Naleśniki z serem białym, często bywają ciężkawe, dlatego narodził się pomysł, żeby tą ich ciężkość czymś złamać. Padło na obecny w lodówce mascarpone. Ponieważ mam jeszcze spore zapasy orzechów włoskich i one znalazły się w składzie nadzienia. Do całości dodałam startą skórkę cytrynową. Żeby było bardziej niecodziennie, zamiast tradycyjnej śmietany, użyłam rozpuszczonej z niewielką ilością tłuszczu, czekolady gorzkiej. Jeśli lubicie(...)mieszanki na talerzu owoce. Ja osobiście, nie mam nic przeciwko takiemu obchodzeniu Dnia Naleśnika Drukuj Naleśniki z serem białym, mascarpone, orzechami i sosem czekoladowym Składniki Placki naleśnikowe np z Tego przepisu na naleśniki Sos 75 g gorzkiej czekolady 2-3 łyżki masła Nadzienie 250 g mascarpone 300 g sera półtłustego 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego skórka otarta
Mieszam w Garnkusoku dolej wodę, dodaj chili i gotuj chwilę bez przykrycia - do połączenia się składników powstały sos zmiksuj w blenderze, następnie przetrzyj przez sitko i ponownie wlej do garnka dodaj czekoladę i mieszaj do chwili jej rozpuszczenia się tak przygotowany sos możesz schłodzić lub zrobić galaretkę aby zrobić z sosu galaretkę, wystarczy dodać do niego żelatynę zgodnie(...)przegotowanej wody wymieszaj i ostudź do gotowego syropu dolej wódkę, wymieszaj i ostudź Od lewej składniki na ciasto: orzechy pekan, jajko, masło, mąka biała, kakao, cukier. Po prawej składniki na sos: czekolada gorzka 76%, płatki chili, mrożone maliny. Foremka na ciasto: dno wyłóż papierem do pieczenia, boki posmaruj masłem i obsyp mąką. Cukier utarty z roztopionym masłem
Szybko Szybkowarmąki pełnoziarnistej pszennej ½ szklanki ksylitolu 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenie 2-3 łyżki mleka Ozdabianie: Ciasteczka z białym kremem Drażetki M&M,s Tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Składniki na babeczki powinny być w temperaturze pokojowej. Do jednej miski przesiewamy mąkę oraz dosypujemy proszek do pieczenia. Do drugiej miski wkładamy
Kolizje Smakówłyżki cukru pudru szczypta soli masło i mąka do tortownicy Zacznijmy od rozpuszczenia w kąpieli wodnej rozkruszonej czekolady. Mieszałam aż pięknie się rozpuściła. Dodałam do rozpuszczonej czekolady masło. Zdjęłam miskę z kąpieli wodnej, wymieszałam masło z masą i odstawiłam do ostygnięcia. Doprawiłam ją cynamonem, imbirem i gałką muszkatołową. Z laski wanilii wyjęłam(...)miski i zaczęłam ubijać. Do nich dosypywałam cukier i ucierałam na białą masę. Mając już dwie masy, przełożyłam żółtka do czekolady. Należy dokładnie połączyć obie masy. Kolej na migdały. Można je obrać ze skórki. Należy je wówczas zalać wrzątkiem i odstawić na około 15 minut
potrawyregionalneCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} skórka z 6 pomarańczy, szklanka cukru, szklanka wody, 2 -3 tabliczki czekolady Pomarańcze przed obraniem oczywiście dokładnie umyć. Skórki układać białą częścią (albedo) do góry i ostrym nożem ścinać ją. Kolorową część skórki pokroić wzdłuż w cienkie paski, włożyć je do garnka i zalać wrzącą(...)czym odcedzić je. Do garnka wlać wodę, wsypać cukier i zagotować syrop, do którego włożyć skórki, gotować około 15 minut. Wyjąć, położyć do ostygnięcia. Do miski włożyć pokruszoną czekoladę ( czekolada może być gorzka lub mleczna – to zależy od tego co lubimy), miskę ustawić na garnku z wrzącą wodą. Rozpuścić czekoladę. Maczać skórki w czekoladzie i odkładać do zastygnięcia. zastawa
królestwo garówłyżka ekstraktu lub 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 kostki masła (400 g) 3 galaretki (np. czerwona, zielona, pomarańczowa) 3 łyżki gorzkiego kakao 80 g deserowej czekolady (lub 40 g gorzkiej i 40 g białej) pół szklanki rodzynków bursztynowych (namoczonych w rumie/amaretto lub soku pomarańczowym) pół szklanki posiekanych orzechów włoskich pół szklanki posiekanych migdałów 1 nieduże opakowanie okrągłych biszkoptów(...)części: 1. część: dodajemy pokrojone w kostkę galaretki, mieszamy (wykładamy na przygotowane w tortownicy biszkopty) 2. część: miksujemy ją z kakao i dodajemy drobno posiekaną lub startą na tarce czekoladę (wykładamy na masę jasną) 3. część: dodajemy posiekane i podprażone na suchej patelni orzechy i migdały oraz namoczone rodzynki (i wykładamy na masę ciemną) Na wierzchu układamy pokrojone brzoskwinie
Poezja smakułyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem czekoladowy: 250 ml śmietany kremówki 30 % 400 g serka mascarpone 200 g czekolady gorzkiej pianka porzeczkowa: 500 g porzeczki czerwonej 200 g cukier biały Polski Cukier 5 białek wielkość M 2 łyżki żelatyny 4 łyżki wody zimnej dekoracja: śmietana kremówka 1 galaretką owoce leśne 20 dkg porzeczek groszki(...)papierem do pieczenia. Wylewam ciasto i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół na 15 minut. Krem czekoladowy: Śmietanę kremówkę przelewam do garnka, dodaję połamaną czekoladę i na wolnym ogniu zagotowuję. Zdejmuję z ognia i mieszam łyżką aż czekolada się rozpuści. Wstawiam do lodówki na dwie godziny. Serek mascarpone rozcieram mikserem, dodaję masę czekoladową i mieszam aż się
wesoła kuchniaświecie aromatyczny baton owocowo – migdałowy.Jest bardzo wydajny, bo kroi się go na paski o grubości ok. 1,5 cm. Przed podaniem można polać go gorącą gorzką czekoladą.Jeśli chcecie go upiec na święta to śpieszcie się bo im dłużej leży, tym jest lepszy. Szczerze polecam. Składniki:300 g całych migdałów,100 g suszonych fig,1 łyżeczka(...)łyżeczka sproszkowanej kolendry,150 g pokrojonych w kostkę kandyzowanej cytryny,150 g pokrojonych w kostkę kandyzowanej pomarańczy,szczypta gałki muszkatołowej,1 duża pomarańcza,8 kostek cukru,250 g cukru białego,200 g mąki,cukier puder do posypania,gorzka czekolada.Przygotowanie:Migdały sparzamy, zdejmujemy z nich skórkę i przesypujemy na blachę od piekarnika.Piekarnik nagrzewamy do 200°C i prażymy w nim migdały
Moniki SmakołykiPyszne chrupiące ciasteczka z gorzką czekoladą i orzechami. Mniam <3 Ciasteczka inspirowane są przepisem z książki "Thermomix. Kulinarne ABC". Zapraszam do przygotowań! Składniki na 30 ciasteczek (2 blaszki): 130 g miękkiego masła 100 g białego cukru 100 g cukru trzcinowego 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 jajko 180 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki(...)proszku do pieczenia szczypta soli 150 g gorzkiej czekolady, drobno posiekanej 60 g orzechów włoskich, drobno posiekanych 60 g migdałów, drobno posiekanych CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MIN +studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misie miksera umieszczamy masło, cukier biały, cukier trzcinowy, cukier z wanilią i jajko. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Nie przerywając ubijania dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem
My Culinary Artmąki 1 jajko 1,5 szkł. Wody gazowanej 1,5 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru Masa bananowa: 2 banany 2 sery białe każdy po około 150g. Cukier waniliowy 50g. 1łyzka śmietany lub jogurtu Pół kostki czekolady lub polewa czekoladowa. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wyrobić i usmażyć. Banany
NaKońcuJęzykacukrem pudrem, kakaowe i w orzechach :) Trufelki idealnie sprawdzą się jako prezent gwiazdkowy :) Składniki: - 100g pierników bez nadzienia i polewy - 200g gorzkiej czekolady - 100ml śmietany kremówki 30% - 2 łyżki serka mascarpone lub innego kremowego białego serka typu philadelphia - 1 łyżeczka mielonego cynamonu - 1/4 łyżeczki mielonego imbiru - 1 łyżka miodu dekoracja: - cukier puder - kakao - drobno posiekane orzechy/pistacje Gorzką czekoladę rozpuścić
CookYourselfmożne stężeć). Ubijamy śmietanę i wstawiamy do lodówki, ubijamy białka i te ż wstawiamy do lodówki, następnie ubijamy żółtka z cukrem na puszysty biały krem. Do ubitych żółtek po trochu dodajemy rozpuszczon ą czekoladę, ubite białka, śmietanę i czekoladowy groszek. Nakładamy piankę na czekoladowy sp ó d, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki najlepiej na cał ą noc. Dekorujemy
Mia Cucina SofietaSkładniki: na prostokątną foremkę 18 cm x 25 cm 90 g masła 150 g brązowego cukru 90 g białego cukru 130 ml masła orzechowego, słodzonego 2 jajka 1 łyżka waniliowego ekstraktu 150 g pszennej mąki ½ łyżeczki soli 150 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru do posypania Nastaw piekarnik na 160ºC(...)wedle piekarnika). Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. W miseczce zmiksuj masło z masłem orzechowym, jajkami, cukrem (białym i brązowym) oraz wanilią. Przesiej mąkę z proszkiem i dodaj do masy. Wymieszaj. Oddziel jedną trzecią masy. Do większej części dodaj grubo pokrojoną czekoladę (2 łyżki odłóż do masy kakaowej) i wymieszaj. Wyłóż masę do foremki. Do reszty dodaj kakao, czekoladę i wymieszaj
codojedzeniaczekolę orzechową a na gratis wybrałam czekolę białą . Od Moniki dostałam coś co także jest z czekoladą. I pachnie obłędnie. Masło do ciała z czekoladą i olejkiem kokosowym. Czekola orzechowa Jest to cudowne połączenie czekolady i orzechów.Czekolada to bogactwo magnezu,potasu,fosforu,cynku oraz witamin A,K,B1 oraz kwasu foliowego tak potrzebnego kobietom(...)oraz karotenoidy.Zawiera duże ilości antocyjanów które powodują poprawę układu krążenia oraz chroni organizm przed atakiem drobnoustrojów.Można ją dodawać do sera białego,naleśników oraz dodawać do ciast. Czekola blond Smakołyk ten to produkt z białej czekolady.Produkt z prawdziwej czekolady.Niesamowity smak do naleśników,tostów podjadania ze słoiczka,ciast. Nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała tych pyszności więc
Magiczne Życie Marty