SKŁADNIKI: 4 jajka 120 g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 120 g mąki pszennej szczypta soli PRZYGOTOWANIE: Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć jajka, cukier i
ClauditteMissCookingrówne części. Ostudzone galaretki (lekko tężejące) łączymy z serem. Tortownicę o średnicy ok. 24 cm wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia, a następnie układamy na dnie biszkopty. Układanie rurek w tortownicy może sprawić pewien kłopot. Nie dałam rady ustawić wszystkich rurek od razu, aby się nie przewracały, dlatego najlepiej jest podzielić tortownicę na 4 strefy. Formę delikatnie przechylamy(...)rozpuszczamy czekoladę razem ze śmietanką w kąpieli wodnej. Mieszamy, aż składniki dokładnie połączą się w jednolitą, lśniącą masę. Gdy polewa ostygnie (ale nadal będzie płynna) nakładamy ją na wierzch tortu wyrównując jej powierzchnię. Na środek kładziemy truskawkę. Torcik przechowujemy w lodówce, gdzie zachowa świeżość przez kilka dni. Smacznego
MyCookBook.plŚnieżny puch to ciasto, które jakiś czas temu było hitem internetu. I wcale się temu nie dziwię, ponieważ jest naprawdę rewelacyjne i delikatne w smaku
Di gotujeUpały mnie rozkładają na czynniki pierwsze, na małe cząstki elementarne.Czuję na sobie ten ciężar powietrza, z jakim napiera na mnie, kiedy idę chodnikiem.Zerkając na
W kuchni Karmel-itkiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiDzisiaj świętujemy w Szwecji Midsommar. Jest to jedno z najpopularniejszych świąt celebrujących lato. Co prawda szwedzkie lato nie zawsze dopisuje ale nie przeszkadza to świętować z
codojedzeniaWiem, że sezon na maliny powoli się kończy, ale gdzieniegdzie jeszcze na szczęście są:) Na przykład u mojej dobrej sąsiadki, która nigdy mi jeszcze
Maślane ciasteczkomojprzepisna.pl | Zygmuntówka – ciasto warszawskie – po mojemu, czyli wersja uproszczona Od dawna chciałam zrobić te ciastka, bardzo je lubiłam. Jak mieszkaliśmy na warszawskim Mokotowie, całkiem
moj przepis naDzisiejsza " słodkość" jest skierowana do wielbicieli mocno czekoladowych wypieków i ze względu na dodatek dość sporej ilości alkoholu, dla osób pełnoletnich :) Śliwki moczone w alkoholu i
Różne smaki w kuchniwpadł mi w oko kruchy placek babuni z wiśniami. W zamrażalniku mam mnóstwo swojskich jeżyn (z działki teściowej) i nieco wiśni, ale te ostatnie pójdą za kilka dni do tortu dla Zuzi na urodzinki. Stąd dodałam jeżyny. A budyń? Pierwszy raz piekłam ciasto budyniem, przyznaję, ale się udało. Chociaż jednak wolę budyń w wersji nie za gęstej i na ciepło(...)całe dno. Najlepiej jest natłuścić lekko formę, wyłożyć ją papierem do pieczenia i na nią wyłożyć ciasto. Łatwiej wyjąć później upieczone ciasto. Ja robię tak wszystkie ciasta. Jedynie przy biszkopcie nie daję papieru na brzegi, żeby był równy. Podpiecz spód w dobrze nagrzanym piekarniku. Piecz w 180°C przez 15-20 minut, uważając, by się nie przypalił po brzegach. Wyjmując
Anioszek w kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Jak w kilku słowach opisać ten sernik? W sumie mogę w dwóch... Megaaa pyszny! Jest delikatny, kremowy i
Di gotujePrzepis autorski (mój). Ostatnio w mojej lodówce musi być jakiekolwiek ciasto na zimno, a czasami dla różnorodności to i dwa... A że od pewnego czasu wszystko
Di gotujeWitajcie :) Ostatnio zastanawiałam się co tu upiec na niedzielę, no i wymyśliłam sobie taki oto torcik z bananami i kremem z pianek marshmallow, powiem Wam że
Sama słodycz i szczypta chiliLemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczna lemoniada to nasza propozycja na upalne dni. Woda mineralna nawodni nasz organizm, a dodatek cytryny sprawi, że napój stanie się jeszcze bardziej orzeźwiający. Składniki oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!