biszkopt - 18068 przepisów (strona:948/1205)

Ciasto z Bananami 206

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C i pieczemy przez około 30min. 2 . Żelatynę  należy upłynnić. 3. Ubijamy na sztywno kremówkę, dodajemy cukier puder i wcześniej przygotowaną żelatynę. 4 . Biszkopt należy podzielić na dwa blaty. Pierwszy blat należy nasączyć wódką, następnie smarujemy nutellą, układamy banany i nakładamy śmietanę. Przykrywamy kolejnym blatem, i smarujemy śmietaną. 5. Dekorujemy plastrami bananów

Coś z niczego
Malinowy sernik bez pieczenia na czekoladowym spodzie jaglanym 180

wyszedł sernik :) Kremowy, lekki i bardzo prosty w wykonaniu. Nadzienie wykonujemy z serka ricotta, ale można także użyć zwykłego twarożku półtłustego. Należy jednak pamiętać, aby był dobrze zmielony. Biszkopt przygotowałam na mące jaglanej, ale sprawdzi się także ryżowa lub każda inna pełnoziarnista. Struktura ciasta będzie inna w każdym przypadku :)  Spód: 4 jajka 2 łyżki miodu 80 g mąki jaglanej

Chocolate Muffin Blog
Ciasto jogurtowo-śliwkowe z patelni (bez pieczenia) 127

zdecydowałam się umieścić podobny przepis. To ciacho jest również pyszne - tak samo jak poprzednie i na prośbę rodziny musiałam je robić 2 razy pod rząd. Mięciutka struktura przypomina smakowity biszkopt! Spróbujcie sami, bo jest ono niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, a ładna dekoracja sprawi, że może stać się istnym cudeńkiem.   (Patelnia o średnicy 24 cm) 3 jajka (średnie

Di gotuje
Tarta grzechu warta,poziomki i jagody ............... 131

Poziomki mam, jagody mam .Dziś powstanie tarta grzechu warta hihihi. Delikatny biszkopt z leśnymi owocami zalany galaretką. Składniki na tartę biszkoptową: 2 jaja ksylitol zmielony 2 łyżki Kłos Pol mąka pszenna typ 500 Kłos-Pol  4 łyżki Dodatkowo: poziomki 300 g jagody 200 g galaretka poziomka 1 szt na 400 ml wody Krok 1 Galaretkę rozpuszczam we wrzątku

Różowa kuchnia
Omlet ryżowo-kokosowy 175

Bardzo lubię mąkę ryżową i kokosową. Mąka ryżowa jest bardzo delikatna, więc sprawia, że omlet jest jak biszkopt, a mąka kokosowa nadaje kokosowego i słodkiego smaku. Rewelacyjnie z sobą się komponują, a z sezonowymi owocami to już jest niebo w gębie! Składniki: 2 łyżki mąki ryżowej 1 łyżka mąki kokosowej 2 jajka 10 tabletek słodziku szczypta proszku do pieczenia aromat

Truskawkowa Fiesta
PUCH Z CZEKOLADĄ 341

sera do sernika 2 galaretki pomarańczowe 3 łyżki cukru pudru 400 ml gorącej wody 2 Śnieżki w proszku lub 250 ml śmietany kremówki 1 szklanki mleka- do śnieżek biszkopty do wyłożenia trotownicy czekoladowe wiórki- CUKIETERIA czekoladowe rurki- CUKIETERIA tulipany z masy-  CUKIETERIA Wykonanie: *Tortownicę wykładamy ciastkami.  *Galaretki rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Studzimy.  *Śnieżki łączymy

Z Majeczką w kuchni
Sernik borówkowy 229

Składniki: 1 kg sera na sernik 1 szklanka tłustej śmietany 2 łyżki cukru pudru 1 kg borówki amerykańskiej 4 łyżki żelatyny 1 galaretka 1 opakowanie biszkoptów Przygotowanie: Borówki umyć. 1/2 … Czytaj dalej Sernik borówkowy

czarrna od kuchni
Sernik z borówkami i musem borówkowym 184

Wami sernik nr 21. To „oczko”.... magiczna liczba. Może i Wam zasmakuje?     (tortownica 24 cm)       Składniki: 150 g masła 150 g sucharków, herbatników lub biszkoptów 300 g płatków owsianych górskich 3 łyżki cukru                       Składniki na nadzienie: 420 g białego sera półtłustego zmielonego lub wiaderkowego

Kuchnia u Krysi
Puszysty deser (na białkach) z lemon curd 169

lemon curd przełożyłam   ubitą pianę i zmiksowałam na najniższych obrotach do momentu połączenia się obu mas.   Kremówkę ubiłam na puch i wmieszałam do masy. Spód tortownicy wyłożyłam biszkoptami i na wierzch wylałam przygotowaną masę. Wyrównałam wierzch i wstawiłam do lodówki na całą noc.   Następnego dnia odłożonym lemon curd posmarowałam wierzch mojego deseru i ponownie wstawiłam do lodówki

Kuchnia u Krysi
Rodzaje i typy mąki. Do czego, jaką mąkę używać 186

Mąka pszenna jasna typ 450, typ 500, typ 550, typ 650, typ 750, typ 850...   typ 450 (mąka tortowa) – idealna do pieczenia ciast lekkich takich, jak np. biszkopty i ciasta ucierane          typ 500 (krupczatka) – zapewnia świetną konsystencję ciast kruchych i półkruchych             typ 500 (wrocławska) – doskonała do pieczenia ciasta

Kuchnia u Krysi
Sernik jagodowy na zimno 215

się chętnie zje. Dlatego zachęcam Was do zrobienia tego pysznego sernika. U mnie został "pochłonięty" w jeden dzień.     (tortownica średn. 26 cm)      Składniki na biszkopt: 2 jajka 60 g mąki pszennej tortowej 2 łyżki kakao 50 g cukru             Masa: 1 kg zmielonego białego sera   (śmietankowy, „mój ulubiony”, wiaderkowy

Kuchnia u Krysi
Tort z czereśniami 193

wystygnięcia. 6. Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. 7. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Zimną czekoladę dodać do kremu i delikatnie wymieszać. 8. Biszkopt należy podzielić na trzy blaty i przyłożyć kremem z czereśniami

Coś z niczego
Sernik na zimno Liliana 248

sztywno dodać serki a na koniec ostygłą żelatynę. Wszystko delikatnie zmiksować do połączenia się składników. Na wierzch wylać galaretkę. 2 galaretki rozpuszczone w 750 ml wody. Na spód wyłożyłam biszkopty

Moje Słodkie Piekiełko
Serniczki na zimno 207

się w moich wpisach: Sernik z brzoskwiniami i kruszonką Sernik z jeżynami i kokosową bezą Sernik z karmelizowanymi jabłkami na orzechowym spodzie Sernik z budyniem czekoladowym Serniczek z kawowymi biszkoptami Sernik z rosą Sernik kokosowo-pomarańczowy Sernikobrownie z wiśniami Sernik z batonami Mars Sernik czekoladowy A teraz pora na sernik na zimno w wersji mini: Mini serniczki na zimno

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto biszkoptowe skubane 220

foremki wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie wlać w nią masę biszkoptową. Piec w nagrzanym do 170 stopni C piekarniku, około 30 - 35 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu biszkopt studzić przez około 10 minut w foremce, a następnie wyjąć z formy do całkowitego wystudzenia na kratkę. Po wystudzeniu wyskubać miękkie wnętrze biszkopta, pozostawiając około 0,5 cm brzeg

Kuchcik gotuje