śmietankowy z musem truskawkowym Truskawkowa kopuła Czekoladowe tiramisu z truskawkami i miętą Sernik na zimno z truskawkami i białą czekoladą Grysikowe z kremem czekoladowym i truskawkami Jogurt z truskawkami i otrębami Deser lodowy z czekoladą
Z miłości do słodkościjajka, 500g białego sera, 4 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru, łyżka cukru waniliowego, szczypta soli, 300g truskawek. Wykonanie Biały ser rozgnieść widelcem. Białka ubić ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrami na puszystą masę. Dodać rozgnieciony ser oraz przesiane mąki. Dokładnie połączyć. Na koniec dodać ubite białka, delikatnie wymieszać
Z miłości do słodkościMakaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Część truskawek blendujemy z drobnym cukrem, mus wlewamy do rondelka i redukujemy, odparowując część płynu. Pozostałe truskawki kroimy na ćwiartki. Ser biały miksujemy mikserem na gładką masę, dodajemy cukier puder do smaku. Płatki migdałów prażymy na suchej(...)patelni. Listki mięty płuczemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Na talerzu zrobiłam szlaczki z musu truskawkowego, na które ułożyłam muszelki makaronowe. W muszelkach umieściłam nasz słodki ser biały, po jednej cząstce truskawki. Całość delikatnie polałam musem truskawkowym, posypałam uprażonymi płatkami migdałów. Danie obsypałam pozostałymi cząstkami truskawek i listkami mięty. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - garnek i rondel
Blondynka GotujePierogi z truskawkami i ? cukrem kokosowym oraz różanymCIASTO:400 g mąki1 jajko100-120 ml ciepłej wodyZ podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Wałkować cienko - wykrawać koła.Dodatkowo
kolorowotorcikowooparty jest na niezawodnym biszkopcie, przełożony delikatnym, bardzo lekkim kremem z serkiem ricotta (ricotta ma trzy razy mniej kalorii niż klasyczna bita śmietana) i kawałkami białej czekolady, nadziany całą masą, bo aż kilogramem truskawek. Charakteru ciastu dodaje likier Amaretto, którym biszkopt jest nasączony. Polecam na wszelkie okazje! Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej(...)Wykonanie tortu: Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować i przekroić wzdłuż na pół. Biszkopt przekroić na 3 równe części. Na paterze położyć pierwszy biszkoptowy blat. Skropić kilkoma łyżkami likieru lub herbaty. Krem podzielić na dwie części. Posmarować biszkopt kremem. Na kremie ułożyć gęsto przekrojone truskawki. Przykryć drugim blatem, skropić likierem lub herbatą. Rozsmarować drugą część kremu. Ułożyć połówki truskawek. Przykryć trzecim blatem
maniapieczeniaprzygotowanej żelatyny. Masę podzielić na dwie części. Do jednej części dodać mus truskawkowy, pokrojone truskawki i resztę żelatyny. Na przygotowane wcześniej ciastka biszkoptowe wylać masę truskawkową z truskawkami, następnie masę białą. Na wierzchu ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Uwagi: 1. Do przygotowania tego sernika użyłam tortownicy o średnicy 24 cm, ale można przygotować sernik w formie
In my kitchenprzepisy na różne ciasta z truskawkami, jednak wszystkie pieczone;) Mam nadzieję, że zbiór okaże się pomocny:) Ciasta z truskawkami: Placek z kremem i truskawkami Kokosowa roladka z białą czekoladą i truskawkami Ciasto Leśne smaki Serniczki z truskawkami Wyznanie miłosne Drożdżowe z czekoladą i owocami
Z miłości do słodkościsię piec finansjerki, musiałam kupić białą czekoladę w sklepie. Biała czekolada bardzo dobrze komponuje się ze smakiem owoców, takich jak maliny czy truskawki (koktajl z truskawkami i białą czekoladą - mniam). Jeszcze lepszym kompanem dla niej okazał się nasz dzisiejszy bohater, rabarbar - gdy już wydaje się Wam, że jesteście przesyceni słodyczą finansjerek, cierpki rabarbar
Chilli Czosnek i Oliwaciasto powstało pod wpływem chwili. Mój mąż uwielbia ciasto jogurtowe, uwielbia truskawki, a najbardziej lubi białą czekoladę. Z okazji jego imienin połączyłam wszystko w całość powstało naprawdę niesamowicie wilgotne i aromatyczne ciasto. Słodkie, ale nie za bardzo. Jest to też ciasto łatwe w przygotowaniu i nie potrzeba do niego specjalistycznego sprzętu (nawet miksera). Istotny w przepisie jest jogurt(...)raczej pojemniczek na jogurt, który posłuży za miarkę. Nowy post Ciasto jogurtowe z truskawką pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i Rumieńceklonowego szczypta soli Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w jednej misce. Wszystko razem zmiksować. Odstawić na 15 minut. Potem usmażyć na delikatnie natłuszczonej patelni. Dodatkowo: 1 kostka sera białego cukier 2 garście truskawek (mogą być mrożone) Wykonanie: Ser biały miksujemy z cukrem na gładką masę. Truskawki miksujemy również z cukrem. Cukru dodajemy do smaku, tak jak lubicie. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeSkładniki: na 4 porcje 1kg arbuza 25 dkg truskawek tabliczka białej czekolady 50 ml soku z arbuza 50 ml rumu lub innej mocnego trunku Przygotowanie: arbuza kroimy w kosteczki, truskawki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plasterki. przygotowujemy sos czekoladowy- czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, kiedy będzie płynna zestawiamy z ognia dolewamy soku z arbuza i rumu. mieszamy
Luźna Kuchniamorwa biała. Polecam również dla milusińskich! Czas przygotowania: 10 minut Dla 1 osoby Składniki: 1/4 dużego mango 1/4 średniej wielkości melona GALIA 3 duże truskawki 100 ml śmietanki kremówki 30% migdały morwa biała suszona ksylitol Przygotowanie: 1/ Ubijamy zimną kremówkę, dodając pod koniec ubijania ksyliol, a na sam koniec drobno posiekane truskawki. W ten sposób otrzymamy truskawkową
Kuchnia PROzdrowotnapieczenia. Przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej pergaminem tortownicy o średnicy 24cm. Piec ok. 30 min w temp. 175st. Ostudzić, przekroić na 3 krążki. Dodatkowo: 500g truskawek, 250g białej czekolady, śmietan-fix, 2 szklanki śmietanki 30%, 100g płatków ryżowych błyskawicznych, 200ml mleka, 3 łyżki cukru pudru. Czekoladę rozpuścić, przestudzić. Mleko zagotować(...)wsypać płatki, wymieszać i przestudzić. Śmietankę ubić, wsypać śmietan-fix oraz cukier puder. Dodawać po łyżce rozpuszczonej czekolady. Dodać przestudzone płatki ryżowe.Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, resztę pokroić w plasterki.Pierwszy krążek ciasta posmarować kremem, powciskać pokrojone truskawki, przykryć 2 krążkiem ciasta. Ponownie posmarować kremem, ułożyć truskawki i przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boki ciasta posmarować resztą kremu.Udekorowa
Z miłości do słodkościwłasnego sera. Nie przypomina typowych serników – jest delikatna, puszysta i smakuje jak ciepłe lody. Każdego zaskakuje swoim smakiem. U mnie w rodzinie zawsze była w wersji czarno-białej z truskawkami i taką prezentuję tutaj, lecz można zrobić ją z dowolnymi owocami (tu w wersji z malinami), a do masy dodać bakalie i inne dodatki np. suszone śliwki, rodzynki
Poezja smaku