właśnie sernik? – z galaretką pracuje się dużo łatwiej niż z żelatyną, nie trzeba obawiać się psujących efekt grudek, – spód z ciasteczek można dowolnie wymienić na przykład na biszkopt, – na wierzchu masy serowej świetnie sprawdzą się wszelkie owoce sezonowe, – zamieniając galaretkę cytrynową na wiśniową bądź malinową, można uzyskać ciekawy efekt wizualny kolorowej masy serowej. I przede wszystkim
Proste-przepisy.pljest robiona zawsze tak samo. W zależności od owoców zmieniam tylko smak galaretek i ewentualnie kombinuje z ciasteczkowym spodem. Pamiętajcie, że najprostszym spodem mogą być różne ciastka. Sprawdzą się biszkopty, kruche, a nawet ciastka zbożowe. Nie trzeba też ich koniecznie kruszyć i łączyć z masłem. Mogą być po prostu ciasno wyłożone na dno. Dzisiejszy mój pomysł na sernik wymaga
I tu będę miała takie tecukrem pudrem. Pyszna jest również nasza szarlotka szwedzka z cynamonem , a także ciasto widelcem mieszane z owocami . Jeśli lubisz ciasta bez pieczenia, polecamy ciasto z malinami i mascarpone na biszkoptach oraz malinową chmurkę na herbatnikach. Życzymy smacznego! Artykuł Tarta ze śliwkami i kruszonką pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie
Kuchnia Na Wypasiewytęsknić. Nadrabiam zaległości. W mieście, w którym jestem, to ciasto nosi miano placka. Placek półkruchy, który wilgotniejąc od warstwy jabłuszek, z każdym kolejnym dniem bardziej przypomina ucierany biszkopt. Garść borówek, dodana do cynamonowych jabłek, delikatnie urozmaica smak. Przepis niezwykle prosty i dający pewność udanego, doskonałego na różne okoliczności wypieku. Składniki: na formę o wymiarach 20/30
Kronika Piekarnikawanilią. Pomarańczę śmiało możesz zastąpić sokiem z cytryny. Kilka podstawowych składników i masz wspaniały w smaku domowy dżem z rabarbaru, który idealnie pasuje do domowych placków na maślance , biszkoptu lub naleśników . Do dżemu z rabarbaru możesz dodać śliwki, jabłka, morele, truskawki.. Znany jest także hiram skandynawski – dżem z rabarbaru z dodatkiem świeżego imbiru i skórki cytrynowej. Zapraszam
Zasmakuj Kuchniszklanki cukru 200 g gorzkiej czekolady 200 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Polewa: 100 g mlecznej czekolady 2 łyżeczki oleju rzepakowego dekoracja: rurki, oreo, mini biszkopty, posypka czekoladowa Wykonanie: Spód: Herbatniki kruszymy na miałko i dodajemy kakao oraz roztopione masło. Wszystko razem dokładnie mieszamy i powstałym "mokrym piaskiem" wylepiamy dno tortownicy (średnica 20 cm), wyłożone papierem
Kuchnia MagdaLenyszklanki cukru 200 g gorzkiej czekolady 200 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Polewa: 100 g mlecznej czekolady 2 łyżeczki oleju rzepakowego dekoracja: rurki, oreo, mini biszkopty, posypka czekoladowa Wykonanie: Spód: Herbatniki kruszymy na miałko i dodajemy kakao oraz roztopione masło. Wszystko razem dokładnie mieszamy i powstałym "mokrym piaskiem" wylepiamy dno tortownicy (średnica 20 cm), wyłożone papierem
Kuchnia MagdaLenydeser z truskawek i serka mascarpone - przygotowanie: Truskawki i ciastka. Umyte i osuszone truskawki bez szypułek pokroić na szóstki lub ósemki (w zależności od wielkości), a herbatniki lub biszkopty połamać na niezbyt małe kawałki. Będą potrzebne 2 warstwy ciastek i 4 truskawek. Krem. Kremówkę (schłodzoną!) z dodatkiem cukru pudru ubić na sztywno i następnie stopniowo połączyć z serkiem
Di gotujezrobić malinową chmurkę bez pieczenia? Malinowa chmurka przepis Malinowa chmurka bez pieczenia to tylko jeden z wielu przepisów na to pyszne ciasto. Malinowa chmurka bez mascarpone, malinowa chmurka na biszkoptach, bez galaretki, bez malin. I mój przepis czyli malinowa chmurka bez bezy. Jeżeli ciasto z malinami ma być bez pieczenie to z bezą już bez pieczenia nie będzie. Chyba
Dieta moja pasjazupełnie nie mam ochoty. Mam nadzieję, że bliżej urodzin Olka mi się odmieni, bo wypadałoby zrobić coś pysznego. Zadanie mam niby proste, bo nie chce tortu na biszkopcie tylko taki na zimno, ale obawa czy trafię w jego gust jest jednak spora... Ale nie martwię się na zapas. Mam jeszcze dwa tygodnie na przemyślenia :) Póki co zapraszam Was na ucztę
Kuchnia w czekoladzieprzełożyć do blendera, wlać zimną kawę i zmiksować na gładką masę. Na koniec dodać rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę i jeszcze raz krótko zblendować. Masę przelać do pucharka/szklanki. Można udekorować np. biszkoptem, kakaem lub bitą śmietaną. *Jeśli chodzi o słodkość to trzeba sprawdzić w smaku i posłodzić w zależności od preferencji, wiadomo, że kawa jest gorzka więc możliwe że trzeba będzie deser
Healthy food explorerwieczory opóźnione, ale każdy z takich dni wart dopilnowania, by niczego nie zaniedbać. I gdzieś tam pomiędzy tymi chwilami wartymi absolutnego zaangażowania, myślałam o tych gruszkach :) O biszkopcie z masą czekoladowo - kawową, w której bym je utopiła, o ucieranym maślanym cieście. Skończyło sie na drożdżówkach. Pokaźnych, o solidnych gabarytach i wadze. Wypieczone wzorcowo, o dość zwartej strukturze
Kronika Piekarnikacappuccino i warstwą śmietankową, przełamane odrobiną kwaśnego dżemu z czarnej porzeczki jest po prostu genialne. Dobrze się kroi, wygląda efektownie, a smak zachwyci najbardziej wybrednych fanów ciast warstwowych. Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 120 g masła 60 g gorzkiej czekolady 2 czubate łyżki kakao 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki mleka
Cynamonowe szczęścieINSTAGRAMIE, aby nie przegapić przepisów! Uwaga! Żelkę z czarnej porzeczki do tortu robimy mniejszą od średnicy tortu. Żelka nie może wystawać poza blat biszkoptu, ponieważ krem do tynkowania nie ‘przyklei’ się do żelki. Postępujemy tak samo jak w przypadku frużeliny, czyli robimy wokoło żelki ramkę z kremu. Na filmie widać jak to powinno wyglądać. Do tortu
Słodki PomysłDziś pokażę Wam jak wyczarować pyszne ciacho, które znika w jednym nałożeniu na talerzyki Kakaowy biszkopt, pyszna masa… Boskie! Co nam trzeba? 5 jajek ok 150 g drobnego cukru (ja użyłam trzcinowego) 150 g mąki pszennej 50g ciemnego kakao płaska łyżeczka proszku do pieczenia (nawet niepełna) 50ml oleju rzepakowego do nasączenia: 100ml wody z sokiem malinowym i odrobiną soku
Latosiowydom