Polecam Wam bardzo smaczne ciasto. Wilgotne ciasto makowe, przełożone kremem budyniowym i galaretką. Jeden mój syn uwielbia ciasta z galaretką, drugi syn ciasta z kremem, a córka z czekoladą Jedno ciasto spełniło trzy oczekiwania. Ciasto ma jedną wadę, bardzo szybko znika :) Ale wtedy ja jestem szczęśliwa, że wszystkim smakuje i zaraz nabieram ochoty na pieczenie kolejnego ciacha. Skorzystałam(...)cukru 2 łyżki wody 1,5 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować na wolnym ogniu, stale mieszając. Lekko przestudzić i polać ciasto. Dodatkowo 1 paczka okrągłych biszkoptów 2 czerwone galaretki (dałam truskawkowe) Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu , ale w troszkę mniejszej ilości wody. Wylewać lekko tężejącą na ciasto. Składanie ciasta 1 blat ciasta 1/2 masy budyniowej
O kuchni z uczuciemKiedyś może doczekam się, że na swoje urodziny ktoś mi upiecze tort :) Tym czasem postanowiłam zrobić sama, jak co roku. Marzył mi się taki z truskawkami
Blondynka GotujeTort Chałwowy Przepyszny tort chałwowy z odrobiną alkoholu z przepisu znalezionego tutaj Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywna pianę. Dodajemy po jednym żółtku oraz cukier. Na koniec przesiewamy obie mąki z proszkiem do pieczenia(...)godz.) Poncz: likier kawowy lub inny alkohol kawa rozpuszczalna Do dekoracji: rurki - nadziewane lub puste w środku 2 op. Maltesers Pierwszy blat nasączamy pączem, następnie smarujemy kremem, na nim układamy wiśnie. Przykrywamy drugim blatem, podobnie jak pierwszy nasączamy pączem i smarujemy grubszą warstwą kremu. Przykrywamy trzecim i całość smarujemy pozostałym kremem. Następnie do boków przykładamy rurki ( na pewno będą zbyt
Słodka Kraina Wypiekówczegoś takiego jak zbyt słodkie ciasto to było jednak bardzo słodkie. Chociaż zauważyłam, że najlepsze było następnego dnia, kiedy stało się bardziej wilgotne i chyba już odrobinę mniej słodkie. Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywna(...)patelni przez kilka minut) orzechów włoskich. Pierwszy blat ciasta nasączamy ponczem, wykładamy ok 1/3 masy chałwowej. Przykrywamy drugim blatem ciasta, który również nasączamy wykładamy owoce i przykrywamy trzecim. Pozostałym kremem smarujemy dość grubo boki oraz wierzch ciasta. Na koniec posypujemy czekoladą oraz orzechami, wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Smacznego
Słodka Kraina WypiekówCzas czytania: 4 min Mleczny chleb Hokkaido to mało znany u nas Japoński biały chleb przypominający nasz chleb tostowy . Choć prawdę mówiąc, chleb z Hokkaido bije
SprawdzonaKuchnia.plImieniny, urodziny, okrągły jubileusz, pierwsza komunia i w końcu wesele. Żadnej z tych uroczystości nie wyobrażasz sobie bez pięknego i smacznego tortu. Ciasta, biszkoptowego, przełożonego kremem, przyozdobionego toną kalorycznej śmietany, które już na stałe wpisało się w tradycję polskiego świętowania. Skąd wzięła się ich tradycja i kiedy tak naprawdę pojawiły się w Polsce? Pierwsze torty, a raczej okrągłe ciasta chlebowe(...)jednak wykonanie tortu to prawdziwa sztuka. Forma i jego „zawartość” to tylko fantazja cukiernika. Nie można więc mówić o tym, że perfekcyjny tort jest zawsze okrągły, albo ma jasny biszkopt. Przez wieki sztuka cukiernictwa ewoluowała na tyle, że dziś ciężko byłoby nawet ogłosić ranking na najbardziej popularny tort. Są jednak tak zwane klasyki, które znane są na całym świecie
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCiasta siostry Anastazji są z reguły skomplikowane w wykonaniu , ale są niezwykle pyszne, śliczne i zawsze się udają . Jeśli jeszcze nikt z Was nie próbował
Słodkości i nie tylkoNiestety. Stało się. Mój przeszło dziewięcioletni aparat przestał działać. Stąd też moja nieobecność. I pewnie jeszcze trochę potrwa. Pojawi się jeszcze kilka zaległych, przygotowanych już wpisów
Zielona KuchniaCiasta siostry Anastazji są z reguły skomplikowane w wykonaniu , ale są niezwykle pyszne, śliczne i zawsze się udają . Jeśli jeszcze nikt z Was nie próbował
Różne smaki w kuchnitradycji kulinarnych Żydów w Europie Środkowej. Tutaj robiony jest w wersji wegetariańskiej (tradycyjnej, z jajka z macą) lub wegańskiej z macy i mąki z ciecierzycy, na słodko - z dodatkiem kremu czekoladowego (na bazie ciecierzycy i daktyli), dżemu i świeżych owoców. Musimy przyznać, że macobraj z Hummus Amamamusi naprawdę zmiótł nas z nóg (wczoraj próbowaliśmy go odtworzyć w warunkach domowych(...)sprawić, że niepostrzeżenie i podświadomie będziecie chcieli tu przychodzić codziennie. Do kawusi polecamy genialną wegańską kremówkę, ale na uwagę zasługują również inne ciasta - my na przykład trafiliśmy na przepyszny biszkopt z owocami. Sam lokal również jest bardzo klimatyczny - sukulenty i stoliki rozłożone na chodniku i jakiś taki wszechogarniający spokój, i harmonia... 4) Kolacja Nakryto to bardzo przyjemna restauracja z kuchnią
Roślinożerni urlopowiczeKiedy mąż wychodził na zakupy, krzyknęłam za nim: nie zapomnij kupić malin, bo ciasta na urodziny nie będę miała z czego zrobić! Zamknęły się drzwi, odwróciłam
bistro mamaMocno czekoladowe ciasto, którego konsystencja oraz smak przypomina "coś" pomiędzy biszkoptem, a brownies - i z pewnością jest to przepyszna kombinacja! Do tego równie smakowita masa na bazie delikatnej śmietany kremówki i uwielbianej przez wielu Nutelli , a s łokie d zieło zwieńcza delikatna czekoladowa polewa, której wierzch zdobią orzeszki laskowe - wielbiciele czekolady z pewnością zauroczą się tym ciastem. Mmm... Ciasto Ferrero(...)bazie nie można zbyt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło). Ostudzone ciasto przekrawamy na 2 części i jego dół umieszczamy w formie w której je piekliśmy. Wykładamy krem z Nutelli i przykrywamy górną częścią ciasta. Polewa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia) i wrzucamy połamaną czekoladę oraz alkohol - mieszamy do momentu stopienia i powstania gładkiej, błyszczącej polewy. Lekko przestudzoną
Słodka StronaCiasto, które zrobiłam na pierwsze urodziny synka. Goście byli zachwyceni i wniebowzięci. W smaku świeże, orzeźwiające, przyjemne, lekko kremowe. Samo ciasto delikatne, lekko kakaowe, puszyste i mięciutkie jak najlepszy biszkopt, ale jednocześnie nie suche. Przepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy na około 25-35 kawałków, może też(...)pieczenia (samo dno), boków niczym nie smarować. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec w temp. 180 st przez 40-45 min lub do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem wiśniowy: 800 gr wiśni wydrążonych (mogą być mrożone, mogą być też inne owoce np. maliny, śliwki, truskawki, porzeczki) 500 ml śmietany 30% schłodzonej 5 łyżek cukru 2 łyżki soku
moj przepis naubijanie, mieszanie. GWARANCJA : 3 lata PRZEPISY: W zestawie znajduje się fantastyczna książka z pięknym zdjęciami i ciekawymi przepisami, które inspirują do użycia Monsieur Couisine Plus. Ja postanowiłam przygotować Zupę/ krem serowo-cebulą z koperkiem oraz Łososia taryaki z tabbouleh i warzywami. Jak to zrobiłam i jak spisało się urządzenie? Zobaczcie! ZUPA/KREM SEROWO-CEBULOWY Z KOPERKIEM SKŁADNIKI: ( dla 1 osoby ) * duża(...)Podajemy z gorącym łososiem i świeżym koperkiem. Smacznego! PODSUMOWANIE: Jak widzicie sprzęt poradził sobie rewelacyjnie z obiadem! Waga działa bez zarzutów, a miski miksującej użyłam do przygotowania ciasta na biszkopt z gruszkami. Posiekałam również marchew … … i orzechy do ciasta marchewkowego. W komplecie znajduje się książka z mnóstwem fantastycznych przepisów – takich, które można przygotować nie tylko w MONSIEUR
Ostra na Słodkokażdego dnia, jak i ciasto na chleby wyrasta dość często. "PAELLA/RISOTTO" - przeznaczony do przygotowywania paelli, risotto i innych dań z ryżu i kasz, przygotowywania garnirunków. "BAKE" - do pieczenia biszkoptów, zapiekanek, przygotowywania wypieków z ciasta drożdżowego i francuskiego. "FRY" (5 podprogramów dla danego rodzaju produktu) - do smażenia mięsa, warzyw, drobiu, ryb, owoców morza. "RICE/GRAIN" - do gotowania kasz na sypko, przygotowywania różnorodnych(...)testowania tego urządzenia. Zrobiliśmy oczywiście więcej dań (bo używamy go niemal każdego dnia), ale dzisiaj podzielimy się z wami dwoma: kurczakiem faszerowanym suszonymi pomidorami zrobionym na parze i zupą krem z kukurydzy i kurczaka. Kurczak faszerowany suszonymi pomidorami na parze Składniki: 1 pierś z kurczaka (ok. 280 g) 5 sztuk pomidorów suszonych (ok. 100 g) Solidna szczypta czosnku granulowanego
Marder&Marder Manufacture