biszkopt - 17572 przepisów (strona:828/1172)

Ciasto makowe z brzoskwiniami 1451

zrobienia. Idealnie sprawdzi się na święta, różnego rodzaju domowe imprezy i każdą nadarzającą się okazję w ciągu roku. Zapraszam na przepis! CIASTO MAKOWE Z BRZOSKWINIAMI – PRZEPIS Składniki BISZKOPT MAKOWY 6 jajek rozmiar L 150 g mąki pszennej 150 g cukru 50 ml oleju 160 g suchego maku mielonego 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA BRZOSKWINIOWA 500 ml śmietanki kremówki

Alle Dobre!
Robot planetarny czy mikser? Co wybrać do kuchni? 42

potraw w tym samym czasie. Mikser ręczny to bardzo proste urządzenie, które głównie sprawdzi się do szybkiego łączenia składników. Idealny sprzęt do sporadycznego użytku. Pomaga połączyć ciasto na naleśniki, biszkopt czy pieczywo. Dobrze, aby miał możliwość regulacji mocy oraz bardzo wygodny uchwyt. Na rynku są też dostępne niewielkie modele mikserów automatycznych do mieszania, ubijania i wyrabiania ciasta. Robot planetarny – zalety

Rozdomowiona
Ciasto śmietankowo – czekoladowe z owocami 314

Tradycyjny biszkopt przełożony bitą śmietaną z czekoladą i truskawkami to pomysł na smaczną i prostą do zrobienia słodycz. Artykuł Ciasto śmietankowo – czekoladowe z owocami pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Wielkanocne ciasta 528

tego duży, podzielny, łatwy w wykonaniu, efektowny i pięknie prezentujący się na stole. Tym ciastem z pewnością uraczysz wszystkich gości.   Ciasto Dakłas Przepis tutaj (KLIK) Delikatny biszkopt kakaowy, rozpływający się w ustach krem kajmakowy z orzechami i daktylami oraz krucha i chrupiąca beza orzechowa. Po prostu niebo w ustach!   Kremówka na cieście francuskim Przepis tutaj (KLIK) Nie będę

Blog z Apetytem
Rolada biszkoptowa z dżemem porzeczkowym 57

pieczenia. Dokładnie rozsmarowujemy po całej powierzchni blachy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15 minut do suchego patyczka. Po wyciągnięciu delikatnie odciągamy papier do pieczenia, biszkopt wykładamy na czystą ścierkę i zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę przelewamy do miski. Dodajemy cukier puder, wymieszamy wcześniej ze śmietan-fixem. Całość ubijamy

Przepiski.pl
Czekoladowe ciasto bez pieczenia – orzechowy łom! 47

bezą To proste, ale eleganckie ciasto to prawdziwy hit na każdą okazję. Wystarczy pokruszyć bezę, dodać śmietanę kremówkę, cukier puder, kakao i wymieszać. Na spód foremki układamy herbatniki lub biszkopty, następnie dodać połowę masy. Na masę układamy pokrojone truskawki, a na nie połowę pozostałej masy. Wierzch ciasta możemy ozdobić dodając owoce lub posypując kakao. Sernik czekoladowy z musem malinowym

Via Gusto
Ciasta na Wielkanoc – 20 przepisów na pyszne ciasta wielkanocne! 53

Walewska składa się z kruchego ciasta, dżemu z czarnej porzeczki, bezy posypanej płatkami migdałowymi i kremu budyniowego. ZOBACZ PRZEPIS Ciasto przekładane z czekoladową chrupką i masą budyniową To dwukolorowy biszkopt przełożony masą budyniową oraz czekoladową chrupką, polane białą czekoladą. ZOBACZ PRZEPIS Sernik pieczony w kąpieli wodnej Kremowy i puszysty sernik pieczony w kąpieli wodnej! Dzięki temu nie opada i jest

Via Gusto
Biszkopt z rabarbarem 27

Mokry biszkopt dzięki zawartości tłuszczu idealnie pasuje do różnych sezonowych owoców. Robię go z truskawkami, malinami, jabłkami, śliwkami i innymi. Złota zasada to obtoczenie owoców w mące ziemniaczanej przed położeniem na ciasto. Nie opadają wtedy na dno i nie robi się z nich marmoladka. Tym razem zamiast owoców użyłam rabarbaru i uzyskałam lekko kwaskowy smak. Wyśmienite do kawy na podwieczorek

To co kocham
Szarlotka z bezą 32

dokładnie wymieszać. ? Masę jabłkową wyłożyć na podpieczony spód posypany bułką tartą. ? Jabłka posypać również 2 łyżkami tartej bułki. ? Białka ubić z cukrem, wyłozyć łyżką na jabłka. ? Posypać nawierzchu pokruszonymi biszkoptami lub orzechami, albo jednym i drugim. ? Piec jeszcze przez 20 minut

To co kocham
Herbaciany piernik z masą serową 25

wymieszać, aż się połączą, a miód rozpuści się w gorącej herbacie. Wystudzić tę mieszankę. ? Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i po jednym żółtku (ubić jak na biszkopt). ? Wsypywać na przemian suche składniki – mąkę, sodę i przyprawę do pierników, oraz rozpuszczone składniki – mód, olej i herbatę, mieszając na wolnych obrotach miksera. ? Ciasto wlać do tortownicy

To co kocham
Jabłka pod kruszonką 30

wiórki kokosowe i czekoladowe płatki do posypania ? 2 biszkopciki ? masło do smarowania formy Wykonanie: ? Jabłka obrać i pokroić w grubą kostkę. ? Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać pokruszonymi biszkoptami. ? Wrzucić do formy jabłka, posypać cynamonem, płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. ? Masło rozpuścić, dodać mąkę, otręby, cukier i wymieszać, po czym jabłka posypać kruszonką. ? Piec w piekarniku nagrzanym

To co kocham
Sernik na zimno na kukurydzianym spodzie 30

sernik został przeze mnie własnoręcznie uwarzony, a przepis pochodzi oczywiście z mojego starego zeszytu. Odkąd sięgam pamięcią, moja mama często na niedzielę przygotowywała taki sernik na biszkopcie, z sezonowymi owocami i galaretką, ale wtedy nie doceniałam jego smaku. Oczywiście można kupić gotowy ser, ale to nie to samo, nie ten smak i nie ta idea. Taki świeżo uwarzony ser pachnie

To co kocham
Torcik bezowy tiramisu. 166

łyżki kawy i odrobine likieru amaretto. Polowe kremu rozsmarować na jednej z wysuszonych bez dokładnie go rozprowadzając. Na kremie ułożyć namoczone w kawie i pokrojone na mniejsze kawałki biszkopty i przykryć drugim krążkiem upieczonej bezy. Wierzch tortu udekorować pozostałym kremem, posypać kakao i starta czekoladą. Smacznego

Pani M - kuchnia smakowita
Jak można używać Yerba Mate w kuchni? 30

która nigdy nie próbowała tej herbaty, jak również wytrawnego mateistę, który z pewnością chętnie skusi się na taką odmianę. Możesz też spróbować zabarwić suszem klasyczną babkę  piaskową lub biszkopt. Mrożony deser lub pudding w kolorze yerby Jeśli umiesz i lubisz kręcić domowe lody, sprawdź, jak domownicy zareagują na nowy, yerbowy smak. Do ulubionych lodów śmietankowych dodaj łyżkę jak najdrobniej

Moja smaczna kuchnia
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZĘŚĆ 2 W AKADEMII SWEET DECOR ( 06-07.03 ) 42

moich szkoleń – zapraszam TUTAJ! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ . . W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: * CIASTA NOWOCZESNE NA BAZIE CIAST BAZOWYCH ( np. szpinakowe biszkopty, bezglutenowe brownie, daquoise ) * WYPIEKI Z DODATKIEM MUSÓW I KREMÓW W NOWOCZESNYM WYDANIU ( np. mus jaśminowym, panna cotta mango, bawareze miętowe ) * MONODESERY * DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie * NOWOCZESNE

Ostra na Słodko