biszkopt kakaowy - 1230 przepisów (strona:67/82)

TORT PRALINOWY 205

najpopularniejsze przepisy tego roku: 1) CYTRYNÓWKA 2) STROGONOW DROBIOWY 3) MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM Z tej okazji mam dla Was przepis mojego autorstwa na Tort Pralinowy o smaku orzechowym. Kakaowe ciasto biszkoptowe przełożone pralinową, orzechową masą i orzechowo-kokosową bezą w środku. Smak masy pralinowej możemy dopasować do naszych upodobań, stosując praliny o ulubionym smaku, np. adwokatowe, krówkowe, kawowe, truskawkowe(...)się rozwijać. Postanowiłam założyć drugi blog z przepisami na śniadania, obiady i kolacje... i tak powstała Kuchnia MagdaLeny, która pochłonęła cały mój czas, a także bloga ALE Ciachoo! 😀 Składniki: Biszkopt: 1,5 szklanki mąki pszennej 6 jajek 1 szklanka cukru 4 łyżeczki octu 3 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek oleju 3 łyżki kakao szczypta soli Masa: 500 ml śmietanki

Kuchnia MagdaLeny
Tort Red Velvet 178

opadła jak najmniej. Im bardziej puszysta będzie, tym większy i bardziej puszysty urośnie biszkopt. Przelewamy ciasto do tortownicy, wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 35 minut, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt od razu wyciągamy z piekarnika, energicznie odkładając go na blat. Ostudzony przekroić na 3 blaty. Krem: Śmietankę na wysokich obrotach miksera, ubijamy na sztywno, dodając następnie po 2 łyżki cukru(...)Wydawałoby się niemożliwe, a jednak Kremowe i mocno Sernik na zimno ” Oreo „ Delikatny i puszysty sernik na zimno z ciasteczkami Oreo, swoją konsystencją przypominający nieco piankę. Sernik Kakaowe babeczki z truskawkami Mocno kakaowe babeczki z truskawkami i kawałkami mlecznej czekolady. Babeczki wbrew pozorom nie są słodkie. Sernik z kokosową pierzynką Sernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny

NiePieprz.pl
Ciasto Michałek 1285

Wpis pochodzi z mgotuje.pl Dzisiejsze ciasto dedykuję wielbicielom popularnych cukierków Michałków. Czekoladowe biszkopty przełożone dżemem z czarnej porzeczki z masą kawowo – orzechową z dodatkiem michałków oraz bitą śmietaną. Ciasto smakuje wyśmienicie, najlepsze drugiego dnia po przygotowaniu. Jeżeli jesteście fanami ciast przekładanych to koniecznie zajrzyjcie na bloga po inne przepisy(...)ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. --> Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z cukrem. Dodawać kolejno po jednym żółtku. Do masy jajecznej wlewać cienkim strumieniem wystudzoną kakaową mieszankę i delikatnie mieszać szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach. Następnie dodać przesianą mąkę, proszek, sodę i delikatnie wymieszać szpatułką, do połączenia składników. --> Formę wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód

Marta Gotuje
Zimowy tort pomarańczowy 159

najniższe i dodajemy powoli mąkę z proszkiem do masy jajecznej. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę. Pieczemy 40 minut w temperaturze 170 st.C. Na koniec sprawdzamy patyczkiem, czy biszkopt jest upieczony. Po ostygnięciu dzielimy na trzy blaty. Poncz : 1/2 szklanki wody sok  1/2 cytryny 2 łyżki cukru. Całość zagotowujemy, aż rozpuści się cukier. Odstawiamy do ostygnięcia. Bita śmietana(...)kolei ponczem. Przekładamy bitą śmietaną. Całość smarujemy na wierzchu i po bokach kremem pomarańczowym. Ozdabiamy wedle uznania, w tym przypadku są to gwiazdki z bitej śmietany wyciśnięte szprycą i kakaowa posypka. Boki są posypane wiórkami kokosowymi

tojestpyszne.blogspot.com
JOGURTOWIEC Z TRUSKAWKAMI 135

ciasto łączy w sobie to co lubię :truskawki,jogurt,biszkopt i do tego ciasto ładnie się prezentuje.Jest to jogurtowiec na zimno dwukolorowy :) i nie jest za bardzo słodki. SKŁADNIKI Biszkopt 3 jajka 5 łyżek mąki pszennej 4 łyżki cukru łyżka kakao Masa jogurtowa  3 gęste jogurty naturalne po 330g 7 łyżek cukru pudru 1,5 łyżek kakao 3 łyżki(...)cukru pudru,łyżkę śmietany i 1,5 łyżki kakao,miksujemy. Następnie wlewamy po pół szklanki żelatyny do jednej i drugiej miski.Do tortownicy wlewamy na przemian trochę białej masy trochę kakaowej masy i tak dalej z masy nam się skończą.Wkładamy tortownicę do lodówki na kilka godzin.Gdy masa dobrze stężeje dekorujemy truskawkami i bitą śmietaną. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Ciasto marchewkowe 144

coś na chłodne, nudne, jesienne wieczory.. ciasto z marchewką ...pyszne jak piernik, z chmurką puszystego kremu.. .   ciasto: 2 jaja 200 g mąki 

Z Marcepanem
Ciasto Michałek 807

DODATKOWO -pół szklanki kawy do nasączenia ciasta -trochę kwaskowych powideł śliwkowych lub dżemu -kilka zmielonych orzechów włoskich -3 cukierki Michałki do posypania ciasta Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od przygotowania ciasta kakaowego. Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę, dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, olej i wodę i wszystko miksujemy. Powstałą masę dajemy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki(...)szybko wykładamy na ciasto, wyrównujemy. Posypujemy orzechami i startymi cukierkami Michałkami. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Gorąco polecam, ciasto jest wspaniałe, rozpływa się w ustach, wilgotny biszkopt, pyyyszna masa, wszystko idealnie współgra tworząc pyszną całość. Polecam i życzę smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
FANTAZYJNA KOSTKA 151

smak galaretki (czyli po 300 ml na każdy smak) Krem waniliowy: 2 opakowania budyniu o smaku waniliowego 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego Przygotowanie: Ciasto kakaowe - mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać. Ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Następnie dodać olej, lekko wymieszać, potem dodać wodę - wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę(...)wystudzony budyń. Schłodzić. Galaretkę - każdy ze smaków (czyli po 2 opakowania) rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Galaretki odstawić w chłodne miejsce do czasu , aż zaczną tężeć. Ułożenie Z biszkoptu ciemnego ściąć wierzch i pozostawić do dekoracji (pokruszyć. Pozostały biszkopt przekroić na dwa równe blaty. Jasny biszkopt pociąć na 11 pasków o równej szerokości. Tortownice o wymiarach

Ciastka - domowe słodkości
Torcik wuzetka z borówką amerykańską 455

Wspaniałe puszyste ciasto kakaowe które wszyscy znamy, tym razem w wersji z owocami i galaretką z dodatkiem ponczu z czarnej porzeczki i delikatnego kremu śmietanowego tworzy pyszną całość rozpływającą się w ustach Składniki: Ciasto: 6 jajek 120 g mąki tortowej 13 dag cukru 2 czubate łyżki ciemnego kakao 50 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: 100 ml nalewki(...)miksujemy do powstania gładkiego kremu, wsypując pod koniec zagęszczacz do śmietany. Przygotowujemy poncz: Likier z porzeczki mieszamy z wodą, nasączamy przekrojony płat czekoladowego ciasta, smarujemy 3/4 przygotowanego kremu. Przykrywamy biszkoptem, znów nasączamy ponczem, smarujemy resztą kremu, posypujemy borówkami zalewamy tężejącą galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.Odstawiamy do lodówki w celu całkowitego stężenia. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Kostka orzechowa 297

Bardzo smaczne ciasto, które szczególnie mojemu M. przypadło do gustu. Początkowo miałam obawy co do masy, gdyż dawno już nie robiłam takiej na bazie masła i

Smaki Na Talerzu
Ciasto Cappuccino z porzeczką 143

razem był to dżem z czarnej porzeczki. Bardzo miękki, wilgotny i nieprzesłodzony. Jedynym chrupkim akcentem są tutaj bakalie: orzechy włoskie i migdały , którymi ubrałam ciasto- tort.   Składniki na biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru  1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki oleju  szczypta soli Białka oddzielamy(...)śnieżką. Gdy zgęstnieje, wsypujemy cappuccino. Następnie wlewamy żelatynę rozrobioną w niewielkiej ilości gorącej wody.   Dodatkowo:   nasączenie: kawowe: 3 łyżeczki kawy + 150 ml gorącej wody+ 3 łyżki cukru kakaowe: 3 łyżeczki kakao+ 150 ml gorącej wody+ 3 łyżki cukru mały słoik dżemu z czarnej porzeczki   WYKONANIE:   blat biszkoptowy+ nasączenie kawowe + dżem   krem I   blat biszkoptowy

Domowe ciasta
Ciasto biszkoptowe skubane 196

Delikatne ciasto biszkoptowe z wnętrzem z owoców i galaretki, oblane kakaową polewą. Wychodzi zawsze, sami dobieramy smak galaretki i owoce jakich użyjemy. Owoce mogą być świeże, z kompotu lub mrożone. Przepis pochodzi ze starego zeszytu z przepisami, gdzie występuje on pod nazwą "skubaniec". Wpisując w wyszukiwarce tę nazwę, pokazało mi ciasto kruche znane jako pleśniak, więc zmieniłam nieco jego nazwę(...)foremki wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie wlać w nią masę biszkoptową. Piec w nagrzanym do 170 stopni C piekarniku, około 30 - 35 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu biszkopt studzić przez około 10 minut w foremce, a następnie wyjąć z formy do całkowitego wystudzenia na kratkę. Po wystudzeniu wyskubać miękkie wnętrze biszkopta, pozostawiając około 0,5 cm brzeg

Kuchcik gotuje
Torcik czekoladowo-wiśniowy 185

W te zimne ponure wieczory nie ma to jak kawałek pysznego czekoladowego tortu na poprawę humoru. A jeśli znajdziemy w nim jeszcze wisienkę, to już niczego

Z Marcepanem
ŚWIĄTECZNE SERNIKI 335

herbatnikowym spodzie i z polewą czekoladową. Czytaj więcej >> 2) ŚWIĄTECZNY CYNAMONEK Z POMARAŃCZAMI Cynamonek to ciekawa wersja świątecznego sernika - z cynamonek i galaretką z pomarańczy, na kruchym , kakaowym spodzie. Czytaj więcej >> 3) PUSZYSTY SERNIK ŚMIETANKOWY Delikatny i puszysty sernik o smaku śmietankowym z sera twarogowego. Czytaj więcej >> 4) SERNIK BANANOWY Z RICOTTY Jest(...)delikatne, ze rozpływa się w ustach. Czytaj więcej >> 11) FIOLETOWA PANIENKA Lekki i orzeźwiający deser a'la sernik tylko, że bez sera. Puszysta masa jagodowa na biszkoptach z jagodową galaretką na wierzchu. Czytaj więcej

Kuchnia MagdaLeny
Torcik ananasowo-cytrynowy 150

się bardzo szybki i pyszny :) Dekorację zrobiłam z takich samych składników, ale ułożyłam z nich ukrytą dedykację :) A przepis pochodzi od Ewy z bloga Z cukrem pudrem . Składniki:  Biszkopt (należy upiec 2 sztuki): 2 jaja 2 łyżki mąki pszennej tortowej (z małą górką) 1 kopiasta łyżka ciemnego kakao 4 płaskie łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 łyżeczki proszku(...)czym przelać całość do bitej śmietany, szybko zmiksować na najwyższych obrotach. Wsypać pokrojone ananasy, wymieszać. Wsadzić do lodówki do częściowego stężenia kremu, ma mieć konsystencję ubitej śmietanki. Pierwszy blat kakaowy nasączyć 3 łyżkami zimnej zalewy ananasowej, rozprowadzić na nim połowę kremu. 2.  Następnie przykryć drugim blatem biszkoptowym, nasączyć do tak jak poprzednio. Potem wyłożyć resztę kremu, wyrównać powierzchnię, wsadzić

Na Ciasteczkowych Papierach

Proponowane wyszukiwania