biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:305/363)

Kilimandżaro 1443

ciasto zrobiłam moja teściowa, na imieniny.  Niby nie lubię ciast z kremem, ale nie mogłam się powstrzymać, żeby nie sięgnąć po kolejny kawałek.  Polecam, nie tylko na imieniny.  Przepis na ciasto pochodzi z jednej z książek Siostry Anastazji.     Składniki: Ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku(...)przerywać ubijania.  Dodać przesiane mąki, kakao i proszek (jeżeli używamy).  Delikatnie wymieszać dodając łyżkę wody.  Przelać do przygotowanej formy i piec w 170-180 stopniach przez około 25 minut.  Biszkopt ostudzić, a następnie przekroić na pół. Przygotować masy.  Jabłka zetrzeć na tarce. Poddusić razem z masłem.  Do ciepłych dodać galaretki i bardzo dokładnie wymieszać.  Poddusić jeszcze przez chwilę, aż galaretki

Sto kolorów kuchni
Tiramisu - najprostsze 170

Podglądałam przepisy na tiramisu na różnych blogach. To popularne ciasto doczekało się różnych wersji,  ale główną zaletą tego deseru jest to, że go nie pieczemy

Proste Potrawy
Ciasto bajaderka na herbatnikach 97

piernik, keks, sernik, czy makowiec. Wszystkie resztki zamienią się w pyszne, bardzo aromatyczne ciasto! Ciasto bajaderka w naszym wydaniu prezentuje się wyjątkowo atrakcyjnie. Bajaderka jest pyszna, z doskonałym śmietanowym kremem oraz posypką ze startej czekolady! Przepis nie przysporzy żadnych trudności w przygotowaniu. Ciasto bajaderka to wyjątkowy deser, który zawsze smakuje inaczej. Za każdym razem do masy dodajemy kawałeczki innych ciast(...)blachy wykładamy herbatnikami. Mleko zagotowujemy razem z kakao i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Bakalie płuczemy we wrzątku i odsączamy. Resztki ciast i ciastek ( my wykorzystaliśmy makowiec, keks, herbatniki i biszkopty), wkładamy do miski i kruszymy ręką. Dodajemy bakalie oraz rum, lub zamiast rumu kilka kropli olejku rumowego. Jeśli chcemy, aby w ciemnej masie były widoczne drobinki jasnych ciastek, kilka większych

Kuchnia Na Wypasie
"Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem" Weronika Madejska 127

wyłącznie dopracowane receptury, mnóstwo wskazówek, by smakołyki które zobaczymy na zdjęciach można było zrobić we właśnej kuchni. Nie znajdziemy tu przepisów które zawierają produkty zwierzęce, jest za  mnóstwo kremów, ciast, ciasteczek, które zostały przygotowane nie tylko bez mąki pszennej, ale też bez jaj czy mleka. Książka podzielona jest na pory roku, każdy rozdział na podrozdziały ( na co dzień(...)powiedziałabym, że są bez mąki pszennej, jajek czy mleka. Oprócz przepisów znajdziemy tu dużo wskazówek, podpowiedzi, co robić, żeby wyszło dobrze. Nauczymy się przygotowywać bajeczne bezy, czy roślinny biszkopt i wiele innych pysznych słodkości. Oprócz świetnych przepisów w książce znajdziemy cudne zdjęcia, oraz autentyczne historie czytelników, którzy dzielą się swoimi przejściami z alergiami i nietolerancjami. Przepisy są napisane bardzo przejrzyście

kruche babeczki
Ciasto słonecznikowy karmelek-z prażonym słonecznikiem i kremem karmelowym 300

masy, wszystko delikatnie miksujemy, na koniec dodajemy olej-miksujemy. Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą, wylewamy masę. Biszkopt pieczemy około 15 minut w temperaturze 170-180 stopni. Studzimy, ostudzony biszkopt kroimy na 2 blaty. MASA  Mleko wlewamy do gara. Zostawiamy tylko około 3/4 szklanki. Do 3/4 szklanki mleka wsypujemy 2 budynie karmelowe, mąkę oraz cukier, dokładnie miksujemy na gładką(...)gorąca wodą. Studzimy. Następnie dodajemy wódkę.  SKŁADANIE CIASTA pierwszy blat biszkopta ponczujemy,  następnie wykładamy na niego 2/3 masy, i przykrywamy drugim blatem.  Następnie ponczujemy, wykładamy resztę kremu, wyrównujemy, całość posypujemy obficie słonecznikiem. Ciasto najlepiej by poleżało noc w lodówce. I gotowe.  Ciasto jest rewelacyjne, bardzo polecam!!! SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort truflowy z malinami 210

tortu - jest cudowny. Delikatny, lekki, na bazie białej czekolady, z lekko kwaśnymi malinami, które doskonale przełamują słodycz ciasta. Udekorowany wiórkami czekoladowymi, płatkami migdałowymi i kokosowymi pralinkami. Polecam :) Składniki na biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 150 g mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka, jedno po drugim. Zmiksować(...)truflowej, na niej rozłożyć połowę malin. Przykryć drugim krążkiem, rozłożyć połowę z pozostałej masy i resztę malin, lekko dociskając owoce. Przykryć trzecim blatem. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Udekorować płatkami migdałowymi i wiórkami białej czekolady, ułożyć kokosowe pralinki. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Fale Dunaju z jabłkami – sprawdzony przepis 124

masła 5 jajek (rozmiar M) 180 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mleka   Dodatkowo do ciasta ciemnego: łyżka kakao łyżka mleka   Krem: 700 ml mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżka mąki pszennej 160 g cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 150 g masła   Polewa: 100 g gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao(...)piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 45 minut (do suchego patyczka) w trybie góra-dół na środkowej półce. Upieczone ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przygotowujemy krem. Pół litra mleka zagotowujemy z cukrem i ekstraktem waniliowym. Resztę mleka mieszamy (najlepiej trzepaczką) z mąką pszenną, ziemniaczaną i żółtkami. Gotową mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Całość energicznie mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Lemon curd-cytrynowy krem 115

Idealny dla miłośników cytryny. Pasuje do biszkoptu, naleśników, herbatników, ale najczęściej znika po zrobieniu w kilka chwil. Polecam! :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Lemon curd - cytrynowy krem Składniki: sok wyciśnięty z 3 cytryn i skórka z nich otarta 2 żółtka 2 jajka 200 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka oliwy Sposób wykonania: Wszystkie składniki (oprócz

Smaki Natalii
Bułki z żurawiną 89

Czas czytania: 3 min Dla wielu z nas minął właśnie trzeci tydzień zamknięcia w domu i to z całą rodziną! To nietypowa i trudna sytuacja, ale

SprawdzonaKuchnia.pl
Placek różany – kuchnia podkarpacka 393

się z 3 kruchych blatów upieczonych z dodatkiem amoniaku. Przełożony jest dwiema warstwami maślanego kremu z różą, a dla kontrastu jedną warstwę stanowią powidła śliwkowe. Doskonale równoważą one słodycz kremu różanego. Użyte przeze mnie płatki róży można kupić gotowe w słoiczku. Utarte są one z cukrem i kwaskiem cytrynowym na gęstą masę. Czytałam, że można je przygotować samemu w taki(...)Masa różana: 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 1 całe jajko 3 łyżki utartej róży kilka kropli olejku rumowego Dodatkowo: 1 słoiczek gęstych powideł śliwkowych 100 g pokruszonych biszkoptów na wierzch Placek różany – kuchnia podkarpacka   Przygotowanie ciasta: Mąkę siekamy z margaryną, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy elastyczne ciasto. Jeśli się klei, podsypujemy lekko mąką. Ciasto dzielimy

Trzeci talerz
Tort śmietanowy 355

pieczenia 1 litr śmietanki 36% 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 4 śmietan fixy truskawki, wiórki kokosowe, barwnik spożywczy lub sok z truskawek Syrop do nasączenia biszkoptu: 1 szklanka wody 0,5 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny Do rondelka wsypać cukier, zalać wodą i zagotować. Dodać sok z cytryny i gotować 5 minut. Wystudzić(...)schłodzić dobrze w lodówce (minimum godzina chłodzenia). Ubić, aż trochę zgęstnieje i dodawać po łyżce mieszankę cukru pudru, cukru waniliowego i śmietan fixu. Miksować, aż powstanie z niej gęsty krem. W obręcz tortownicy włożyć spodni blat - układając w niej warstwy tortu mamy pewność, że ciasto będzie równe. Ułożyć na nim pokrojone truskawki i przykryć warstwą (ok. 1 cm) śmietany. Przykryć

Kulinarne Inspiracje
ŁABĘDZI PUCH – CIASTO KOKOSOWE Z KRUSZONKĄ 189

To ciasto jest GENIALNE! Moja mama podczas ploteczek w pracy z koleżankami poznała przepis i od razu przygnała z nim do mnie – bo jak wiecie

Ostra na Słodko
Tort z Masą Budyniową, Pomarańczami i Czekoladą 204

Przekroju tego tortu nie będzie, bo pojechał na imprezkę rodzinną :) Ostatnio jakoś brakuje mi weny na wykańczanie tortu i tu wielkie podziękowania należą się firmie ETERNO

Blondynka Gotuje
Klasyczna Wu-Zetka (W-Z) 600

mnie. A tu właśnie, na tej stronie autorka przepisu podaje, że klasyczna wuzetka to nie ubita kremówka, a kwaśna śmietana utarta z masłem i cukrem, zaś ciasto, to niekoniecznie biszkopt. To jedno zdanie sprawiło, że postanowiłam owej Wu-Zetki spróbować. Wyszła świetna:) Zabrakło jedynie ozdobnego kleksa na wierzchu ciasta, ale w momencie przygotowywania go, nie byłam w posiadaniu odpowiedniej tylki(...)kakaową masą. Wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy na około 40 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Po przestudzeniu kroimy na dwa blaty. Krem: 250g miękkiego masła 2 cukry wanilinowe 130 g cukru pudru 3 szklanki kwaśnej śmietany w temperaturze pokojowej Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo, łyżka po łyżce dodajemy kwaśną

Smaki Na Talerzu
Ciasto Mon Cheri 140

wiosenne smutki powodowane pogodą jakimś dobrym ciachem… Dziś będzie to przekładaniec z mojego przepisu- bardzo prosty, dość efektowny i orzeźwiający. Wiśnia w czekoladzie to nasączony nakropkiem cytrynowym tradycyjny biszkopt, przełożony masami na bazie budyniu: wiśniowego i czekoladowego. Całość wieńczy orzeźwiająca warstwa galaretki wiśniowej i zatopionych w niej wiśni w cukrze. Bajecznie smaczne po schłodzeniu: kremowe, deserowe i jednocześnie lekkie. Wiśnie(...)jedno z moich ulubionych połączeń. Przekładańca nazwałam jak popularne czekoladki, gdyż moim zdaniem połączenie wiśni i czekolady w akompaniamencie alkoholu nadaje mu właśnie posmaku tych wykwintnych łakoci;) Składniki na biszkopt: 8 jaj szklanka cukru 1 1/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Dodajemy żółtka i miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania