biszkopt kokosowy - 961 przepisów (strona:49/65)

Biszkopt z kremem czekoladowym i truskawkami, 10 pomysłów na truskawkę 194

dojrzałe  awokado 4-5 łyżek ciemnego kakao 5-6 łyżek słodkiego syropu, np. z daktyli, agawy/miodu sok z cytryny truskawki Zmiksuj/zblenduj składniki kremu. Posmaruj nim równo wystudzony biszkopt. Na wierzchu ułóż truskawki. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej godzinę.    10 pomysłów na truskawkę/10 ideas for the strawberry Jeśli macie ochotę na inne truskawkowe specjały, klikajcie(...)more strawberry dishes, click below. 1. Najprostsze bezglutenowe i wegańskie krucheciasto z truskawkami /  The easiest gluten-free and vegan pie with strawberries 2. Świeże truskawki z bitą śmietaną kokosową / Fresh strawberries with whipped coconut cream 3. Jaglany pudding z truskawkami / Millet pudding with strawberries 4. Pyszny dżem truskawkowo-bananowy / Delicious strawberry and banana jam 5.  Dżem truskawkowy / Strawberry

Qlinarnie i Qlinarnie
Tort brzoskwiniowy z mango. 268

ziemniaczanejpuszka brzoskwiń2 galaretki brzoskwiniowesok z cytryny do smaku 800ml śmietany kremówki 30% 500 g sera mascarponenapój sunquick o smaku mango 2 łyżki cukru pudruczereśnie w syropie do dekoracjiwiórki kokosowe ( do obsypania boków)2 łyżeczki żelatyny spożywczejcukier waniliowy Wykonanie:Białka ubijamy na sztywno, dodajemy partiami cukier, kiedy piana stanie się gęsta i błyszcząca dodajemy żółtka stale ubijając masę(...)szkl przegotowanej zimnej wody, dodajemy sok cytrynowy do smaku i opcjonalnie mocny alkohol.Na paterze układamy zamknięty rant tortownicy, w której piekliśmy tort. Do środka wkładamy pierwszy blat biszkoptu i nasączamy przygotowanym płynem. Wylewamy na niego lekko tężejący mus brzoskwiniowy i delikatnie układamy kolejny biszkoptowy blat.Całość wstawiamy na ok 20 min do lodówki. łyżeczkę żelatyny zalewamy łyżą zimnej przegotowanej wody

Malinowe Pocałunki
Kokosowy pudding chia. Dla zabieganych 164

może. Nie chcę skończyć praktyk dwa razy grubsza i ani trochę wyższa, niż zaczęłam. Pierwszy krok - śniadanie w domu, które nasyci mnie na tyle, że będę mogła smarować biszkopty kremem, i nie podjadać. Kanapki są na drugie śniadanie, owsianka...? Za długo. Granola jest dobrym rozwiązaniem (koniecznie domowa !), ale od czasu do czasu potrzeba zmiany. Z czeluści szafki wygrzebałam więc zapomniane(...)można wcinać. Taki niepozorny pudding syci na długo i smakuje naprawdę dobrze. Małe, ciemne ziarenka, nawet po nocy moczenia się w mleku, nadal delikatnie chrupią. Ta wersja jest obłędnie kokosowa (jeśli pudding rano będzie zbyt gęsty, można dolać odrobinę mleka i wymieszać) i niezbyt słodka. Mi zasmakowała bardzo. I na podwieczorek się nada, a nawet na zdrowy deser. Czego chcieć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rafaelo bezglutenowe 218

biszkopt, ale zapomniałam o tłuszczu i wyszło kruche ciasto...Miało być piękne ciacho Rafaelo a wyszedł deser w "szklance"Sam smak masy jest bardzo dobry ale co biszkopt to biszkopt... Składniki: Kruche ciasto: 5 jajek 5 łyżek maki bezglutenowej (mix) lub tak jak u mnie mąka ryżowa 2 łyżki maki ziemniaczanej 4 łyżki drobnego  cukru 1/2 łyżeczki proszku(...)mieszamy razem dodajemy żółtka.  Następnie do mąki dodajemy powoli białka. Mieszamy... Pieczemy około 25- 30 min w tem 180-190 st. Masa: 700 ml mleka 200 gram wiórek kokosowych+ posypka kostka masła 2 budynie: waniliowy lub śmietankowy bezglutenowy2 łyżki cukru 3 łyżki płatków z migdałów Z podanej ilości mleka odlewamy 1 szklankę. Pozostałą część gotujemy z cukrem, wiórkami kokosowymi

NaKońcuJęzyka
Bajaderki, słodkie kartofelki - czyli drugie życie czerstwego ciasta 150

ciasto poleży trochę i już szybko się suszy, a w rezultacie nie przyciąga już tak jak pierwszego dnia. Szczególnie ta wzmianka dotyczy ciast drożdżowych czy przeciągniętych i źle nasączonych biszkoptów czy też nie zabezpieczonych lukrem ciast ucieranych. Mnie zostało trochę ciasta drożdżowego z chałki  o której pisałam tutaj , więc postanowiłam nadać mu drugie życie i przerobiłam na słodkie pełne(...)opakowania herbatników ok. 4 łyżek powideł śliwkowych 1 łyżka rumu pół aromatu rumowego 2 łyżki miodu 2 łyżki posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej 4 łyżki wiórków kokosowych/mąki kokosowej garść orzechów włoskich / migdałów 1 łyżeczka kakao*  Wykonanie: 1. Ciasto lub herbatniki zmielić w malakserze. Do powideł dodać rum i aromat dokładnie rozmieszać.  2. Bakalie drobno posiekać. Do masy ciasteczkowej

vaniliowoczekoladowa
Bałwankowy torcik 173

ekspresowe  lub  tutaj  Świąteczne   wszystkie z tą etykietą. Jeśli chcecie przygotować jakieś efektowne, lekkie ciasto, to możecie skorzystać z mojego ostatniego pomysłu. Wystarczą dwa blaty biszkoptu (typowego lub ciasta marchewkowego, czekoladowego etc), pół litra kremówki, trochę czekolady lub polewy - i odrobine czasu. A tak wyglada ciasto, które przygotowałam na jedno ze spotkań przedświatecznych. Bałwankowy torcik(...)łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny polewa czekoladowa owoce z nalewki (np wiśnie) lub syropu (jeśli dla dzieci) nalewka  lub lekki syrop do skropienia do dekoracji : wiórki kokosowe, czekoladowe kamyczki, kawałek marchewki  W 1/3 szklance wrzatku rozpuść żelatynę cukier. Ubij kremówkę, dodaj przestudzoną żelatynę i  sok z cytryny - wymieszaj dokładnie. Blaty skrop nalewką. Ułóż na dolnym

Gotuj Sam!
Domowe kinder pingui 179

podróż. Ta wersja jest również idealna na drugie śniadanie czy podwieczorek.  Nie kupuj - zrób w domu Porównanie składu Producent przekonuje, że „Kinder Pingui to pyszny batonik z delikatnym biszkoptem, puszystym mlecznym nadzieniem i chrupiącą czekoladą bez barwników i konserwantów , który daje dzieciom dużo radości, a  mamom pewność, że dają swoim pociechom przekąskę najwyższej jakości” Patrząc na skład takiej(...)należy to traktować. Cukier, cukier, cukier. Którą wersję wybierasz?  Przepis Składniki Ciasto 2 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki amarantusa ekspandowanego 1-2 łyżki kakao olej kokosowy (do smażenia) syrop klonowy (opcjonalnie)* Nadzienie serek + banan twarożek + miód / syrop klonowy/banan Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto wymieszać ze sobą i smażyć na patelni z dwóch stron.  Gotowy placek

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Brak tytułu 210

Dziś słodko - ciastka od firmy PIAST Jakiś czas temu pisałam wam o kokosowych ciasteczka oraz o firmie, nie będę się powtarzać, więc zapraszam tu: http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/2012/09/wczorajszy-dzien-by-owocny.htmlDziś wspomnę o pozostałych dwóch: szampanki i herbatniki cynamonowe. Herbatniki cynamonowe  Piast Mój typ ! Ciasteczka o intensywnym smaku korzennym - cynamonowym. Dość twarde, przez co mocno chrupiące. Wyrazisty smak cynamonu oraz zapach(...)ciasteczek świetnie pasuje do herbatki. Ciastka smaczne, nie za słodkie. Mi takie kompozycje smakowe bardzo odpowiadają, dlatego w ciastka przypadły mi do gustu. Herbatniki szampanki Piast Biszkopty nie całkiem tradycyjne, bo oblewane czekoladą. Kruchy biszkoptowy herbatnik i mleczna czekolada - połączeni idealne. Ciastka dobre do chrupania. Świetnie sprawdzają się także do deserów. Ja biszkopty wykorzystałam przy dekoracji tortu - ułożyłam z nich

kolorowotorcikowo
Tort marchewkowy z kremem kokosowym 230

łyżeczki sody 1 niepełna szklanka oleju rzepakowego (230 ml) 1 szklanka cukru trzcinowego 1/2 szklanki mleka (125 ml) 1/2 łyżeczki soli Krem kokosowy: 1 szklanka wiórków kokosowych 250 g serka kremowego np. Philadelphia (2 opakowania) 500 g mascarpone (2 opakowania) 1/3 szklanki jogurtu naturalnego typu greckiego 1 i 1/2 szklanki cukru pudru (w oryginale było 2 i 1/2) 1 łyżka(...)termoobiegu / 160°C z termoobiegiem) i pieczemy przez około 35-45 minut (najlepiej sprawdzić patyczkiem). Ciasta mogą odrobinę opaść – ważne, aby nie miały zakalca. Całkowicie wystudzone biszkopty marchewkowe kroimy wzdłuż tak, aby powstały cztery blaty (można odciąć czubki, jeśli powstały). Serki, mascarpone, jogurt i ekstrakt miksujemy na wolnych obrotach dosypując powoli cukier puder. Na końcu dorzucamy trzy czwarte szklanki

Poezja smaku
Pijana śliwka z kremem nutellowym. 352

wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Miękkie masło utrzeć mikserem na puch, następnie dodać nutellę i spirytus.Dobrze wyrobić na puszysty krem. Biszkopt nasączyć kawą. Na cieście wyłożyć krem i równomiernie rozprowadzić. Śliwki pokroić dość drobno, potem ciasto będzie się dobrze kroiło, pokrojone śliwki ułożyć na kremie. Odstawić na kilka minut do lodówki(...)zacznie  gotować zmniejszyć gaz i gotować co jakiś czas mieszając około 5 minut aż powstanie gęsta polewa. Odstawić do przestygnięcia.  Zimną polewą polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi lub migdałami. Odstawić na noc do lodówki. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
ŚWIĄTECZNA ROLADA Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 114

stołach zagościły ciasta nawiązujące do tej tradycji. Dawne bûches kształtem przypominały polano, dzisiejsze przypominają bardziej roladę. Rolady i ich nadzienia mogą mieć przeróżne smaki: czekoladowy, waniliowy, owocowy, kasztanowy, pistacjowy, kokosowy, tiramisu. Mogą być również podawane w postaci deseru lodowego. Ja proponuję Wam dzisiaj świąteczną roladę z malinami i białą czekoladą. Co prawda sezon na maliny już dawno się skończył(...)jest radością dla oczu jest również ucztą dla zmysłów. Czas przygotowania: 40 min. Czas pieczenia: 20 min. Czas chłodzenia: 3 godz.   Dla 6-8 osób   Składniki na biszkopt : ● 60 g mąki pszennej ● 40 g skrobi lub mąki ziemniaczanej ● 4 jajka ● 100 g cukru + 2 łyżki ● 1 opakowanie cukru waniliowego ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ● 3 łyżki ciemnego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto Kokosowe z alkoholem 130

mąki pszennej Masa kokosowo - alkoholowa - 1 szklanka wiórków kokosowych - 1 szklanka kaszy manny - 1 szklanka cukru - 0,5 szklanki wódki - 0,5 szklanki mleka - 200 gram masła Przygotowanie: Wiórki kokosowe, kaszę manną, szklankę cukru, mleko, alkohol - łączymy razem ze sobą, mieszamy i wstawiamy na noc do lodówki. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem, następnie dodajemy żółtka. Mąkę mieszamy(...)wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy je w temp. 165 stopni C około 45-50 minut . Do przygotowanej masy dodajemy masło i ucieramy mikserem. Gotowy i ostudzony biszkopt dzielimy na dwie części. Na jedną część wykładamy około 3/4 masy. Przykrywamy drugą warstwą i smarujemy resztą masy. Górną warstwę posypujemy odrobinę kokosu. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Śnieżna rolada z bezami 136

mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 660 ml śmietany 30% 2 opakowania fixu do śmietany 1 łyżka cukru pudru 1 baton o smaku kokosowym (56 g) ok.. 30 małych bezów Kolorowa posypka i płatki do dekoracji Rolada: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dosypując po łyżce cukru. Gdy białka już(...)mieszamy szpatułką do połączenia się mąki z masą. Gotową przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 10 minut.  Jeszcze ciepły biszkopt odwracamy na suchą ściereczkę i zwijamy w rulon. Odkładamy do wystudzenia. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem fixu i cukru pudru. Baton siekamy na drobne kawałeczki. Połowę śmietany rozsmarowujemy

VioletoweKucharzenie
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 187

Cena: 11,69 zł / 300 gPOLECAMY! My jesteśmy zachwycone. Jak wyszedł?Bajecznie!!! Delikatna, wiśniowa pianka z serowym posmakiem wspaniale skomponowała się z otulającą ją bezą przykrytą kokosowym rajem. Ciasto zdecydowanie wygrało i zajęło pierwsze, zasłużone miejsce, ale i serowa masa deptała mu pięty bardzo dzielnie. To kolejny sernik z cyklu "do powtórzenia". Najlepszym wyznacznikiem smaku jest to, że wyjęłyśmy(...)było... Dziwne, bo wstaliśmy tego dnia około 11:00 ;)Jeśli cierpicie na sernikowy niedosyt, zajrzyjcie tutaj:1. Sernik na zimno (w-z i milky way) na mocno czekoladowym biszkopcie bezglutenowym + polewa czekoladowa (DB)2. Sernik malinowy z bezą i kruszonką - bezglutenowy (DB),3. Sernik z brzoskwiniami, bezą i kruszonką (bezglutenową) (DB),4. Pascha - bakaliowy sernik na zimno. (DB)A inne

Wypisz Wymaluj
Tort zimowy z musem czekoladowym 198

proszkiem, dodać do masy jajecznej - delikatnie wymieszać.Masę biszkoptową wylać do wysmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy średnicy 28 cm.Piec w 160 stopniach około 25-30 minut.Upieczony biszkopt wyjąc z tortownicy, ostudzić.Zimny przekroić na 3 blaty.Przygotować poncz:Lekko ciepłą wodę posłodzić cukrem.Dodać sok z cytryny oraz rum - zamieszać.Mus czekoladowy:Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej.Rozpuszczon(...)stężeje.Do dekoracji:300 ml śmietanki 30% ubitej z 2 łyżkami cukru pudru150 g wiórek kokosowychperełki cukrowe srebrne Dr.OetkerCzekoladowe gwiazdki Dr.OetkerPrzełożony tort smarować bitą śmietaną.Boki obsypać wiórkami kokosowymi. Wierzch tortu ozdobić rozetkami z bitej śmietany.Udekorować perełkami cukrowymi i czekoladowymi gwiazdkami. Smacznego

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania