biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:110/363)

Ciasto Monte 672

Ciasto Monte składa się z orzechowego biszkoptu i dwóch rodzajów kremu budyniowego. Wyśmienite na każdą okazję. Delikatny krem na żółtkach jest przepyszny. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Bardzo odpowiada mi smak kremu w połączeniu z orzechowym spodem, koniecznie nasączonym, żeby nie był zbyt suchy. Podobne ciasta z kremem, które polecam znajdziecie tutaj-klik . Polecam przepis, a oryginał znajdziecie(...)Porcja na blaszkę o wymiarach 21×25 cm. Ciasto Monte Biszkopt orzechowy 6 białek 100 g mielonych orzechów laskowych 150 g cukru 50 g mąki tortowej 2 łyżki oleju Krem 6 żółtek 3,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe 50 g cukru 100 g mlecznej czekolady 350 g masła extra Dodatkowo orzechy mielone do posypania wierzchu ciasta woda

Pieguskowa Kuchnia
Rafaello 261

biszkoptu, posmaruj dżemem, wyłóż 1/3 kremu i rozłóż połowę pokrojonego w kostkę ananasa. Na drugiej części wykonaj te same warstwy co na pierwszej. 7. Nasącz ostatnią część biszkoptu, wyłóż pozostałą część kremu i posyp wiórkami. 8. Ciasto powinno zostać w lodówce przez kilka godzin

A Ty Smakuj Mnie
Tort truskawkowo-kokosowy 207

Tort pachnący truskawkami,  a do tego z pysznym kremem budyniowym i chrupiącym kokosem. Smakuje rewelacyjnie,  a pachnie latem i słońcem.   Składniki: Biszkopt (tortownica 21 cm): 3 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowy: 3 białka 100 g cukru 200 g kokosu Krem: 450 ml mleka 1 budyń(...)minut.  W pół szklanki wody mieszamy budyń, wlewamy do truskawek i mieszając zagotujemy. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretkę  i dokładnie wymieszamy.  Studzimy.   Na biszkopt nakładamy połowę kremu budyniowego, następnie masę truskawkową i pozostałą część kremu. Na koniec nakładamy blat kokosowy. Tort schłodzamy w lodówce.   Smacznego

Pyszności Słodkości
Twarożkowa delicja, czyli kakaowy biszkopt z kremem twarogowo-maślanym, galaretką i dodatkami 160

zrobić fotki dla tej pyszności. Tylko razem z mężem sprawiliśmy, że ciacho zniknęło ekspresowo! Ale wcale się temu nie dziwię, bo jest... obłędne w smaku. Idealnie nasączony biszkopt, rozpływający się w ustach krem twarogowy, galaretka i pozostałe dodatki sprawiają, że ciężko ulec pokusie i nie dołożyć sobie drugiej, a nawet trzeciej solidnej porcji. Jeśli nie obawiacie się dodatkowych kalorii(...)stopniach. Przygotować krem. Miękkie masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym należy ubić do białości i stopniowo zmiksować z twarogiem. Całość.   Biszkopt nasączyć uprzednio przygotowanym ponczem i równomiernie posmarować dżemem/konfiturą, a następnie kremem. Na kremie ułożyć biszkopciki i całość zalać tężejącą galaretką. Ciasto schłodzić w lodówce. Użyłam kakao i galaretki Emix, a do przełożenia i udekorowania nadzień

Di gotuje
ciasto z kremem i truskawkami :) 250

truskawkami i galaretką-można by rzec klasyk :P  Polecam idealne ciasto na ciepłe letnie dni  SKŁADNIKI *Duża tortownica 24cm BISZKOPT 4 jajka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia KREM 2,5 szkl mleka  (szkl 250ml) 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 1 łyżka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)budyniem,mąkami,cukrem,żółtkami-wylewamy na gotujące się mleko i gotujemy do zgęstnienia mieszając .Studzimy .masło ucieramy na puch (temp pokojowa) i dodajemy po łyżce ostudzonego  budyniu . Krem dajemy na biszkopt,wykładamy na niego pokrojone truskawki i całość zalewamy tężejącą galaretką (galaretkę przygotowujemy w 400ml wody) Ciasto wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :) Polecam jest wspaniałe i można

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort truskawkowy 252

truskawkowego – spieszę to zatem nadrobić! Do przygotowania spodów biszkoptowych wykorzystałam 2 nieduże tortownice o średnicy 18 cm każda. Gotowe ciasto można rozkroić na 8 porcji. Składniki na biszkopt Składniki na krem truskawkowy: 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 2 łyżki cukuru pudru 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany 100 ml musu truskawkowego (zmiksowane truskawki) czerwony barwnik spożywczy(...)krem był bardziej różowy dodajemy odrobinę barwnika spożywczego w żelu lub w proszku (nie w płynie, możemy nim popsuć konsystencję kremu). Na koniec dodajemy utrwalacz do bitej śmietany i dokładnie miksujemy całość. Na paterę lub talerz wykładamy pierwszy blat biszkoptu. Pod spód dajemy paski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorację będzie można je usunąć, a patera pozostanie czysta

Ciastkozercy
Tarta biszkoptowa z owocami 174

ziemniaczanej 3 łyżki wody Na krem: 300ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 150g białej czekolady Dodatkowo: świeże owoce sezonowe: maliny, jagody, jeżyny Wykonanie: Biszkopt: żółtka oddzielmy od białek i ucieramy z połową cukru na jasny, puszysty krem. Pod koniec dodajemy wodę i miksujemy do połączenia składników.  Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy łyżka po łyżce pozostały(...)wyjmujemy i układamy na paterze spodem do góry. Krem: kremówkę ubijamy na sztywno. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, po lekkim przestudzeniu wlewamy do ubitej kremówki i miksujemy. Krem wykładamy na wystudzony biszkopt, na wierzch wykładamy umyte i osuszone owoce. Ciasto schładzamy minimum 2 godziny. SMACZNEGO! Wersja z malinami: A do pieczenia tart polecam specjalną foremkę dostępną w sklepie Makowski Kredens

Smak mojej kuchni
Tort Maestro 228

minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem cappuccino Do rondelka przelewamy śmietanę, dodajemy połamaną czekoladę i cappuccino. Podgrzewamy cały czas mieszając do momentu, aż czekolada się rozpuści i składniki dobrze połączą się. Pamiętajmy(...)każdy z nich krem, raz chałwowy, raz cappuccino. Wierzch i boki tortu smarujemy cienką warstwą pozostałego kremy. Teraz pozostaje nam dekoracja z masy cukrowej. Powodzenia. Notatki - biszkopt najlepiej jest upiec dwa dni wcześniej - kremy należy przygotować dzień wcześniej, aby dobrze zastygły. Jest to bardzo ważne - w przeciwnym razie krem się nie uda by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Łatwy do zrobienia tort truskawkowy. 868

piekarnika i rzucić blaszkę na podłogę z wysokości około 30 cm. Ostudzony biszkopt przekroić na pół, wyłożyć część kremu i układać umyte truskawki. Przykryć drugą częścią biszkoptu. Na całość wyłożyć resztę kremu i ponownie ułożyć truskawki. Krem: 1/2 l. mleka 1 szkl. cukru 3 łyżki mąki zwykłej 1 łyżka kartoflanki 1 cukier waniliowy Zagotować wszystko na budyń, ostudzić. Po ostudzeniu

My World by Dagmara Rek
Biszkopt z kremem cytrynowym w polewie czekoladowej jako słodki akcent świątecznego obżarstwa. 158

upiekłam drugi biszkopt. Doskonale urozmaicił urodzinowe menu słodkościowe. Myślę, że i świąteczny stół może z powodzeniem wzbogacić. Oto pomysł na proste i szybkie ciasto z lekkim kremem. Składniki (na 2 wąskie blaszki):   biszkopt (z 1/2 porcji) pieczony z dodatkiem kakao  200 ml śmietany 30% 100 gram serka mascarpone sok z 1 cytryny 1 łyżka otartej skórki z cytryny(...)puder (ilość wg upodobań) oraz serek mascarpone. Ubijamy chwilę na niskich obrotach. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i esencję cytrynową (ilość również wg uznania). Chwilę mieszamy i krem gotowy. Przekładamy nim biszkopt. Lekko dociskamy i wstawiamy do lodówki. Szykujemy polewę wg przepisu, który znajdziecie tu (trochę bardziej gorzką i z dodatkiem startej gorzkiej czekolady). Kiedy wystygnie i zaczyna gęstnieć polewamy

Kuchnia po mojemu
Pomarańczowe tiramisu (Tiramisu all'arancia) 552

Tiramisu, jeden z najbardziej znanych włoskich deserów, dziś w wersji lekko zmodyfikowanej. Biszkopty savoiardi namoczyłam nie w kawie, jak wymaga tego tradycyjny przepis, ale w świeżo wyciskanym soku z pomarańczy. Krem przygotowałam na bazie serka mascarpone, ricotty i cukru pudru a d odatek gorzkiej czekolady to "kropka nad i". Deser jest niezwykle orzeźwiający, lekki jak puch, wprost rozpływający(...)Biszkopty pokrywamy połow ą  kremu. Krem możemy nakładać łyżką lub szprycą. Moja końcówka do szprycy miała kształt margerytki. Krem oprószamy start ą  czekolad ą . **** Disponete metà della crema sopra i savoiardi.  Cospargete la superficie con cioccolato grattugiato.  Układamy kolejną warstwę biszkoptów   wcześniej nasączonych  sokiem. Tiramisu dekorujemy

La grande e la piccola cuoca
Prinsesstarta - tort księżniczki 206

odłożyć   go na przykrycie tortu (jest najbardziej miękki). Na paterze położyć pierwszy blat biszkoptowy, naponczować. Krem budyniowy przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Wycisnąć krem wokół krawędzi biszkoptu, wewnątrz umieścić dżem (dzięki temu dżem nie będzie wypływał na zewnątrz tortu). Przykryć cienką warstwą bitej śmietany. Na niej ułożyć kolejny blat biszkoptowy i  lekko(...)naponczować. Posmarować pozostałą częścią budyniu, na wierzch wyłożyć krem śmietanowy tworząc kopułę, pozostawiając około 1 cm wolnego miejsca od brzegów tortu. Na kopułę nałożyć środkową część biszkoptu i delikatnie przycisnąć, by biszkopt dobrze przylegał do bitej śmietany. Cały tort ze wszystkich stron posmarować cienką warstwą bitej śmietany. Rozwałkowaną masę marcepanową wyłożyć na tort, wygładzić z każdej strony

kulinarnyswiatdomi
Ciasto z kremem straciatella i truskawkami 525

wylać masę, równomiernie rozsmarować i piec w 180 stopniach około 22-25 minut. Wyjąć i ostudzić. Zimny biszkopt przekroić wzdłuż. Warstwa z galaretką: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Odłożyć w zimne miejsce. Truskawki umyć, obrać z szypułek i duże przekroić na pół. Krem straciatella: Zimną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Wlać rozpuszczoną letnią żelatynę i zmiksować. Wsypać rozdrobnioną(...)Lekko przestudzoną polewę rozprowadzić na cieście. Warstwy ciasta: biszkopt, napączować sokiem malinowym, cienko posmarować dżemem truskawkowym, ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką. Odłożyć na dwie godziny do lodówki. Rozsmarować krem straciatella, położyć biszkopt, lekko napączować sokiem malinowym, cieniutko posmarować dżemem i rozprowadzić letnią polewę. Ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki by stężało

Ala piecze i gotuje
Tort ze świnkami, czekoladą, kremem oreo i praliną migdałową. 226

Śmietanę podgrzać dodać czekoladę i zamieszać do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Odstawić do przestygnięcia - powinna zgęstnieć. Wykonanie Biszkoptowy blat położyć na podstawce, nasączyć i posmarować 1/2 częścią kremu. Przykryć kolejnym blatem biszkoptowym. Nasączyć biszkopt i delikatnie położyć pralinę migdałową. Następnie posmarować pralinę kremem oreo, przykryć drugim blatem i nasączyć. Schłodzić . Schłodzony tort posmarować z wierzchu ganache czekoladowym. Używając noża rozsmarować(...)górze. Schłodzić.  Na krawędzi biszkoptu można powkładać kawałki czekolady imitując balię lub beczkę ;). Schłodzić.  Górę posmarować kremem i poukładać świnki. Gotowe

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto czekoladowe z wiśniami 388

mąki Krem ganache: 100 ml śmietany kremówki (bez laktozy) 2,5 dkg cukru pudru 10 dkg gorzkiej czekolady 2,5 dkg masła (bez laktozy) Masa: 350 gr wiśni 330 gr kompotu z wiśni 150 ml śmietany kremówki (bez laktozy) 25 dkg mascarpone (bez laktozy) opakowanie galaretki wiśniowej Dodatkowo: okrągła forma do pieczenia Ciasto czekoladowe z wiśniami Przygotowanie. Biszkopt: Białka oddzielić(...)wystudzony ganache czekoladowy. Ubijąc do momentu, w którym krem jest wystarczająco gęsty a składniki są ze sobą dobrze połączone (kilkanaście sekund). Na koniec dodać wiśnie. Wymieszać delikatnie z kremem. Złożenie ciasta: Biszkopt przekroić wzdłuż. Na pierwszy błat wyłożyć połowę kremu. Rozsmarować. Przykryć drugim blatem, na który wyłożyć pozostały krem. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę. Ciasto wstawić do lodówki

mecooks

Proponowane wyszukiwania