biszkopt - 17572 przepisów (strona:888/1172)

Przepis #174 Różowy torcik na zakończenie lata - bez glutenu 82

innych uroczystościach. Spróbujcie sami! Wartości odżywcze na całość: 1234 kcal w tym: B: 70 g; W: 116 g; T: 52 g.  Składniki (forma o średnicy 16 cm) Biszkopt - 40 g mąki kukurydzianej/kokosowej - 4 jajka - szczypta sody oczyszczonej - 2-3 łyżki syropu daktylowego lub innego słodzidła Masa - opakowanie serka ricotta (250 g) - małe opakowanie jogurtu greckiego

Health-Fit-Life
MIDSOMMARTÅRTA 89

Lekkie, owocowe ciasto z kremem śmietanowym – obowiązkowy deser na Midsommar w Szwecji 🙂 Biszkopt: Składniki: 6 jajek 220g cukru 120g mąki 50g mąki ziemniaczanej oddziel białka od żółtek w jednej dużej misce ubij białka z 2/3 cukru na sztywną pianę (taką, żeby nie wypadała z miski po odwróceniu, a po wyjęciu mieszadeł powstały „szczyty”), [...] Artykuł MIDSOMMARTÅRTA pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
PLACEK PROTEINOWO - ŻYTNI Z MASŁEM ORZECHOWYM 89

masło klarowane (5g) - proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczkI - masło orzechowe (30g) Wykonanie: Wymieszać jajo z jogurtem odżywką białkową, mąką i proszkiem do pieczenia. Placka usmażyć. Przekroić placka jak biszkopt, rozsmarować masło orzechowe na jednej części placka i przełożyć drugą częścią. 489 Kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
BISZKOPTOWE TRÓJKĄCIKI PROTEINOWE PRZEKŁADANE MASŁEM ORZECHOWYM 85

łyżeczki (15 g) - masło orzechowe Wykonanie: Składniki suche wymieszać dokładnie z wodą. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni. Upieczony biszkopt przekroić i przełożyć masłem orzechowym. Podzielić w trójkąty. Całość: 1265,9 kcal B:118,9 g W:79,5 g T:52,5 g 1 trójkąt: 105,5 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Bajaderki w wersji mini czyli przegląd tygodnia 103

niego korzystam, jeśli zostają mi jakieś resztki ciast- te bajaderki są wyjątkowo smaczne :) Składniki 450-500 g pokruszonych resztek ciast (bez kremów, żelatyny, owoców, galaretek), herbatników, kruchych ciastek, biszkoptów itp. 1/2 szklanki rodzynek namoczonych w wodzie lub w rumie 1/3 szklanki dowolnych pokruszonych orzechów lub migdałów około 2 lub 3 łyżki drobnego brązowego cukru 150-200 g bardzo gęstej marmolady

Cztery Fajery
Tort szachownica 145

Tort na urodziny dla gracza w szachy lub na jakieś inne wyjątkowe okazje. Bardzo ładnie się prezentuje, super smakuje jest po prostu wyjątkowy:) Składniki Biszkopt 7 jajek wiejskich dużych lub 8 małych 1 szklanka drobnego cukru 2 szklanki mąki 7 łyżek oliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szczypta soli Krem do … Czytaj dalej Tort szachownica

gotuj ze mną
Czekoladowe muffinki z kremem mocno czekoladowym 78

zamiarze miał powstać tort z mocno czekoladowym kremem. Jednak po trzech próbach upieczenia biszkoptu, poddałam się. Pierwszy, jaki wyciągnęłam z piekarnika przeraził mnie. Był twardy jak beton, mogłabym nim orzechy rozłupać albo połamać zęby. Kolejne próby przyniosły ubity, jajeczny placek, który nawet nie urósł o 1 mm. Podobno, kiedy jest burza nie należy brać […] Artykuł Czekoladowe muffinki z kremem

Pink Envelope
Kawowa babka z polewą czekoladową 54

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim zawsze się udaje. Ostatnio przygotowałam kawową babkę z polewą czekoladową, która nie zawiodła pod żadnym względem. Wyszła bardzo puszysta, wilgotna, a na drugi dzień była równie świeża jak na […] Artykuł Kawowa babka

Pink Envelope
Bananowiec z jabłkami 228

galaretki nieco czasochłonne – należy przygotowanie ich rozłożyć sobie odpowiednio w czasie. Wychodzi wilgotne i pyszne, o wspaniałym bananowym smaku, który jest tutaj dominujący. Ilekroć zrobię, zawsze zachwyca. Polecam. Biszkopt: 5 jajek 1 szkl. cukru 1,5 szkl. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek oleju łyżka kakao 2-3 jabłka szczypta soli Masa bananowa: 3 żółtka 3 łyżki

Smaki Na Talerzu
Ciasto z gruszkami 151

Gruszki obieramy ze skórki, przecinamy na połówki (lub trochę mniej niż połówki) i nacinamy na wierzchu. Do ubitej piany dodajemy po trochu mąkę i mieszamy trzepaczką – jak na biszkopt. Łączymy ze sobą masę jajeczną z przestudzoną masą czekoladową, najlepiej za pomocą drucianej trzepaczki. Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy na wierzchu gruszki i posypujemy cukrem (biały

Ciastkozercy
Czekoladowe ciasto biszkoptowe z morelami- z patelni! 153

białą czekoladą i czereśniami przygotowanego na patelni, które stało się rewolucją w Naszym domu i na jakiś całkowicie zdominowało inne wypieki- może nie pod kątem smaku (ot, to 'tylko' biszkopt z owocami, choć naprawdę smaczny- maślany i wilgotny), ale głównie pod kątem mega prostoty i błyskawicznego czasu- zrobisz je w niecałe 15 minut, z czego 10 to 'smażenie' ! Tym razem

Kraina Miodem Płynąca
Tort owocowy z bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi 138

Lekki tort z bitą śmietaną przede wszystkim nie jest bardzo słodki. Dzięki czerwonym porzeczkom jest trochę kwaskowy w smaku. Taki tort jest bardzo prosty w przygotowaniu. Wystarczy upiec biszkopt, nasączyć go ponczem, a potem przełożyć ubitą śmietaną kremówką. Na koniec pozostaje dekoracja tortu, a to jest zawsze najprzyjemniejszy etap. Czerwone porzeczki, jeżyny i drobne owoce winorośli ułożone w formie pierścienia

Przepisy Kulinarne
Tort malinowo czekoladowy 175

mojej Zuzi. Początkowo myślałam by przygotować tort, który i ona będzie mogła jeść, ale później zmieniłam zdanie i dla niej upiekłam babeczki, a tort był dla dorosłych. Zamiast klasycznego biszkoptu wilgotne ciasto czekoladowe, a do tego frużelina malinowa i krem czekoladowy. Całość oblana lustrzaną polewą i udekorowana w modnym ostatnio stylu "drip cake". Do dripa przymierzałam się od jakiegoś czasu

Cynamonowe szczęście
Sernik z niespodzianką na biszkoptach 138

niespodzianka w nim się ukryła to zapraszam do wpisu.. A niespodzianką jest Monte, które jak widać też nadaje się do wypieków. Sernik z niespodzianką na biszkoptach Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni