biszkopt - 17572 przepisów (strona:781/1172)

SERNIK Z MALINAMI 215

Niebo w gębie!   Składniki:  1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1 kg sera z dodatkiem wanilii ( w wiaderku) 2 jajka 3 łyżki żelatyny+ 100 ml gorącej wody 150 g cukru 60 dag malin galaretka malinowa  Wykonanie: Tortownicę o srednicy 26 cm wykładamy biszkoptami. srodek wykładamy podwójną warstwą. Jajka miksujemy na puch z cukrem, dodajemy ser, miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy

Z Majeczką w kuchni
Przegląd tygodnia na moim blogu-2 161

poście, tradycyjnie, publikuję wszystkie moje posty z minionego tygodnia. SURÓWKA Z BURACZKÓW HERBATKA Z CZYSTKA SCHAB PIECZONY ROŻKI Z PIECZARKAMI OWSIANE PLACKI SAŁATKA BROKUŁOWA BISZKOPT, KTÓRY ZAWSZE SIĘ UDAJE SZYBKIE DANIE OBIADOWE OTRĘBY OWSIANE BISZKOPT Z MASĄ JABŁKOWĄ KOPYTKA KOKTAJL BŁONNIKOWY SOS MARCHEWKOWO -PAPRYKOWY ŁOSOŚ Z TAKIM SOSEM? BUŁECZKI DOMOWE MAKARON Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ CHLEB Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ SZYNKA DROBIOWA

W kuchennym oknie Ewy
Szachownica inaczej 640

zapraszam na pyszne ciasto o nazwie szachownica . Na pewno słyszeliście już o takiej nazwie i znacie sernik szachownicę :)  Ja dzisiaj postanowiłam troszkę zmienić i zrobić szachownicę ale z biszkoptu kakaowego i pysznej masy śmietanowej . Jeśli zaciekawiło Was moje ciasto to jeszcze raz zapraszam :)  Składniki na biszkopt : 1 szkl mąki tortowej  1 szkl cukru 3 łyżki kakao gorzkiego

Sama słodycz i szczypta chili
Tiramisu 151

mocnej posłodzonej kawy / 1 cup of black coffee wiht sugar 16 g cukru waniliowego / 16 g vanilla sugar 2 krople aromatu waniliowego / 2 drops of vanilla flavor 250 g biszkoptów / 250 g biscuits 0,05 ml orzechówki lub koniaku / 0,05 ml nutcracker or cognac kakao / cocoa Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 30 min, chłodzenie: 3 - 4 godziny, ilość porcji(...)mascarpone, aromat i dalej ubijam na gładką masę. Kawę zaparzam i studzę. Później do kawy dodaję orzechówki i mieszam. W tortownicy o średnicy 24 cm układam warstwami nasączone kawą biszkopty i krem (2 warstwy). Gotowe tiramisu wkładamy na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać kakao. Smacznego! ***** First, I grate egg yolks with sugar and vanilla sugar. Then

Projekty ze smakiem
Tort szachownica 320

zdecydowałam się w końcu, bo mój tata miał urodziny - więc okazja była jak najbardziej wyjątkowa. Spody na tort zrobiłam z ciasta jogurtowego - jest trochę bardziej zbite i twardsze niż biszkopt, dlatego dobrze nadaje się na wysokie torty. Dolna warstwa biszkoptu w wielopiętrowych tortach może się trochę za bardzo zgnieść pod wpływem ciężaru kremu i pozostałych warstw, dlatego lepiej zostawić

Ciastkozercy
Bananowy Krem do ciasta / Banana cream cake 274

dodawaj zimny budyń. Miksuj na szybkich obrotach . Trzy banany obierz i zblenduj na jednolitą masę, dodaj odrobinę cytryny, aby nie szczerniał. Dodaj do budyniu z masłem.Wymieszaj. Wyłóż na biszkopt dowolnie, jak lubisz. Ja zrobiłam cienki biszkopt, podzieliłam na 3 części, przełożyłam kremem i wstawiłam do lodówki, aby się schłodziło. SMACZNEGO > CMOK

Pasje Jolki
Dukanowa rolada 160

jogurt,aromat,słodzik i wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę i mieszamy.Jeżeli masa jest płynna wstawiamy ją na chwilkę do lodówki. Składniki na biszkopt: - 3 jajka - 3  czubate łyżki otrębów owsianych (ja dałam pszenne, bo owsianych nie mogę nigdzie znaleźć) - 2  czubate łyżki skrobi kukurydzianej - łyżeczka aromatu cytrynowego - 2 czubate łyżki słodziku(...)papierem do pieczenia i pieczemy w 160 st. C przez 30min. (W sumie zależy to też od piekarnika, trzeba co jakiś czas patrzeć czy się już nie upiekł). Gorący biszkopt rolujmy w wilgotną ściereczkę i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie go rozwijamy i nakładamy masę serową i pokrojoną w kostkę galaretkę. Roladę zwijamy,zawijamy folią aluminiową i wkładamy ją do lodówki

charlotte gotuje
Biszkoptowe ciasteczka 111

które często szaleją na widok słodkości ! ;) Ja  wykorzystałam biszkoptowe kółka, które zostały mi z Dziur przepis tutaj  http://charlottegotuje.blogspot.com/2012/05/dziury.html , także nic się nie zmarnuje ! ;) Składniki na biszkopt : 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki przennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej  1 łyżeczka proszku do pieczenia kakao (tu zależy od nas, jeśli chcemy mieć zwykły biszkopt

charlotte gotuje
Ciasto z galaretką i truskawkami 165

gorącej wody. Następnie trzeba ubić śmietanę kremówkę i dodać galaretkę cytrynową. Musimy przygotować truskawki do ciasta, oczyścić i pokroić na niewielkie kawałki. Ciasto przekładamy w kolejności: biszkopt - połowa kremu cytrynowego - biszkopt - krem cytrynowy - truskawki - galaretka truskawkowa. Smacznego

Serce zamknięte w formie pyszności
Biszkopt z ptasim mleczkiem i jagodową galaretką 245

które robię od lat :) Muszę powiedzieć, że połączenie jest fenomenalne. Smak tak delikatny, że chyba nie dam rady go opisać słowami. Polecam zrobienie tego ciasta. Forma: 25 cm. SKŁADNIKI: BISZKOPT: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanka maki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu szczypta soli PTASIE MLECZKO: 1 galaretka cytrynowa(...)śmietanki kremówki 30% lub 36% + borówki GALARETKA: 2 galaretki jagodowe 100 g borówek (u mnie były mrożone) WYKONANIE: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni. Najpierw należy wykonać biszkopt: białka oddzielamy od żółtek i przekładamy do oddzielnych miseczek. Białka ubijamy, następnie dodajemy cukier i szczyptę soli. Do żółtek dodajemy ocet oraz proszek do pieczenia i łączymy ze sobą. Następnie przekładamy

Serce zamknięte w formie pyszności
Ptasie mleczko na biszkopcie 356

Ciocie i dlatego pierwotna nazwa tego ciasta nosi nazwę "Ciasto Cioci Beaty". Polecam wszystkim, bo jest na prawdę bardzo proste do zrobienia, a przy tym cudowne w smaku. SKŁADNIKI: BISZKOPT: 3 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia PTASIE MLECZKO: 2 galaretki truskawkowe 0,5 l śmietanki(...)czekolady i ścieramy ją na tarce. Gdy galaretka będzie prawie ścięta, ubijamy śmietankę kremówkę, a następnie przelewamy do niej galaretkę truskawkową. Dodajemy rodzynki i czekoladę (kosteczki). Przekładamy wszystko na biszkopt i wkładamy do lodówki. Po 15 minutach w lodówce posypujemy ciasto kawałkami startej czekolady i ponownie wkładamy do lodówki. Po 2 godzinach można spróbować pierwszy kawałek ciasta :) Wszystkim, którzy zdecydują

Serce zamknięte w formie pyszności
Shrek 512

grupy facebookowej "Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta " . Wymiary blaszki : 37 x 25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 30 - 35 minut Składniki: Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczkę proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Wykonanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywna pianę. Dodajemy(...)budynie i dodajemy 4 łyżki cukru. Gdy sok zacznie się gotować wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy do czasu aż masa zgęstnieje. Tak przygotowany gorący budyń wylewamy na zimny biszkopt. Masa śmietanowa: 0,5 l śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru ( dodałam 1 łyżkę ) 1 galaretka agrestowa 2 śmietan - fixy duże opakowanie delicji Wykonanie : Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy

Słodkości i nie tylko
Mus z białej czekolady 160

White chocolate mousse Składniki. 5 dag biszkoptów 1 łyżka masła 2 łyżki spirytusu 2 łyżki cukru 2 łyżki wody 15 dag czekolady białej 1 jajko 150 ml śmietany 15 dag truskawek 2 łyżki cukru pudru Wykonanie. Biszkopty zmiksować z masłem i spirytusem. Wyłożyć na dno foremki, dł 18 cm, wyłożonej folią spożywczą. W rondelku podgrzewać wodę z cukrem

Kulinarny karnet Christophera
Ciasto balowe 335

budynie waniliowe Blaszka 25/30 Sposób przygotowania 1. Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel , dodać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem.Wymieszać i przelać do blaszki . 2. Biszkopt upiec w temp. 180 st do suchego patyczka. 3. Budyń ugotować na litrze mleka. 4. Kremy ubić w 2 szklankach mleka. 5. Warstwy ciasta; 1. biszkopt 2 . budyń 3 . herbatniki

Sama słodycz i szczypta chili
TORT "Czekoladowa Pinacolada" (kokos, ananas, mus czekoladowy, krem amaretto). 289

się przyjemnie robi na myśl, że zrobimy go znów  (i, że znów go zjemy). No to co, to... zapraszamy! Tort z okazji... dobrego tortu. SKŁADNIKI I WYKONANIE: 1. Biszkopty: - 3 blaty: 2 kokosowe, 1 budyniowy - Składniki: - 6 białek, - 12 dag cukru pudru (1/2 szklanki), - 6 dag mąki (3 łyżki) - proszek budyniowy mały, - szczypta proszku do pieczenia (bg), - kokos. Wykonanie(...)proszek do pieczenia, cały czas ubijając. Dzielimy na pół. Do połowy wsypujemy wiórki kokosowe (1/3 dużego opakowania). Pieczemy w temp 180 stopni (góra-dół, termoobieg) przez 30 minut dwa biszkopty: zwykły (lekko budyniowy) i kokosowy. Kokosowy wyjdzie grubszy - przekrajamy go na dwa blaty. Powstają nam 3 blaty - na górę i na dół kokosowy, w środek budyniowy. 2. Masy

Wypisz Wymaluj