biała czekolada - 5588 przepisów (strona:90/373)

CIASTECZKA WANILIOWE MUMIE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 190

language:EN-US;} Składniki na 2 blaszki ciasteczek: 250g mąki pszennej 60 do 90g cukru pudru 1 średnie jajko 125g masła ziarenka z ½ laski wanilii do ozdoby:   biała czekolada około 80g , metaliczne groszki Wykonanie: wszystkie składniki czyli mąkę, cukier puder, jajko, masło i ziarenka wanilii, wkładamy do miski i zagniatamy gładkie ciasto, formujemy kulkę i wkładamy do lodówki(...)minut ciasto   wałkujemy i wycinamy prostokąty ,którym delikatnie zaokrąglamy rogi , ciastka układamy na blaszce, pieczemy na złoty kolor około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC roztopioną białą czekoladę dzielimy mniej więcej na pół , część zostawiamy w miseczce, a drugą wlewamy do woreczka np. strunowego i odcinamy róg na ciasteczkach na całej długości  rozsmarowujemy czekoladę, następnie

Słodkie zapomnienie
Muffinki klonowe z orzechami pecan 129

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 100 g brązowego cukru 1 jajko 50 ml syropu klonowego 250 ml mleka 50 g margaryny Kasia 100 g białej czekolady 75 g orzechów pecanPodzielić składniki na suche i mokre. Do głębokiej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę i cukier. W osobnej misce roztrzepać jajko, dolać syrop klonowy, mleko(...)roztopioną, wystudzoną margarynę (fot.1). Zawartość obu misek połączyć i ręcznie, krótko wymieszać. Wsypać posiekane orzechy i białą czekoladę. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Wyłożyć do nich ciasto. Na wierzch każdej muffinki położyć połówkę orzecha pecan (fot.2). Piec 20 - 25 minut w temperaturze 200ºC. Źródełko przepisu znalazłam tutaj. Po upieczeniu muffinki przybierają piękny rumiany kolor. Wyglądają i smakują bardzo

Świat Ciasta
Ciasto marchewkowe 301

cukru ok. 150 g roztopionego masła (niegorące) 70 g drobno posiekanych orzechów (dowolne) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju łyżka przyprawy do piernika rozpuszczona tabliczka białej czekolady Wykonanie: Utrzeć marchewki i odsączyć od nich sok. Do odsączonych marchewek dodać pozostałe składniki w dowolnej kolejności i dobrze wszystko wymieszać (ja wymieszałam mikserem). Wylać do formy i włożyć(...)nagrzanego już piekarnika (180-200 stopni). Piec około 40 min. Po upieczeniu, gdy ciasto ostygnie, polewamy je rozpuszczoną białą czekoladą

Gorący kąsek
Wilgotne ciasto czekoladowe z musem o smaku białej czekolady bez cukru 223

mąki pszennej! Mam nadzieję, że ten deser posmakuje Wam tak bardzo jak mi. Spód to zmodyfikowane brownie bananowe z dodatkiem kakao, masa to pyszny mus o smaku białej czekolady. Jeśli nie posiadacie odżywki białkowej, można dodać olejek waniliowy, kokosowy lub inny ulubiony. Sok malinowy również dobrze się spisze :) Spód: 2 banany 2 łyżki mąki kokosowej (lub dowolnej razowej(...)suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Mus : 2 opakowania serków homogenizowanych np Bieluch, łącznie 400 g 200 g jogurtu naturalnego 1 miarka odzywki białkowej o smaku białej czekolady (lub waniliowa) 2 łyżeczki żelatyny + woda do zalania sok z połowy cytryny Żelatynę zalać wodą do pokrycia. Serek, jogurt, odżywkę i sok wymieszać dokładnie łyżką. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub na małym

Chocolate Muffin Blog
Muffinki z czerwonymi porzeczkami 176

mąki pszennej typ 550 100g cukru ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka obranych, umytych i osuszonych porzeczek 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 1 tabliczka białej czekolady Sposób przygotowania: Składniki mokre dokładnie mieszamy. W osobnej misce łączymy składniki suche, które później stopniowo dodajemy do wymieszanych z jogurtem i olejem jajek. Połowę porzeczek mieszamy z mąką(...)masy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Napełniamy je do ¾ wysokości i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 25 minut. Przestudzone dekorujemy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą i posypujemy pozostałymi porzeczkami

Kuchnia w czekoladzie
PROSTE BABECZKI Z RABARBAREM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 145

szczęście (bynajmniej w mojej okolicy). Dlatego też jak tylko go zauważyłam od razu musiałam go mieć. I tak właśnie popiekłam pyszne babeczki z kwaskowatym rabarbarem i dodatkiem kostki białej czekolady w środku.  Pyszne, puszyste babeczki, proste w przygotowaniu, idealne z każdymi owocami. Polecam na różnego rodzaju imprezy, spotkania lub tak po prostu do kawki :) Składniki na 10 babeczek(...)szklanki mąki * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 4 łyżki cukru * 1 szklanka mleka * 1 jajko * 1/2 szklanki oleju * 10 kostek białej czekolady * 2 łodygi rabarbaru * cukier puder do posypania Wykonanie: Wszystkie składniki (prócz rabarbaru, czekolady i cukru pudru) umieścić w misce i dokładnie wymieszać mikserem. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Do każdej wylewać ciasta do 3/4 wysokości papilotek

Zrób to smacznie
Wąsate mufffinki 170

pieczenia 100 g cukru 1 opakowanie budyniu bananowego mokre 150 ml mleka 2 jajka 50 ml oleju 2 dojrzałe banany Dodatkowo wiórki kokosowe drażetki cukrowe wąsy rozpuszczona biała czekolada Sposób przygotowania W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce roztrzepać jajka, dodać mleko, olej i rozgniecione banany, wymieszać. Przelać mokre składniki do suchych, przemieszać ciasto kilka razy. Napełnić(...)ciastem ok. 3/4 wysokości foremki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20 -25 min. Przyozdobić rozpuszczoną białą czekoladą, posypać wiórkami kokosowymi i lukrowanym wąsem

pink envelope
Muffinki kokosowe expresowe 1994

Przepis pochodzi z bloga "kwestia smaku". Ja dodatkowo polałam muffinki białą czekoladą i obtoczyła w wiórkach kokosowych. Z jednej porcji wychodzi 13-14 muffinek. Składniki: 310 ml mleka 1 i 1/4 łyżeczki miodu(...)cukru 70 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jaja dobrze roztrzepane 230 g wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia muffinek (np. Kresto) 150 g białej czekolady do polania muffinek Dodatkowo: forma do muffinek papilotki do muffinek (opcjonalnie) Wykonanie: Zagotować mleko z miodem Wiórki, cukier, mąkę i proszek do pieczenia razem wymieszać Dodać jaja i mleko, wszystko

IMPRESJA SMAKU
Ciasto jak marzenie, czyli biała czekolada, galaretka i truskawki 550

okresie letnim. Kostka składa się z trzech warstw. Podstawą jest perfekcyjne, kakaowe ciasto kruche z mojego ulubionego przepisu. Główną rolę gra jednak masa sernikowa z białą czekoladą, która smakiem przypomina najlepsze lody śmietankowe - spróbujcie nie zjeść całej miski przed złożeniem ciasta! Nasze dzieło wieńczą piękne, czerwcowe truskawki i czerwona galaretka. Muszę przyznać, że efekt końcowy zaskoczył całą moją(...)jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy.   Nadzienie serowe: 1 kg sera twarogowego (musi być zmielony, bardzo ścisły, niezbyt kwaśny - użyłam sera w wiaderku z Piątnicy ) 500 g białej czekolady 600 ml śmietanki kremówki 36 % 1 łyżeczka aromatu waniliowego Śmietanę podgrzać prawie do wrzenia. Dodać czekoladę i zdjąć z palnika. Po 5 minutach wymieszać do uzyskania gotowego sosu czekoladowego

Chocolate Muffin Blog
Egzaminacyjne paranoje. I ciasteczka na rozluźnienie 188

wspomnienie, niemniej zdecydowanie nadają się na czas egzaminów: szybkie, proste, nie mogą się nie udać. W dodatku smakują bosko - czekoladowo, troszkę może wytrawnie przez dodatek słonych orzeszków, jednak biała czekolada dodaje im słodyczy i równoważy wszystkie smaki. Ciasteczka są pyszne, i jestem pewna, że każdemu zasmakują. A znalazłam je na blogu Małpa w kuchni. Kakaowe ciasteczka z orzeszkami(...)sztuk)215 g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia150 g zimnego masła55 g cukru1 łyżeczka cukru waniliowego1 żółtko20 g kakao70 g solonych orzeszków ziemnychdodatkowo:65 g białej czekolady2 łyżki śmietany kremówki (38%)Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, cukrem, cukrem wnailiowym i kakao. Posiekać z zimnym masłem, dodać żółtko, szybko zagnieść ciasto. Na końcu dodać posiekane orzechy, wgnieść w ciasto.Z

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Słodka tarta bez pieczenia 515

masła 2 łyżki kremu nutella 2 łyżki kakaa ciemnego 40g posiekanych drobno orzechów włoskich Krem: 200ml słodkiej śmietanki 30% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 tabliczka białej czekolady 1 laska wanilii Dodatkowo: ok 10 dużych dojrzałych truskawek żelatyna w sprayu lub galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1/2 szklance wody listki mięty Sposób przygotowania: 1. Herbatniki mielimy lub drobno(...)Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Mieszamy do połączenia dodając w międzyczasie ziarenka z rozciętej laski wanilii oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej i ostudzoną białą czekoladę. Przygotowany krem wykładamy na schłodzony spód. 3. Truskawki kroimy w plasterki i układamy począwszy od brzegu tarty. Dekorujemy miętą i żelatyną w sprayu, a jeśli takowej nie posiadamy

Kuchnia w czekoladzie
Mazurek Czekoladowy z Polewą Kawową i Kardamonem 215

gdyż ciasto jest bardzo kruche, ale to cały urok tego mazurka.POLEWA KAWOWA:125 ml śmietanki kremówki 30%1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej1/2 łyżeczki kardamonu zmielonego30 g masła200 g białej czekoladyDODATKOWO:50 g czekolady mlecznej lub gorzkiejWiśnie z Rumem ETERNOalbo 2 pomarańcze i 3 łyżki cukru, plus ewentualnie kiwiPolewa kawowa:Do rondelka wlałam kremówkę, wsypałam kawę i kardamon, podgrzewając mieszałam sobie(...)jakiś czas. Jak kawa się rozpuściła i kremówka była gorąca, rondelek zestawiłam z ognia, włożyłam masło i połamaną na kosteczki białą czekoladę i energicznie mieszałam do czasu rozpuszczenia składników. Wszystko rozpuściło się ładnie i utworzyło gładką masę. Jeśli komuś masa się rozwarstwi (mnie się to nie zdarzyło nigdy) należy dodać odrobinę kremówki i energicznie wymieszać. Wracając do naszej

Blondynka Gotuje
Tort Rafaello 398

schłodzeniu przez noc puszki z mlekiem kokosowym i odlaniu wody. Śmietanka zbiera się na wierzchu). Do masy dodać mascarpone. Ubić ze śmietanami. W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę. Jeszcze ciepłą dodać do masy i szybko zmiksować. Następnie wsypać cukier puder oraz wiórki kokosowe. Wszystko połączyć. Krem przed przełożeniem można włożyć na chwilę do lodówki aby łatwiej się

Food Square
Muffiny migdałowe z kulą śnieżną 298

łyżka zmielonego siemienia lnianego 3 łyżki wody 1/2 szkl cukru kokosowego firmy Targroch 1/4 szkl oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem 200 ml śmietany 30 % 1 biała czekolada kule śnieżne 4 łyżeczki żelatyny firmy Gellwe 8 łyżeczek zimnej wody 15 małych baloników 15 wykałaczek dodatkowo wiśnie czerwone kandyzowane firmy Targroch 1. Do przesianej mąki pszennej z proszkiem(...)dokładnie mieszamy. 4. Ciasto przekładamy do mniej więcej 15-stu papierowych foremek na muffinki. 5. Pieczemy około 25 minut w 190 stopniach. Studzimy. 6. Śmietankę gotujemy. Wrzucamy białą czekoladę i dokładnie mieszamy. Kiedy się rozpuści zostawiamy aż wystygnie a następnie chowamy do lodówki na co najmniej 6 godzin. 7. (Proponuję zrobić to dzień wcześniej.) Dobrze schłodzoną ubijamy na sztywno

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tarta kakaowa z białą czekoladą i jajeczkami 180

Tarte z masą z białej czekolady w wersji wielkanocnej przygotowałam, bo słodkie jajeczka do niej dodałam.  Po przestygnięciu kroi się znakomicie i smakuje wyśmienicie.  Jest słodka, kremowa, delikatna i mocno czekoladowa. Jeśli wzorki z gorzkiej czekolady wg własnej inwencji przygotujecie, to z pewnością jej smakiem i wyglądem rodzinę na święta oczarujecie. Przygotowanie: Składniki: ciasto na formę(...)mąki pszennej, 100 g masła, 1 duże jajo, 2 łyżki kakao, 1 łyżka cukru, opcjonalnie 2 łyżki wody, szczypta soli, masa: 400 ml słodkiej śmietanki 30%, 200 g białej czekolady, 10 g żelatyny (3 płaskie łyżki), 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią, ponadto: czekoladowe jajeczka, 30 g gorzkiej czekolady. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania

Moniki Smakołyki

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję