biszkopt - 17572 przepisów (strona:841/1172)

RUSTYKALNY TORT ŚLUBNY NAKED CAKE 105

czerwonych porzeczek, malin i jeżyn oraz gipsówki, zielonych listków i różowo - fioletowych kwiatków Udało mi się również zerwać do tortu ostatnie gałązki lawendy... Tort składał się z tradycyjnego, przepysznego biszkoptu, przełożonego kremem śmietankowym z zatopioną w nim musową żelką truskawkową oraz drugiego kremu truskawkowego, na bazie śmietany kremówki i mascarpone. Niestety przekroju Wam nie pokażę, bo nie mam jeszcze zdjęć

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto Marysieńka--zachwyci każdego+FILM 651

trochę czasu żeby je zrobić. Idealnie nada się na rodzinne spotkania, zapewniam że każdemu posmakuje.  Zapraszam też na film  SKŁADNIKI  *proporcje na dużą blaszkę około 25x35 BISZKOPT KAKAOWY -7 jajek  -1,5 szkl mąki pszennej tortowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -8 łyżek oleju -8 łyżek wody -0,5 szkl cukru -2 płaskie łyżki kakao BEZA

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z mascarpone bez pieczenia 68

gości. Ciastka z ciasta francuskiego Co zrobić z ciastek z ciasta francuskiego? Jakie ciastka do ciasta z mascarpone bez pieczenia? Ciasta bez pieczenia można zrobić na każdych ciastkach, herbatniki, biszkopty, krakersy każde się sprawdzą. Dziś postanowiłam zrobić ciasto z mascarpone bez pieczenia wykorzystując ciastka z ciasta francuskiego z czekoladą. Chrupiące prostokątne ciasteczka francuskie z nadzieniem idealnie sprawdzą się w szybkich

Dieta moja pasja
Rolada biszkoptowa z jagodami 98

38/32cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wyłożyć na blaszkę i wyrównać powierzchnię. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 10-12 minut. Następnie jeszcze ciepły biszkopt wyłożyć na ściereczkę kuchenną, zdjąć papier i zwinąć ciasto w roladę zaczynając od dłuższego brzegu. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietankę ubijamy wraz z mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem

Andzia Pichci
Zaczynam dzień od kawy 61

podstawowa zaleta posiadania automatycznego ekspresu do kawy. Często używam kawy do deserów jak tiramisu i wypieków, zwłaszcza czekoladowych. Całkiem niedawno piekłam tort cappuccino . Użyłam wtedy zaparzonej kawy do nawilżenia biszkoptu oraz fusy kawy do kremu. Fusy kawowe do ciasta być może brzmią ekstremalnie, ale wierzcie mi tort cappuccino to tort, który docenią nie tylko smakosze kawy. Dodatek espresso do ciasta

codojedzenia
Fit sernik z brzoskwiniami 99

Składniki: 500 g chudego twarogu 4 jajka 3/4 szklanki śmietany 100 g orzechów włoskich 1 budyń waniliowy bez cukru 4 łyżeczki stewii z erytrytolem NaturAvena 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 300 … Czytaj dalej Fit sernik z brzoskwiniami

czarrna od kuchni
Tort potrójnie czekoladowy (bez pieczenia) 68

roku Olek zaskoczył mnie swoją decyzją i już od dłuższego czasu przed urodzinami mówił że nie chce tradycyjnego pieczonego tortu z biszkoptem tylko taki bez pieczenia. Proponowałam sernik ale nijak mu nie przypadł do gustu. W końcu wyszukaliśmy taki potrójnie czekoladowy deser, który postanowiłam przygotować mu w tortownicy. Spód przygotowałam z herbatników, a kolejne warstwy składają się z deserowej, mlecznej

Kuchnia w czekoladzie
Krem z mascarpone do tortu 81

śmietany do dekoracji tortu. To szybka i łatwa w przygotowaniu masa do tynkowania tortu na bazie mascarpone i śmietany. Idealna także jako dekoracja innych ciast oraz jako krem do biszkoptu, babeczek i naleśników. Świetnie sprawdzi się również w klasycznym deserze z owocami. Najlepszy krem do tortów, to również krem bezpieczny, dlatego w naszym przepisie nie ma jajek. Jak zrobić krem

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 88

Instagramie u Sylwii "Obiad dla taty".  Przepis w sumie taki jak wszystkie. Składniki podstawowe.  Zainteresował mnie sposób wykonania. Ciasto zaczynamy od ubicia białek,  tak jak na biszkopt.  Takie zwykłe ciasta zawsze są pyszne. Nie ważne czy zaczniemy od ubicia piany,  czy od utarcia masła z cukrem. Jeśli jeszcze dorzucimy kruszonkę  ummm........pycha

Agusiowe smakołyki
Winogrona. Właściwości, zastosowanie, ciekawostki 94

skarbnica witamin, makro i mikroelementów. Zawierają witaminy: A, D, E, C, B1, B2, B3, B6, B9, B12. Makroelementy: fosfor, wapń, magnez, potas, sód. Mikroelementy: jod, żelazo, miedź, cynk, mangan. Biszkopt z kremem budyniowym i lazurową galaretką Torcik owocowy zatopiony w przezroczystej galaretce Beza Pavlova z kremem z białą czekoladą i mini kiwi Piegusek z musem borówkowym w galaretce Amerykański poncz

ProstePesto.pl
Krówka bananowa bez pieczenia 68

pewnością zachwyci gości. Wygląda i smakuje rewelacyjnie, dlatego idealnie sprawdzi się na wszelkie przyjęcia: chrzciny, komunie, urodziny, imieniny, wesela, święta, Sylwestra czy niedzielne popołudnie. Zobacz także: Malinowa chmurka na biszkopcie Artykuł Krówka bananowa bez pieczenia pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny

Ania gotuje
ŻELKA BORÓWKOWA 367

kremu śmietankowego. Polecam zrobić zapas borówek na zimę! Polecam również żelkę z jagód. Uwaga! Żelkę borówkową do tortu robimy mniejszą od średnicy tortu. Żelka nie może wystawać poza blat biszkoptu, ponieważ krem do tynkowania nie ‘przyklei’ się do żelki. Postępujemy tak samo jak w przypadku frużeliny, czyli robimy wokoło żelki ramkę z kremu. Na filmie widać

Słodki Pomysł
Tokio. Kultowe przepisy. Maori Murota odczarowuje kuchnię japońską 49

placki senbei, pierożki gyoza, wariacje makaronu soba i udon, marynowane warzywa czy pulpeciki z kurczaka tsukuné, Receptury na japońskie słodkości jak daifukumochi, czyli nadziewane ciastka ryżowe, ciasto z matchą, biszkopty, lody i sorbety. Poznamy składniki i podstawowe techniki gotowania, abyśmy mogli przygotować japońskie dania we własnej kuchni. Zawsze kiedy biorę do ręki nową książkę kulinarną, szukam przepisu, który mogłabym przygotować

Tajemnice Smaku
Ciasto z rabarbarem 57

szklanki cukru 3 budynie waniliowe Ciasto kruche 60 g cukru 4 żółtka 200 g miękkiego masła 400 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru wanilinowego Biszkopt 4 białka (które pozostały z ciasta) 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie Rabarbar obieramy i kroimy w paski. Zasypujemy cukrem, mieszamy. Pozostawiamy na całą

Alle Dobre!
Sernik na zimno z truskawkami 55

właśnie sernik? – z galaretką pracuje się dużo łatwiej niż z żelatyną, nie trzeba obawiać się psujących efekt grudek, – spód z ciasteczek można dowolnie wymienić na przykład na biszkopt, – na wierzchu masy serowej świetnie sprawdzą się wszelkie owoce sezonowe, – zamieniając galaretkę cytrynową na wiśniową bądź malinową, można uzyskać ciekawy efekt wizualny kolorowej masy serowej. I przede wszystkim

Proste-przepisy.pl