mieszamy szpatułką do połączenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno) i wylewamy gotową masę. Pieczemy w 170-180 st. C przez 40-45 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia, a następnie przekrawamy na pół. masa kajmakowa: kajmak 600 g, masło 200 g, upieczony słonecznik, składniki na pieczony słonecznik: słonecznik 250 g, masło 70 g, cukier
kulinarne odsłony patiPierniki, makowce, serniki i wiele innych pomysłów na Świąteczne ciasta. Piernik LAST MINUTE Ciasto piernikowe z żurawiną w czekoladzie Piernik Staropolski Sernik ze śliwką Sernik gotowany na biszkoptach Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik z rosą na czekoladowym spodzie Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie Sernik śmietankowy Sernik z rosą Śmietanowiec Seromak Makowiec Gwiazda Ciasto Kubuś Ciasto Shrek Ciasto 3 bit Ciasto
Lena Gotujekakaowo - kokosowe z jabłkami 50. Piernik z drożdżami 51. Korzenna kostka z powidłami bez pieczenia 52. Ciasto pyszna delicja 53. Ciasto banoffee na biszkopcie 54. Ciasto pyszny Michałek 55. Babka Cafe Latte 56. Ciasto kokosowo - chałwowe 57. Sernik mozaika 58. Ciasto Marysieńka 59. Keks 60. Ciasto czekoladowo
kruche babeczkiszpinakiem ja wole mrożone rozdrobnione inni wolą blendować aby kolor był jednolity , moim zdaniem ta wersja jest najlepsza :* <3 PRZEPIS NA BLACHĘ : 25cm x 25 cm SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 4 jajka 1 szkl cukru 1 szkl oleju 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 450g rozdrobnionego szpinaku mrożonego SKŁADNIKI NA KREM: 400g śmietany
Dziś Ja gotujePopularny 3 bit zazwyczaj robiony jest na krakersach, dziś przedstawię nieco inną bogatszą wersję na biszkopcie która prezentuje się całkiem pokaźnie. Robiłam w formie o wymiarach 35 cm x 23 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaabiszkopt: 300 g maku 250 g cukru pudru 8 jajek 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki bułki tartej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 kostki masła 600 g … Czytaj dalej Tort makowo-orzechowy
czarrna od kuchniMasę orzechową polecam do przełożenia różnych ciast, szczególnie pierników, biszkoptów oraz napełnienia babeczek. Jest to masa miękka o konsystencji masła orzechowego. Bardzo smaczna, polecam. SKŁADNIKI : 400 g orzechów włoskich 50 g masła 50 ml spirytusu 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka mleka lub śmietany
Kulinarne Fantazje MarioliPyszny świąteczny torcik o smaku cynamonowo-korzennym, przekładany powidłami śliwkowymi, delikatnym i aksamitnym kremem na bazie serka mascarpone, śmietanki kremówki oraz cynamonu. Nasączenie biszkoptu sokiem z pomarańczy doskonale wypełnia korzenny smak całego tortu. Tort cynamonowy z powidłami śliwkowymi -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikprzeogromnie nam posmakowała i chyba zaraz będę się rozglądać za drugim opakowaniem ;) Więcej o zakupach w sklepie Bee.pl pod koniec wpisu :) Składniki na około 20 trufelek: końcówki ciast (biszkopt, murzynek, keks) 8-10 łyżek mleka 1 łyżka masła 1 łyżka kawy inki 1/2 łyżki kawy rozpuszczalnej 3-4 krople aromatu rumowego 1 łyżka sproszkowanych daktyli lub 1/2 łyżki miodu ewentualnie
Gotowanie...to proste !mleczka kokosowego 3 łyżeczki miodu ziarenka z 1/3 laski wanilii 1/2 jabłka garść orzeszków ziemnych kilka małych bez do pokruszenia na wierzch 2 łyżeczki konfitury figowej 2 podłużne biszkopty Kaszę płuczemy na sicie, przekładamy do rondelka o grubym dnie. Podlewamy lekko wodą i kilkoma łyżeczkami mleka kokosowego, dodajemy ziarenka wanilii i gotujemy, uzupełniając wodę co jakiś czas. Po 10 minutach
Raj dla Podniebieniajest masa na bazie pulpy z mango do której dodałam jabłka i galaretkę cytrynową. Ciasto polecam nie tylko na weekend, może być fajnym pomysłem na zbliżające się Święta. Biszkopt upiekłam w nowej tortownicy Delicia Gold, którą możecie zakupić poprzez FAVI.pl . I wiecie co ? Można myć je w zmywarce, to super rozwiązanie. Spód może służyć jako taca a to ułatwia podanie
Ewa w kuchnipiekarniku. Smaży się ją w garnku, a po zagęszczeniu mąką ziemniaczaną masą serową przekłada się upieczone kruche placki. Kiedy masa wystygnie, kruche ciasto mięknie i staje się delikatne niczym biszkopt. W efekcie możemy podzielić się z bliskimi smacznym przekładańcem z delikatną, nieco budyniową, masą serową. Ciasto nie tylko na niedzielę, ale i od święta. Przepis został opublikowany w „Wielkiej księdze
Trzeci talerzmogę zajadać się w każdej postaci. Najbardziej lubimy te pieczone, ale dość często przygotowuję również takie na zimno, które powstają dosłownie w kilka chwil. Zamiast wykładać formę ciastkami czy biszkoptami, możemy przygotować pyszny, ciasteczkowy spód, który doda sernikowi fajnego smaczka. Składniki: 1 kg sera - może być z wiaderka 4 łyżki cukru- zmielić na puder 2 łyżki żelatyny
Z Majeczką w kuchnipolecam na Święta i bez okazji. No same zalety! :)Spróbujcie! Dla mnie nowość, z pewnością powtórzę ten przepis, ale np. z innymi owocami lub wrzucę bakalie, na spód ułożę biszkopty Przepis na ten ciekawy sernik, który robiłam po raz pierwszy z serków homogenizowanych i lekko zmodyfikowałam znalazłam u Ani na blogu. No nie mogłam go pominąć, od razu skompletowałam składniki
Zasmakuj Kuchni