bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:847/3453)

Schab po sztygarsku pieczony ze śliwką 143

się pozytywnie. Najważniejsze, że jest to smaczne połączenie, które można podać z ulubionymi sosami i dodatkami o których decydujecie już sami.   Schab po sztygarsku pieczony ze śliwką SKŁADNIKI : 1 kg schabu bez kości około 150 g cienkiej kiełbasy podwędzanej (długość schabu) sól, pieprz i papryka słodka do smaku 6-7 śliwek świeżych olej  PRZYGOTOWANIE : Schab myjemy, przez(...)opiekamy z wszystkich stron do zarumienienia. Schab przekładamy do naczynia do zapiekania, na wierzchy i z boku układamy śliwki. Naczynie przykrywamy. Pieczemy przez 90 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.  Przez ostatnie 20 min dopiekamy schab bez przykrycia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
BABKA KWIATOWA 157

Babkę upiekłam na piwie o smaku kwiatu bzu i limonki. Wyszła bardzo wilgotna, puszysta, z nutką owocowego smaku piwa. Nie bójcie się poczęstować nią dzieci, wszystkie procenty ulotniły się podczas pieczenia(...)Polecam zrobić jest pyszna :) SKŁADNIKI NA FORMĘ O WYM: 25/14 CM 4 całe jajka 1,5 szklanki cukru 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka oleju szklanka piwa Somersby kwiat bzu i limonka WYKONANIE: Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej! Całe jajka ubijamy, powoli dosypujemy cukier. Miksujemy aż nasza masa będzie biała i bardzo puszysta. Przesiewamy

Pani na deser
Przepis #148 Krucha tarta z owocami i bezą (bez białej mąki i białego cukru) 121

Wartości odżywcze na 100 g (bez polewy): 217 kcal w tym: B: 5 g; W: 8, 6 g; T: 10 g. Składniki Spód - 75 g mąki owsianej - 150 g mąki kukurydzianej - 3 żółtka - 70 ml oleju kokosowego - 1,5 łyżki dowolnego słodzidła Wierzch - dowolne sezonowe owoce: ja użyłam 2 jabłka, 2 brzoskwinie Beza - 3 białka - odrobina soli - 2 łyżki(...)Wykładamy na tarte. Beza Do białek dodajemy szczyptę soli. Ubijamy na sztywną pianę. A pod koniec dodajemy słodzidło. Tak przygotowaną pianę wykładamy na owoce. Ponownie pieczemy w piekarniku przez około 15 - 20 min aż beza się zarumieni. Pozostawiamy do wystudzenia. Dodatkowo moja tarte polałam polewą na bazie naturalnego jogurtu oraz odżywki białkowej o smaku kokosowym. Na wierzch ułożyłam kawałki truskawek

Health-Fit-Life
Cynamonowy omlet z jabłuszkiem 164

porcję) 2 jajka 2 pełne łyżki jogurtu naturalnego (nie może być rzadki) 4 łyżki mąki pszennej duża szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 krążki  jabłka suszonego bez skórki z cynamonem Amkez* odrobina oleju do smażenia (np. kokosowego) cukier puder do oprószenia + ulubiona konfitura (u mnie borówkowa) *Polecam Wam suszone jabłka Amkez Idealne jako przekąska(...)dodatek do wielu dań Przygotowanie: Do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy 2 łyżki jogurtu naturalnego. Całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamon i znów mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojone np. w ćwiartki suszone jabłka. Masę wylewamy na rozgrzana patelnię z rozpuszczonym olejem kokosowym. Rozprowadzamy ją po powierzchni patelni delikatnie ją poruszając. Omlet smażymy

Słodkie okruszki
Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami 227

narysowanymi okręgami. Następnie włóż je do piekarnika nagrzanego do 160°C . Po 3 minutach zmniejsz temperaturę do 120°C i susz przez 70-80 minut . Gotowe bezy ostudź w lekko uchylonym piekarniku. Pieczony rabarbar: 3-4 laski rabarbaru 100 g cukru odrobina soku z cytryny 1 łyżka wody różanej Rabarbar potnij na skośne cząstki o długości około

Food Square
Ciasto usta murzynka 175

wielbicielami murzynka, to ten przepis koniecznie powinien się znaleźć w Waszym notatniku. Zapraszam również po przepis na inną wersję murzynka. Wykonany w małej formie i z mąki bezglutenowej. Dodatkowo bez jajek i na maślance. Ciasto na szybko do kawki no i mało kaloryczne. MURZYNEK NA MAŚLANCE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); LINK Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 15) 231 kcal(...)pół szklanki wody ▸3 łyżki kakao ciemnego ▸pół szklanki cukru/słodzika  ▸3 jaja ▸2 szklanki mąki (u mnie orkiszowa) ▸2 łyżeczki proszku do pieczenia ▸opakowanie 200 g biszkoptów (u mnie bez cukru) ▸dżem śliwkowy/wiśniowy (smak wedle uznania) Przygotowanie: 1. Masło, cukier/słodzik, wodę i kakao wrzucamy do rondelka i rozpuszczamy. Studzimy. Dobrze ostygnięte następnie miksujemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tarta cytrynowa 96

Piekarnik nagrzać do 190-200 st. Wstawić formę z tartą na najniższą półkę i piec 15 min, następnie zdjąć obciążenie i piec 5-10 min do zarumienienia spodu (u mnie boki były mocno zarumienione a środek był blady, więc piekłam dłużej niż 5 min bez obciążenia). Masa: 200 gr śmietanki 30% 8 gr mąki ziemniaczanej 5 jajek(...)mnie 3,5 cytryny) Cytryny sparzyć, wyszorować, otrzeć skórkę, z cytryn wycisnąć sok. Wszystkie składniki przełożyć do miksera, krótko zmiksować, do połączenia składników. Na podpieczony spód wylać płynną masę. Piec 30 min w 180 st. Ja piekłam pod przykryciem z folii aluminiowej, dzięki czemu nie zarumieniła się. Zostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia, ja nawet nie otwierałam piekarnika, tylko

moj przepis na
Tarta cytrynowa 76

Piekarnik nagrzać do 190-200 st. Wstawić formę z tartą na najniższą półkę i piec 15 min, następnie zdjąć obciążenie i piec 5-10 min do zarumienienia spodu (u mnie boki były mocno zarumienione a środek był blady, więc piekłam dłużej niż 5 min bez obciążenia). Masa: 200 gr śmietanki 30% 8 gr mąki ziemniaczanej 5 jajek(...)mnie 3,5 cytryny) Cytryny sparzyć, wyszorować, otrzeć skórkę, z cytryn wycisnąć sok. Wszystkie składniki przełożyć do miksera, krótko zmiksować, do połączenia składników. Na podpieczony spód wylać płynną masę. Piec 30 min w 180 st. Ja piekłam pod przykryciem z folii aluminiowej, dzięki czemu nie zarumieniła się. Zostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia, ja nawet nie otwierałam piekarnika, tylko

moj przepis na
Tarta cytrynowa 136

piec 15 min, następnie zdjąć obciążenie i piec 5-10 min do zarumienienia spodu (u mnie boki były mocno zarumienione a środek był blady, więc piekłam dłużej niż 5 min bez obciążenia). Masa: 200 gr śmietanki 30% 8 gr mąki ziemniaczanej 5 jajek 120 gr drobnego cukru skórka otarta z dwóch cytryn 150 ml soku z cytryny (u mnie(...)cytryny) Cytryny sparzyć, wyszorować, otrzeć skórkę, z cytryn wycisnąć sok. Wszystkie składniki przełożyć do miksera, krótko zmiksować, do połączenia składników. Na podpieczony spód wylać płynną masę. Piec 30 min w 180 st. Ja piekłam pod przykryciem z folii aluminiowej, dzięki czemu nie zarumieniła się. Zostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia, ja nawet nie otwierałam piekarnika, tylko w zamkniętym studziłam przez

moj przepis na
Placki dyniowo-jaglane 119

pieczemy do miękkości. Około 20-30 minut W misce blendujemy razem lekko ciepłą marchewkę, dynię i kaszę jaglaną. Na papkę. Dodajmy jajko i mąkę. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisto z każdej strony. Można placki uformować na papierze do pieczenia na blaszce i upiec, bez tłuszczu. I już! Smacznego

Latosiowydom
Omlet czekoladowy bez mąki z białkowym kremem truskawkowym, owocami i polewą kakaowo-orzechową 135

Cavalier, który smakuje identycznie jak Nutella, z tym, że słodzony jest glikozydami steviolowymi. Całość jest niebiańsko pyszna i sycąca :) Omlet: 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka budyniu czekoladowego bez cukru Składniki zmiksować i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć po kilka minut z każdej strony, aż do ścięcia.    Krem: 4 łyżki jogurtu naturalnego

Chocolate Muffin Blog
Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem 376

spód każd ej bułki, wtedy farsz n ie wypadnie przy pieczeniu . Drożdżówki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - w dość luźnych odstępach, gdyż mocno urosną przy pieczeniu .  Blachę z bułeczkami przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut do napuszenia.  Następnie posmarować roztrzepanym białkiem - upieką się wtedy na błyszcząco, ja się zagalopowałam i wyjątkowo białka(...)rozgrzanego do temp. 200C piekarnika - opcja góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom - i piec do zezłocenia około 13-15 min. - pilnować stanu upieczenia bułeczek, bo każdy piekarnik ma swoje własne fanaberie, a przetrzymanie bułeczek o kilka minut za długo zaskutkuje w ich przypaleniu.   Można tu odpowiednio żonglować temperaturą pieczenia: przy 220C piec 10 min, zaś przy 180C

Grunt to przepis!
Tarta cytrynowa 140

piec 15 min, następnie zdjąć obciążenie i piec 5-10 min do zarumienienia spodu (u mnie boki były mocno zarumienione a środek był blady, więc piekłam dłużej niż 5 min bez obciążenia). Masa: 200 gr śmietanki 30% 8 gr mąki ziemniaczanej 5 jajek 120 gr drobnego cukru skórka otarta z dwóch cytryn 150 ml soku z cytryny (u mnie(...)cytryny) Cytryny sparzyć, wyszorować, otrzeć skórkę, z cytryn wycisnąć sok. Wszystkie składniki przełożyć do miksera, krótko zmiksować, do połączenia składników. Na podpieczony spód wylać płynną masę. Piec 30 min w 180 st. Ja piekłam pod przykryciem z folii aluminiowej, dzięki czemu nie zarumieniła się. Zostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia, ja nawet nie otwierałam piekarnika, tylko w zamkniętym studziłam przez

moj przepis na