biszkopt - 17572 przepisów (strona:833/1172)

Warstwowy deser – mascarpone i kawowe chia 106

nastrój i dodaje energii. Jeśli jesteś ze mną dłużej, to pewnie wiesz, że kocham kawę i wszystko co kawowe. Moim najulubieńszym deserem jest tiramisu , do którego sama piekę pełnoziarniste biszkopty bez cukru . Rano pijam kawę mieloną, czarną, bez cukru. Potem przerzucam się na kawkę z ekspresu i niezwykle ważne jest dla mnie dobrej jakości ziarno. Wybieram najczęściej arabikę

Dietolog
Prosty placek drożdżowy z borówkami 86

teraz w końcu to kiedy? Ten placek drożdżowy jest prosty do zrobienia, pięknie pachnie i przypomina wakacje z okresu dzieciństwa. Nie ma tutaj żadnych udziwnień, nie ma kremu, galaretek, biszkoptów czy herbatników. Po prostu klasyczny drożdżowy placek z owocami. Ciasto drożdżowe z tego przepisu nie wychodzi suche, więc to kolejny plus. Wciągają je dorośli i dzieci. Możecie zrobić z lukrem

Mieszam w Garnku
Mąka orkiszowa – recepta na zdrowie i urodę 98

nadaje się na placki, makarony, chleby i bułki. W sklepach hildegardowych dostępne są jeszcze niższe typy m.in. 405. To odpowiednik mąki tortowej. Warto więc wybierać ten typ do wypieku biszkoptów, gofrów czy naleśników.  Mąka orkiszowa cena Prawdziwe odmiany mąki orkiszowej są znacznie droższe niż mąka pszenna. Za kilogram trzeba zapłacić kilkanaście złotych. Przy zakupie większych ilości można jednak liczyć

kruche babeczki
Fale Dunaju 146

Fale Dunaju to ciasto, które jest połączeniem ciasta ucieranego z jabłkami oraz kremem budyniowym. Ciasto ucierane składa się z dwóch ciast – jasnego oraz kakaowego. Jako

MeCooks
Warstwowy Deser Jogurtowy Z Jeżynami I Borówkami 55

szklanki: 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki miodu 1 łyżeczka żelatyny plus trochę zimnej wody (możemy zrobić deser bez żelatyny po prostu owoce zatopią się w jogurcie) kilka biszkoptów pokruszonych lub herbatników 2 tafelki białej czekolady kilkanaście borówek kilkanaście jeżyn listki melisy 1. Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia. Kiedy napęcznieje zalewamy odrobiną gorącej wody i mieszamy

Gotowanie...to proste !
Tort czekoladowy z wiśniami i mascarpone 35

raczej cukierników) wydaje się rzeczą bardzo skomplikowaną. Tak naprawdę jednak jest zupełnie inaczej! Najtrudniejszą rzeczą w przygotowaniu tego tortu czekoladowego z wiśniami i mascarpone lub każdego innego jest biszkopt. Niestety, ten ... The post Tort czekoladowy z wiśniami i mascarpone first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Tort czekoladowy z wiśniami i mascarpone pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Mąka nie jedno ma imię, czyli rodzaje mąki w naszej kuchni! 58

mąki bezglutenowe można stosować do różnych dań, jako zamiennik mąki pszennej .    Jaką mąkę wybrać?    Mąki pszenne niższego typu wybierane są do lekkich wypieków, takich jak biszkopty, bułki czy naleśniki. Mąki średniego typu są często stosowane do wyrobu klusek. Natomiast mąki wyższych typów to zazwyczaj mąki służące do wypiekania chlebów. Osoby z nietolerancją glutenu, mogą w wielu

Di gotuje
Rolada z cukinii z pieczarkami 47

wyjmuję z piekarnika i przewracam na wyłożoną wcześniej czystą ściereczkę na stole lub blacie kuchennym. Placek jest lekko miękki i delikatny , choć wygląda na pierwszy rzut oka jak sztywny biszkopt :-). Delikatnie zdejmuję z wierzchu placka papier do pieczenia. Czekam około 10 minut, aby rolada ostygła i lekko odparowała . Następnie na wierzch placka wykładam pieczarki oraz starowany ser żółty. Dodałam także

Ania gotuje
Miękka, maślana szarlotka z kruszonką 53

pieczemy około 30 minut. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem  lub polewamy lukrem z dodatkiem soku z cytryny. Ciepła szarlotka jest tak miękka i lekka, że sprawia wrażenie biszkoptu. Prosty, nie wymagający przepis, tak naprawdę do wielu sezonowych owoców. Myślę, że dziś w tym delikatnym cieście zatopię agrest. Stoi przede mną bodajże trzy kilo czerwonych kulek. Okazja do agrestowego poczęstunku

Kronika Piekarnika
Proste ciasto na oleju z jabłkami 148

ręką, zawsze się udaje. Proste ciasto z plasterkami jabłek nie wymaga wiele pracy. Wystarczy tylko dokładnie ubić jajka z cukrem, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami. Trochę przypomina biszkopt, choć zawiera od niego więcej tłuszczu. Ciasto wychodzi puszyste i delikatne, nie ma obaw o zakalec.  Ciasto na oleju z jabłkami to idealny pomysł na podwieczorek, jeśli lubicie proste, zwykłe

Lekcje w kuchni
Szpinakowe ciasto z truskawkami 101

żółtku. Krótko zmiksować ze szpinakiem, skórką i sokiem z cytryny. Wsypać przesianą z proszkiem i sodą mąkę, delikatnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany i być puszyste jak biszkopt. Formę (u mnie 22x28cm) wyłożyć papierem do pieczenia.  Ciasto przelać do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp. 170stC, do "suchego patyczka". Upieczone ciasto ostudzić

Obiad gotowy
Sernik z ptasim mleczkiem 112

Składniki: 1 kg sera na sernik 1 mały jogurt naturalny 1/2 opakowania ptasiego mleczka 3 łyżki chia 2 łyżki cukru pudru 3-4 łyżki żelatyny mleko biszkopty galaretka ok. 1/2 kg … Czytaj dalej Sernik z ptasim mleczkiem

czarrna od kuchni
Jaglanka jabłkowa z orzeszkami ziemnymi 37

mleczka kokosowego 3 łyżeczki miodu ziarenka z 1/3 laski wanilii 1/2 jabłka garść orzeszków ziemnych kilka małych bez do pokruszenia na wierzch 2 łyżeczki konfitury figowej 2 podłużne biszkopty Kaszę płuczemy na sicie, przekładamy do rondelka o grubym dnie. Podlewamy lekko wodą i kilkoma łyżeczkami mleka kokosowego, dodajemy ziarenka wanilii i gotujemy, uzupełniając wodę co jakiś czas. Po 10 minutach

Raj dla Podniebienia
Sernik na zimno z mascarpone. 81

Zimny serniczek na upały sprawdzi się idealnie.  Spód zrobiłam z pokruszonych herbatników i masła, dodałam też trochę kakao.  Możecie też na spodzie ułożyć, biszkopty, delicje, lub herbatniki w całości  bez kruszenia. Nie trzeba włączać piekarnika. Robiłam w tortownicy 25 cm. Składniki: Spód: 200 g. herbatników 1 płaska łyżka kakao 120 g. masła Sernik: 500 g. twarogu (może

Agusiowe smakołyki