Delikatne i kruche, rozpływają się w ustach. Lubię bezy odkąd tylko pamiętam. To mój kuchenny pewniak – wychodzą mi zawsze, nawet robione tak zwaną miarką „na oko
Karo in the KitchenDania warzywne stanowią zdecydowaną większość naszych obiadów. Nie rezygnujemy w całości z mięsa, wybieramy jednak warzywa zdecydowanie częściej, a w szczególności te, które dostajemy od rodziny
W kuchni Karmel-itkiKasza gryczana jak łazanki z kapustą to mój pomysł na danie, którym chcę się z wami podzielić. Łazanki to makaron w kształcie kwadratów, można go łatwo
Dorota SmakujeNajlepiej jeść je zaraz po wyciągnięciu z piekarnika. Są wtedy jak puchate baryłki. Mój mąż sceptycznie do nich podchodził, bo muffin brzmi słodko. Ale kiedy
AZgotuj!Szybki posiłek na słodko lub słono, jak kto woli. Przedstawiam pierogi leniwe, ale wcale nie dla leniwych! Składniki: 1 jajo 250g (kostka) twarogu np. chudego 1
Truskawkowa FiestaTym razem polecam rybę w panierce z płatków kukurydzianych Przygotowana jest w bardzo prosty sposób, ale za to świetnie smakuje, jest chrupiąca i apetycznie
Kulinarny S.O.S.Tym razem polecam rybę w panierce z płatków kukurydzianych Przygotowana jest w bardzo prosty sposób, ale za to świetnie smakuje, jest chrupiąca i apetycznie
Kulinarne S.O.S.Przepisów na hummus jest całe mnóstwo, każdy robi go niby tak samo, a jednak nieco inaczej. Jesteśmy wielkimi fanami tej pasty z ciecierzycy i tahini, ale
W kuchni Karmel-itkiWegańskie ptasie mleczko to pyszna, puszysta pianka, która jest doskonałą alternatywą dla znanego przysmaku. Szczerze Wam przyznam, że nie przepadam za oryginalną wersją, ale ta zaprezentowana
Di gotujeChoć nie jesteśmy osobami, które rezygnują na co dzień z nabiału i produktów zawierających laktozę, czasami zdarza się nam korzystać z napojów roślinnych, np. z mleka
W kuchni Karmel-itkiBudyń jaglany zna chyba każdy. Ja zawsze dodaje jakieś orzechy aby IG był mniejszy. Tym razem do jaglanego kremu poszła herbata matcha, krem z nerkowców i
AZgotuj!Jesienią łatwo jest przesadzić z ciężkimi daniami. Gdybyście poczuli, że potrzebny wam zdrowszy obiad, to polecam zestaw z warsztatów z Kasią Bem dla marki Hansgrohe, która
Ugotowane pozamiatanePapryczki nadziewane fetą z czosnkiem to pyszna przekąska, przystawka, antipasti. Ser feta z dodatkiem czosnku doskonale komponuje się ze świeżym … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry Corner