bita śmietana Przygotowanie: Galaretki rozpuścić

Cakes By Kejt
Faworki vel chrust 152

mówi, że jeden z cukierników przypadkiem wrzucił do tłuszczu pasek ciasta na pączki i tak narodziły się faworki. Z czasem próbowano robić je z innych rodzajów ciasta, nawet z biszkoptu, ale ostatecznie przyjęło się ciasto, które znamy do dzisiaj. Oto przepis :) FAWORKI VEL CHRUST Składniki: - 6 żółtek - 2 szklanki mąki - szklanka kwaśnej śmietany - kieliszek wódki - łyżka masła - łyżeczka startej skórki

Życie zamknięte w smaku
Kremowe ciasto na roladzie truskawkowej z bananami 153

proszkiem i delikatnie mieszamy całość. Przygotowane ciasto wylewamy na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) o wymiarach 44x30 cm. Pieczemy około 13-15 minut, do zezłocenia, w temperaturze 190ºC. Biszkopt musi jedynie wyrosnąć i nabrać koloru, jeżeli będzie siedział w piekarniku za długo, nie uda się nam go później zwinąć. W trakcie pieczenia ciasta przygotowujemy ręcznik kuchenny: rozkładamy go na płaskiej

Życie zamknięte w smaku
Ciasto z amoniakiem, z mikrofali (nie opada) 122

wynalazków - minitorcików, czy przekładańców. Wystarczy wybrać odpowiednich rozmiarów płaski talerz albo miseczkę, która posiada stałą konstrukcję, a nie się rozszerza.  Poza tym jest zwyczajnie pyszne! Coś pomiędzy tradycyjnym biszkoptem, a Amerykankami .  Pamiętajcie, że ciasta z amoniakiem muszą troszkę przestygnąć przed konsumpcją, żeby pozbyć się zapachu amoniaku ;) CIASTO Z MIKROFALI, Z AMONIAKIEM Składniki: - 1 jajko - 2 łyżki cukru-pudru

Życie zamknięte w smaku
Tort czekoladowy z solonym karmelem podany ze stoutem 118

Tort, w którym zakochacie się od pierwszego kęsa. Intensywnie czekoladowy, z karmelową nutką. Intrygującego smaku dodają mu drobinki soli morskiej. Miękki, bardzo wilgotny biszkopt, rozpływa się w ustach. Smak, który uzależnia, zrobi furorę wśród Waszych gości ;) Najlepiej smakuje, podany z piwem stout - pełnia smaku. Polecam, bardzo! :) Składniki na ciasto: 370 g mąki pszennej 85 g kakao 1 i 1/2 łyżeczki

Domowa cukiernia Ewy
Rolada z bitą śmietaną, musem malinowym i malinami 336

zwija. Namawiała mnie żebym spróbowała, jednak troszkę się boję że ją połamię. Pewnie następnym razem spróbuję, bo mama stwierdziła że jak się połamię to najwyżej zrobimy jakiś deser z biszkoptem, a ja przynajmniej będę umiała już ją zwinąć.     Składniki:   70 g mąki pszennej 3 łyżki ziemniaczanej 50 g cukru 50 g cukru pudru 4 jajka 2 łyżki

Lili w kuchni