Pizzy przygotuję dla Was zbiorczy wpis (a może nawet ebook!), takie kompendium na temat robienia domowej pizzy :)) Planuję takie tematy: - tradycyjne ciasto na włoską pizzę - nietypowe ciasta: bez drożdży, bezglutenowe - oszukana pizza/pizza ekspresowa - tradycyjna pizza margherita - jak zrobić sos pomidorowy do pizzy - jak formować pizzę - jaka mąka do pizzy - jak zrobić calzone Macie jakieś sugestie, jakie przepisy chcielibyście zobaczyć
Chilli Czosnek i OliwaPrzy diecie bezglutenowej, z ograniczonym cukrem córce najbardziej jest brak słodyczy, wypieków. Dlatego postanowiłam upiec jej chlebek bananowy, idealny na drugie śniadanie, bez glutenu, bez laktozy, tak by mogła zaspokoić swoje słodkie zachcianki. Wyszedł pyszny i nam wszystkim bardzo smakował. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdiecie i wszystkim tym, którzy lubią nowości. Smakowite z domowym dżemem, konfiturką, jogurtem lub same, saute :) Składniki: 1 standardowe opakowanie serka wiejskiego lekkiego 2 łyżki mąki razowej (może być bezglutenowa) 1 jajko 1 łyżka ksylitolu/ cukru szczypta soli szczypta proszku do pieczenia + domowa konfitura lub dżem niskosłodzony Przygotowanie: Serek wiejski przełożyć do miseczki (razem z płynem), dodać mąkę, jajko
Cakes By KejtBezglutenowe ciasto kokosowe z białej fasoli, podane z cukrem pudrem i truskawkami przełamałam się do fasolowych. jestem całkiem zadowolona z rezultatu, ale idealnie nie jest. plan na dzisiaj przeżyć. PRZEPIS: własny / 1 porcja / składniki: 150 g fasoli z puszki 50 ml mleczka kokosowego z puszki 3-4 krople aromatu (olejku) do smaku syrop klonowy/ryżowy/z agawy/melasa
tost z dżememniemalże doprowadziła ją do inwalidztwa. Wtedy postanowiła całkowicie zmienić swój sposób odżywiania i co za tym idzie całe swoje życie. Z dnia na dzień przeszła na dietę roślinna, wegańską, bezglutenową, wolną od wszelkich dodatków chemicznych. Nowe menu całkowicie uleczyło ją z choroby i zmieniło jej życie. Stała się zdrową zawsze uśmiechniętą osobą. Jej książka odniosła wielki sukces. W Wielkiej Brytani
Kuchnia z widokiem na ogródPoniżej 12,5 g/kg: Serki twarogowe termizowane Poniżej 20 g/kg: Pasty warzywne, sosy konserw rybnych Poniżej 35 g/kg: Sosy sałatkowe, majonezy niskotłuszczowe Według potrzeby: Nadziewane oliwki w zalewie. Pieczywo bezglutenowe. Wyroby cukiernicze i ciastkarskie. Koncentraty obiadowe, dodatków do potraw, deserów, ciast i lukru. Zabielacze do napojów. Kawa rozpuszczalna z zabielaczem. Jako emulgator i stabilizator Poniżej 10 g/kg: Mieszaniny masła
ClauditteMissCookingantydepresyjnie odznacza się niskim indeksem glikemicznym, dlatego polecana jest dla osób chorych na cukrzycę duże źródło cennych przeciwutleniaczy, działających przeciwstarzeniowo i uodporniająco bogata w kwercytynę wykazuje działanie przeciwnowotworowe bezglutenowa - zalecana w diecie osób borykających się z celiakią NASIONA CHIA Wielokrotnie opisywane i wykorzystywane na blogu, co może świadczyć o tym, że należą do moich kuchennych ulubieńców i często
Zdrowie na języku :PElli, jej chorobie, jest sporo cennych informacji o odżywaniu , różnych produktach i ich wykorzystywaniu.. Przepisów jest dość dużo..a wśród nich przepisy oparte na produktach roślinnych i bezglutenowych, nie uwzględniają też wykorzystania rafinowanego cukru.Samo zdrowie..polecam ..ja na pewno wykorzystam jakiś przepis..Polecam również zakup tej książki, warto poczytać i pomyśleć nad własnym życiem , sposobem odżywiania itp..Książkę można
Moje domowe kucharzenieAkcję na zdrowe, bezglutenowe pieczywo uważam za niezwykle udaną. Wiele ciekawych pomysłów, jeszcze więcej inspiracji. Dziękuję wszystkim uczestnikom. Mam nadzieję, że nie tylko mnie ułatwiliście życie. Pierwszy dzień wiosny uważam za owocny… Poniżej znajdziecie wszystkie przepisy zgłoszone do akcji wraz z linkami. Dobrego pieczenia! Akcja była prowadzona na portalach Durszlak i Mikser kulinarny LISTA ZGŁOSZONYCH... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcuupiec ciasto o większej średnicy! W książce mamy przepisy na podstawowe ciasta - keks maderski, biszkopt Królowej Wiktorii, keks angielski na bogato, murzynek, ciasto marchewkowe są też przepisy na ciasta bezglutenowe i bezmleczne - ciasto czekoladowo-migdałowe, waniliowy biszkopt czy marchewkowe babeczki. Do każdego przepisu są podane podstawowe informacje - jakie są nam potrzebne przybory, w jaki sposób ciasto możemy przechowywać, jak możemy
Plate of Joydomową konfiturą z czarnej porzeczki. SKŁADNIKI: 5 jajek (promocja klik ) 1 szklanka cukru 1 i 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 20 dag masła (promocja klik ) 1 czubata łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia skórka otarta z 1 wyszorowanej i sparzonej cytryny tłuszcz i mąka ziemniaczana do formy WYKONANIE: Formę na babkę z kominem wysmarować masłem i oprószyć mąką. Całe jajka
Kuchenne zapiski Edytyskrobi ziemniaczanej, bez dodatku mąki pszennej, dzięki temu są one wyjątkowo lekkie i sypkie, a jeśli do pieczenia wykorzystacie proszek do pieczenia nie zawierający glutenu, staną się też babeczkami bezglutenowymi. Babeczki możecie przygotować tylko w jasnym, lub tylko w ciemnym kolorze, polecam jednak zrobić je tak jak ja, łącząc oba te kolory, gdyż nie tylko wzbogaci to smak tych małych
Smakołyki BerenikiDelikatne i bezglutenowe kopytka przygotowane na kaszce kukurydzianej. Podałam razem z sosem śmietankowym, w którym znalazł się zielony groszek i kawałki świeżych pomidorów . Pomimo tego, że danie nie zawiera mięsa to zaspokoi nie jeden głód :) KOPYTKA KUKURYDZIANE: 3 szklanki wody 1 szklanka kaszy kukurydzianej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki kukurydzianej sól SOS: 1 cebula 2 łyżki mąki kukurydzianej
https:KKuchniaMniamjaglanki na śniadanie. Jaglany sernik, jaglane brownie, kulki , kremówki i ciasteczka . Kasza jaglana, jakby dopiero została odkryta, podbija domowe kuchnie od kilku lat. Kasza jaglana otrzymywana jest z prosa, bezglutenowego zboża. Jest lekkostrawna. Ma właściwości antywirusowe, dzięki przeciwzapalnemu działaniu na błony śluzowe jest domowym sposobem na katar. Dzięki witaminie E działa korzystnie na skórę, włosy i paznokcie, Ze względu
KucharzycaKomosę ryżową zakupiłam już dość dawno temu z zamiarem zmielenia jej na mąkę potrzebną do wypieku bezglutenowego pieczywa. Czekała cierpliwie aż zużyję inne, wcześniej zakupione mąki. O jej niezwykłych właściwościach odżywczych wiele czytałam i słyszałam. Miałam nawet zamiar ją ugotować zamiast ryżu na obiad, ale jakoś zawsze coś stawało na przeszkodzie. Kiedy jednak zmuszona byłam zrezygnować także z nabiału, który
Wiem co jem