biała czekolada - 5588 przepisów (strona:216/373)

Tort maślano migdałowy 362

konfitura malinowa (lub z czarnej porzeczki)- kilka łyżek uprażonych wiórków kokosowych  do oprószenia boków- podprażone płatki migdałowe- wiśnie w syropie- ok. 35 g dobrej czekolady (81%)  Masło o temperaturze pokojowej ucieramy robotem na puszystą białą masę, stopniowo dodając przesiany cukier puder. Gdy masa jest całkowicie gładka dodajemy mielone migdały, odrobinę esencji migdałowej, alkohol oraz 2 łyżki cappuccino(...)kokosowymi. Do pozostałego kremu dodajemy 1-1,5 łyżeczki kakao – mieszamy i przy użyciu worka cukierniczego z tylką ozdabiamy nasz tort. Do ozdoby używamy również startej na tarce jarzynowej – czekolady. Uwieńczeniem są pokrojone na ćwiartki wiśnie w syropie imitujące „pazurki” oraz płatki migdałów. Tort wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny, do stężenia kremu. Wyjmujemy na ok.15 minut przed podaniem.Ka

mojewypiekiinietylko
Sernik czarno-biały z Nutellą 220

Zmieniłam nieco przepis, wykorzystałam tak naprawdę samą koncepcje dodania kremu orzechowego. Sernik wyszedł rewelacyjnie, bardzo delikatny, kremowy, o intensywnym orzechowym smaku.  Sernik czarno-biały z Nutellą Składniki: Spód: 400 g ciastek digestive w czekoladzie lub ciastek Oreo 60 g roztopionego masła 1 łyżka Nutelli Masa serowa: 1 kg twarogu do serników 1/2 szklanki śmietany kremówki 36% 3/4 szklanki(...)dużej misce umieszczamy twaróg, śmietanę, cukier, budyń i jajka, miksujemy na niskich obrotach do połączenia się składników. Z całości masy serowej odlewamy połowę i miksujemy z Nutellą. Do pozostałej białej masy serowej dodajemy wanilię i mieszamy. Masę serową z Nutellą wylewamy na podpieczony spód i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 20 minut. Po tym czasie sernik wyjmujemy

Mania Gotowania
Ptasie mleczko w trzech kolorach i Wedel może się schować!:) 348

spróbowania tego deseru:) Składniki: biszkopt: 2 jajka 3 łyżki mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżka cukru masa: litr śmietany kremówki 30% galaretka owocowa truskawkowa  lub malinowa  2 czekolady mleczne 2 łyżeczki żelatyny 6 łyżeczek cukru pudru dżem i wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i żółtka. Do gotowej masy delikatnie wsypujemy mąkę(...)kolejnej miseczki śmietany dodajemy stopniowo lekko stężałą galaretkę i 2 łyżeczki cukru pudru. Gotową masę układamy na białą. Do ostatniej miseczki delikatnie wlewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę i łyżeczkę żelatyny (żelatynę rozpuszczamy w odpowiedniej ilości wody) Układamy ostatnia warstwę ptasiego mleczka i wkładamy całość do lodówki. Roztapiamy drugą tabliczkę czekolady i polewamy  nią wierzch, można posypać

ciastkarnia na kruchym spodzie
Naleśniki czekoladowe z serem i bananami 244

serem i bananami Składniki na ciasto mąka - 2 szkl jajka - 2 szt mleko - 1 szkl woda - 0,5 szkl kakao - 1 łyżka czekolada gorzka  Goplana 60 % - 1/2 tabliczki masło - 1 łyżka szczypta soli NADZIENIE: ser biały - 375 g śmietana - 3 łyżki cukier - 3 łyżki cukier waniliowy - 1 łyżeczka POLEWA śmietana - 1 łyżka cukier - 1 łyżka masło -1 szczuba łyżka

Kuchnia Danusi
Babeczki piernikowe z miodem i kremem czekoladowym 373

śmietankowego + 1/3 łyżeczki pasty waniliowej (możemy zastąpić aromatem waniliowym lub dodać 1 łyżeczkę startej skórki pomarańczowej lub dodać cynamonu i przypraw korzennych) Dodatkowo: biała posypka cukrowa Babeczki: 1. Do rondelka z grubym dnem włożyć masło, czekoladę, miód, wsypać kakao, podgrzewać mieszając, aż składniki się roztopią i połączą w jednolitą masę. Zdjąć z ognia i masę odstawić do ostygnięcia

Mała Cukierenka
Sernik Miętowy Pieczony - Łatwy! (zawsze wychodzi!) 204

znika w oczach, taki jest pyszny :) Piekłam już go kilka razy w tym miesiącu, tym razem pokusiłam się o małe zmiany, mięta i czekolada, która idealnie opadła na dno. Nie miałam wystarczająco sera białego, więc dodałam mascarpone  wyszło świetnie. Mięta jest lekko wyczuwalna, nadaje całości świeżości, jeśli chcecie bardziej miętowy dodatkowo możecie dodać ekstrakt miętowy.    Składniki(...)serka mascarpone 60 ml syropu miętowego barmańskiego  220 g drobnego cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej  1 łyżka soku z cytryny opcjonalnie pokrojona na drobne kawałki czekolada deserowa 1 garść wystarczy Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki umieściłam w misce i wszystko razem zmiksowałam do połączenia się składników. Nie miksowałam zbyt długo, żeby

Blondynka Gotuje
Babeczki czekoladowo – pomarańczowe i warsztaty świąteczne z Kasią, Dr. Oetker 251

mąki pszennej (użyłam tortowej)1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia1/3 łyżeczki sodyszczypta soli40g ciemnego kakao bez cukru120ml mlekaskórka starta z jednej pomarańczy1/4 łyżeczki aromatu pomarańczowego100g czekolady gorzkiej lub mlecznejDodatkowo:lukier plastyczny czerwonylukier plastyczny biały + zielony barwnik spożywczywycinaczki do lukru w kształcie listków ostrokrzewu  1. Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą. 2. Masło utrzeć(...)minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. 5. Po wyjęciu z piernika odstawić blaszkę na około 10 minut i następnie wyjąć babeczki do całkowitego ostygnięcia.  6. Czekoladę roztopić na parze i na wierzch każdej babeczki nałożyć 1 łyżeczkę czekolady, rozprowadzić ją, aby ładnie przykryła babeczkę. Odstawić do zastygnięcia.   7. Trochę lukru zabarwić na zielono. Z czerwonego lukru

Mała Cukierenka
Czekoladowa fontanna, czyli ślub pełen słodyczy 309

tabliczki, pralinki, pyszne czekoladowe ciasta, ciasteczka, lody z sosem czekoladowym, słodkie czekoladowe desery, a nawet czekoladowa kawa… Mleczna, gorzka, z bakaliami, biała… Aż ślinka cieknie na samą myśl. Trudno przejść obojętnie obok półek z czekoladą, stoiska z czekoladowymi ciastami, a co dopiero… obok fontanny z czekoladą . Taką właśnie atrakcję miałam okazję zobaczyć i kosztować z resztą

Słodkie okruszki
Czekoladowe ciasto drożdżowe z serem i truskawkami 267

szklanka cukru 25 g drożdży świeżych 2 żółtka 1 jajko 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju rzepakowego 50 g czekolady gorzkiej 70 % 50 g czekolady mlecznej WARSTWA SEROWA: 500 g twarogu zmielonego 2 łyżki cukru białego 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 jajko 2 białka szczypta soli ok 300 g świeżych truskawek KRUSZONKA: 1/2 szklanki mąki pszennej(...)cukrem i miękkim masłem. Wstawić do lodówki. Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru i ciepłym, ale nie gorącym mlekiem. Tak przygotowany zaczyn odstawić w ciepłe miejsce na 10 min. Czekoladę mleczną i gorzką posiekać i umieścić w misce. Postawić nad gotującą się wodą i rozpuścić. W misie miksera utrzeć do białości jajko i żółtka z resztą cukru. Wlać rozpuszczone czekolady

https:KKuchniaMniam
Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady 1837

wyjątkowy i z pewnością urzeknie niejednego łakomczucha.   Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady - Składniki: Ciasto: 3 jajka (osobno białka i żółtka) 150 ml mleka 125 ml oleju 2/3 szklanki brązowego cukru niepełne 1/2 szklanki białego cukru cukier waniliowy 150 mąki 30 g kakao 1/3 łyżeczki sody plaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa(...)połamaną czekoladę). Energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Studzimy, a następnie umieszczamy w lodówce na minimum 10 godzin, a najlepiej całą noc. Po tym czasie kremówkę z rozpuszczoną czekoladą ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo miksować ponieważ może wytrącić się masło).  Pod koniec ubijania dodajemy fix. Gdyby krem okazał się zbyt rzadki umieszczamy

Słodka Strona
Krem z michałkami 319

dlatego za drugim razem zdecydowanie zmniejszyłam jej ilość. Krem jest bardzo pyszny. Tworzy idealny duet z kremem z białymi michałkami oraz z kremem cytrynowym. Polecam Składniki: 180 ml śmietany kremówki 30/36% 130 g mlecznej czekolady, połamanej 20 g gorzkiej czekolady, połamanej (opcjonalnie) 80 g serka mascarpone, schłodzonego 45 g podpieczonych i drobno posiekanych orzeszków ziemnych

Słodki Pomysł
SERNIK NA SPODZIE Z HERBATNIKÓW Z MASŁEM ORZECHOWYM 344

Szybki w przygotowaniu, rozpływający się w ustach sernik z kawałkami czekolady polany polewą.SKŁADNIKISpód 250 g herbatników180 g masła orzechowego3 łyżki roztopionego masłaMasa serowa1 kg białego sera20 dag masła30 dag cukru2 jajka1 budyń  waniliowyulubiony aromat100 g gorzkiej czekoladyPolewaSzklanka cukru3 łyżki kakao200 g kostka masła2 żółtka4 łyżki mlekaPRZYGOTOWANIESpódHerbatniki drobno pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć na dno formy mocno docisnąć(...)waniliowy i aromat zmiksować na kogiel-mogiel dodać do  masła i dokładnie połączyć. Cały czas ucierając dodawać stopniowo ser i budyń. Na końcu do masy serowej dodać pokruszoną czekoladę i sztywną piane z białek  i delikatnie wymieszać. Masę serową  wylać na schłodzony spód z ciasteczek. Piec godzinę w temperaturze 200 CPolewaW rondelku rozpuścić masło, cały czas podgrzewająca

RAROSSA
Ryżowo kokosowy budyń z czekoladą 265

mieć świeże maliny albo poziomki... Pyszne bakalie znajdziecie w Owocowym Raju Składniki na budyń: 500 ml mleka kokosowego 1/3 szklanki  ryżu białego   ok. 20 sztuk  daktyli bez pestek 4 kostki dobrej jakości gorzkiej czekolady szczypta soli  bakalie lub świeże owoce do posypania  Ryż gotujemy z daktylami w mleku kokosowym do miękkości. Gdy ryż i daktyle

Apetyczna babeczka
Tort Ferrero Rocher 319

Ciasto:3 jajka (osobno białka i żółtka)150 ml mleka125 ml oleju2/3 szklanki brązowego cukruniepełne 1/2 szklanki białego cukrucukier waniliowy 150 mąki 30 g kakao1/3 łyżeczki sodyplaska łyżeczka proszku do pieczeniaMasa:300 ml śmietany kremówki 30% (schłodzonej)250 g serka mascarpone2 gorzkie czekolady (po 100g) 250 g NutelliPolewa:100 g mlecznej czekolady100 ml śmietany kremówki 30%łyżka wódkiok(...)orzechów laskowych Tort Ferrero Rocher - Sposób przygotowania:Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy, po czym powoli wsypujemy cukier biały, brązowy i waniliowy - ciągle mieszając.  Zmniejszamy obroty miksera na najniższy poziom i dodajemy żółtka. Następnie partiami wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem

Słodka Strona