biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:306/363)

Tort cieniowany z kremem na bezie szwajcarskiej 172

Dzisiaj Walentynki i pewnie większość z was na ten dzień szykuje swojej drugiej połówce jakąś niespodziankę. Dlatego ten wpis będzie przypominał wpis walentynkowy ze względu na

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jesienny syndrom Tourette'a 123

musu (oczywiście po fakcie- ale wiecie, musu czekoladowego nigdy za wiele*). Wykładamy ciastem wkładamy na 30min do lodówki, lub na krócej do zamrażarki. Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Przygotowujemy krem migdałowy- ubijamy miękkie masło z cukrem pudrem do otrzymania puszystej masy. Wbijamy jajko, następnie dodajemy mielone migdały i tartą skórkę pomarańczy. Mieszamy i odstawiamy. Schłodzone ciasto nakłuwamy gęsto i przykrywamy(...)zobaczenia w grudniu. Po południu. Czyli cholera wie kiedy. Jak Święta nie zrobią się same w tym roku, to będzie słabo. *Z połowy musu zrobiłam ekspresowy deser- długie biszkopty nasączyłam rumem, położyłam w płaskim naczyniu. i zalałam musem. Wyszło coś przypominające w smaku wawelowskie trufle. Całkiem zjadliwe

les mirabelles
Ciasto parzone i mini ptysie 139

Ciasto parzone to niezwykle proste ciasto, wymagające od nas nieco więcej cierpliwości niż na przykład biszkopt, bo jego przygotowanie składa się z dwóch etapów .  Pierwszy z nich polega na zaparzeniu ciasta, następnie jego schłodzeniu. Drugim etapem jest połączenie ciasta z jajami i przygotowanie go do pieczenia. W zależności od tego co chcemy uzyskać, ciasto wykładamy na blaszkę w odpowiedni(...)ciasta przy użyciu rękawa cukierniczego i tylki (gwiazdka).  Pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach C. Dobrze wypieczone - będą chrupiące. Studzimy na kratce. Wystudzone mini ptysie nadziałam gotowymi kremami, jakie ostatnio testowałam.  Są to kremy marki Lauretta . Kremy są w gotowych do użycia rękawach Rengo . W zestawie posiadają tylki, czyli cały zestaw macie od ręki. Obecnie dostępnych jest

MamaOskarka
tort lalka 193

zrobiłam go w plastikowej misce i dzięki temu miał idealny kształt.  Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 ml śmietanki kremówki 200 g czekolady deserowej dodatkowo: 1/2 szklanki przegotowanej wody  3 łyżki soku z cytryny 5 łyżek kwaśnego dżemu (użyłam z czarnej porzeczki) na dekorację(...)sokiem z cytryny. Pozostałe blaty ciasta posmarować dżemem. Kremówkę ubić na sztywno a następnie dodać przestudzoną czekoladę. Dokładnie ale krótko zmiksować. Masę podzielić na trzy części. Pierwszą wyłożyć na biszkopt i przykryć ciastem dżemem do dołu. Biszkopt od góry nasączyć wodą z cytryną. Tak samo robić kolejne warstwy. Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Stężałe ciasto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
II Festiwal Smaku Opole 9-13 marca 2020 120

DESER Szarlotka w nowoczesnej odsłonie na kruszonce z białej czekolady. Ten deser odebrał mi mowę.. wiedziałam, że szarlotka, ale TAKA??? Wokół rozsypany jest puder z piernika, obok beza, biszkopt i sos malinowy... Celowo nie pokazałam co jest w środku 😎 Musicie odkryć to sami! Przyznam się jeszcze, że zawsze bałam się hotelowych restauracji. Mówiąc wprost: za wysokie progi... ;) A czułam(...)danie nad daniami! Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się odtworzyć te smaki w domu. Polędwiczki w boczku mam przetestowane, zostaje testować risotto do perfekcji. 🍨DESER Czekoladowe canneloni naleśnikowe, krem chantilly, lody kokosowe (mega pasują!!!), toffi i słone migdały. Jakie to było dobre! Te lody kokosowe to taka wisieńka na torcie. Widzisz praktycznie wszystkie smaki na talerzu i nagle

bistro mama
Tort wyjątkowo czekoladowy 167

Fashioned Chocolate Cake- uwielbianego i bardzo popularnego w Anglii ciasta czekoladowego ( i trzeba przyznać, że obok osławionego Carrot Cake- to jedno z najpyszniejszych angielskich wypieków). Zatem zamiast biszkoptu, znajdziecie w środku wilgotne, ciągnące czekoladowe ciacho- podane na talerzu w pysznej, czekoladowej oprawie …to nie może nie smakować! Jedyną wadą tego tortu jest to, że ciasto dzielimy na pół(...)kropelek czekoladowych z mlecznej czekolady 60 g. kropelek czekoladowych z gorzkiej czekolady 60 g. kropelek czekoladowych z białej czekolady Czekoladowe kropelki można zastąpić posiekaną czekoladą ! SKŁADNIKI NA KREM Z CZEKOLADY: 250 ml. śmietany kremówki 1 tabliczka mlecznej czekolady Wykonanie Tortu: CZEKOLADOWE BLATY : Nagrzewamy piekarnik do 160° C [funkcja pieczenia: termoobieg]. Dwie okrągłe, małe tortownice [ średnica max. 23 cm.] natłuszczamy (można

Domowe Torty
Rolada śmietanowa 437

Rolada śmietanowa...Puszysty i lekki biszkopt.Pyszna i kremowa bita śmietana.Oprószone cukrem pudrem.Niebo w gębie.Zapraszam!Składniki:4 jaja;100 g mąki pszennej;100 g białego

Gospodyni Miejska
Włoskie ciasto migdałowe 233

 Pogoda za oknem taka, że psa by nie wyrzucił z domu… Przydałoby mi się coś na polepszenie nastroju. Ale co? No cóż… może

UgotujmyTo.pl
DOUBLE COCONUT CAKE (ciasto podwójnie kokosowe) 181

Jest weekend to wiadomo, że będzie ciasto😀 Chodziło za mną ostatnio coś mega kokosowego i takim sposobem wymyśliłam sobie kokosowy placek z kokosową masą w polewie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Krajanka truskawkowa 153

Składniki na ciasto:200 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 6 jajek 125

Świat Ciasta
Omleciki biszkoptowe z bitą śmietaną i borówkami 151

Omleciki biszkoptowe to najsmaczniejszy deser na ostatnie wakacyjne dni, z dodatkiem borówek lub malin po prostu poezja smaku. Niezwykle prosty do przygotowania. Omleciki są lekkie jak

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
MIĘTUSEK – CIASTO CZEKOLADOWE Z MIĘTOWO-BUDYNIOWYM KREMEM I LANDRYNKAMI 580

Zrobiłam raz … zrobiłam drugi … i już wiem , że ciasto miętowe na stałe zagości w mojej kuchni!Zrobiło furorę nie tylko wśród domowników!Delikatne …

Ostra na Słodko
Trufelki Kawowe I Zakupy W Sklepie Bee.pl 175

przeogromnie nam posmakowała i chyba zaraz będę się rozglądać za drugim opakowaniem ;) Więcej o zakupach w sklepie Bee.pl pod koniec wpisu :) Składniki na około 20 trufelek: końcówki ciast (biszkopt, murzynek, keks) 8-10 łyżek mleka 1 łyżka masła 1 łyżka kawy inki 1/2 łyżki kawy rozpuszczalnej 3-4 krople aromatu rumowego 1 łyżka sproszkowanych daktyli lub 1/2 łyżki miodu ewentualnie(...)pisałam zrobić zakupy w sklepie internetowym Bee.pl W sklepie zamówiłam: - daktyle suszone - daktyle sproszkowane - kawę inkę bio - napój kokosowy w proszku - żurawina suszona cięta - płyn do naczyń ekologiczny - krem orzechowy - napój mila vanila cola - ziołowe czarne mydło Paczuszka ze sklepu bardzo szybko do mnie dotarła. Zadowolono jestem z niej ogromnie, zwłaszcza że nie musiałam tych wszystkich rzeczy "taskać" ze sklepu

Gotowanie...to proste !
Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową 119

pysznej belgijskiej gorzkiej czekolady, firmy Cellebaut oraz kakaowego, mocno nasączonego biszkoptu. Tort zwieńczony polewą na bazie gorzkiej czekolady z bezikami/lizakami bezowymi. Dla fanów czekolady tort idealny, chociaż smakował również mniejszym czekoladożercom ;) Tort jest bardzo podzielny, dobrze się kroi. Tort można zacząć przygotowywać 2 dni wcześniej, wówczas można upiec biszkopt i lizaki bezowe/beziki. Tort najlepiej złożyć dzień przed podaniem(...)formie na podłogę, można położyć ściereczkę, aby nie zniszczyć podłogi. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia, najlepiej na całą noc. Całkowicie wystudzić. Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Przekroić na 3 blaty. Lizaki bezowe / beziki Tym razem wykorzystałam inną metodę na wykonanie lizaków bezowych – metodę na bezy szwajcarskie i jestem z efektu bardzo

moj przepis na
Biskwity 203

Uwielbiam to połączenie świeżego, delikatnego biszkoptu, masy śmietanowej i soczystych owoców. Do tego są szybkie w wykonaniu i poradzi sobie z nimi każdy, kto choć raz w życiu upiekł biszkopt;) Szczerze polecam:) 3 duże jajka szczypta soli 3 łyżki drobnego cukru do wypieków 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dodatkowo: 400 ml śmietanki 36% 200 g mascarpone(...)składamy na pół (to ważne by zrobić to od razu, póki ciastka są gorące, wówczas nie pękną nam przy składaniu). Gdy wszystkie ciasteczka nieco nam już przestygną rozpoczynamy przygotowanie kremu. Ubijamy w tym celu kremówkę wraz z cukrem pudrem oraz serkiem mascarpone aż do zgęstnienia. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy biszkoptowe omleciki. Do kremu wciskamy ulubione owoce

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania