bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:400/3453)

Ciasto grysikowe z truskawakami i galaretką czyli poWeekendowe Łakocie odc.15 201

gorąco, leniwie... nagle Małżon wymyśla planów kilka i zaczynam się denerwować. Zaplanowałam przecież kilka smakołyków na sobotnie popołudnie. Na szybko robię, oganiając się od dzieci łyżką, ciasto. Takie bez pieczenia, z truskawami i galaretką, dla Małżona bo wiem, że takie lubi. No i w trakcie miesza mi się wszystko. Rzeczy lecą, galaretka pryska na sukienkę, składniki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Golonka indyka w rozmarynie, szałwii i tymianku 148

Golonki myjemy i nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką. zioła drobno siekamy a następnie wcieramy w mięso. Golonki wkładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie zamykamy i pieczemy 180 - 190 stopniach C około 40 minut. Mięso pieczemy bez dodatkowego tłuszczu. Indyk w ziołach

Bon Appetit Małgorzaty
Udko królika duszone w sosie winno-ziołowym z szałwiowymi ziemniakami i surówką z pora 219

doprawiamy łyżką śmietany albo majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem. Rada: Królik jak jest świeży to najlepiej namoczyć go w kwaśnym mleku przez noc, jak rozmrożony to można piec bez namaczania bo mięsko już skruszało Udko wykładamy na talerz, podajemy z ziemniakami, surówką, całość polewamy sosem duszony królik

Bon Appetit Małgorzaty
Pierś z kurczaka pieczona w mleku 342

zakryło mięso. Odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. 3. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy też połowę mleka, w którym moczyło się mięso. 4. Pieczemy bez pokrywki przez 1 godzinę (w zależności od wielkości mięsa) w 180-190 st.C. Smacznego!!! Źródło: Nie pieprz o gotowaniu

Kuchnia domowa Ani
Makaron muszle ze szpinakiem i ricottą 197

piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok 40 min.  Pierwsze pół godziny muszelki nakryć folią , ostatnie 10 min wstawić pod grill. Jeżeli nie mamy funkcji grill, pieczemy bez przykrycia

Stare Gary
Doskonały deser z doskonałym musem czekoladowym 157

żadnych jajek, bez mąki, bez pieczenia, przygotowuje się go w ciągu 5 minut, ale za to jego smak pozostaje na długo w pamięci :) W wersji podstawowej wystarczą tylko dwa składniki i można się delektować tym słodkim i aksamitnym, kremowo-czekoladowym smakiem! Wersja 'na bogato' wzbogacona jest o truskawki oraz crunchy, ale równie świetnie będą się nadawać inne

Kraina Miodem Płynąca
Czekoladowa kostka grysikowa z kremem cytrynowym 212

warstwowe i uroczo prezentujące się ciasto bez pieczenia, z którym poradzi sobie nawet kulinarna 'noga', bo to ciasto po prostu nie może się nie udać, a do tego jest bardzo, baaardzo smaczne :))) Spód czekoladowy na bazie ciasteczek, kolejno: masa grysikowa- gęsta i kremowa- oraz cudowny krem cytrynowy, który znacie już z poprzedniego  wpisu... … Och, pokochacie

Kraina Miodem Płynąca
Krajanka jaglana z czekoladą i orzechami 172

Kaszę można zmiksować, wtedy całośc będzie miała kremową konsystencję, mnie osobiście wyczuwalna kasza nie przeszkadza, dlatego też nie miksowałam :) Bez glutenu, bez jajek, bez cukru, bez pieczenia, a do tego zdrowa i smaczna przekąska! :) Przekonajcie się sami :) * kasza jaglana- 1 szklanka * mleko- 2 szklanki * czekolada gorzka- 120 g* * miód- 2 łyżki * masło orzechowe- 2 łyżki

Kraina Miodem Płynąca
Dyniowa krajanka 145

Jesiennym Risotto  zapraszam tym razem do wypróbowania dyni w wersji słodkiej- w postaci krajanki bez pieczenia. Masa dyniowa nie będzie dla Was zaskoczeniem, bo to wszystkim znana masa z kaszy manny, w tym wypadku z dodatkiem dyni, wzbogacona aromatem pomarańczowym oraz rodzynkami i orzechami włoskimi. I tak, gotowana, aromatyczna masa dyniowa zamknięta warstwą herbatników, polana czekoladą smakuje

Kraina Miodem Płynąca
Sernik orzechowo- pomarańczowy i blender marki Sencor 334

Zapraszam na pyszny, wyjątkowy sernik orzechowo – pomarańczowy bez pieczenia. Z orzechami laskowymi, włoskimi i świeżym sokiem pomarańczowym. Wspaniale się komponują chrupiące orzechy w karmelu z masą serową i cytrusami. Wierzch sernika polałam pomarańczową galaretką. Całość lekka, bardzo smaczna i zniknęła u mnie błyskawicznie:). W przygotowaniu tego pysznego sernika pomógł mi nowy blender marki Sencor . Dostałam go do przetestowania

Mała Cukierenka
Makowczyki 228

ostrym nożem na plasterki o grubości nie przekraczającej 7 mm (fot.3) . Tak uzyskane ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (fot.4) . Nie musimy zachowywać dużych odstępów. Ciasteczka nie rozrastają się zbyt mocno. Piec bez termoobiegu, przez około 12 minut. Wyjąć z piekarnika, kiedy ciastka tylko zaczną się rumienić. Dobrze jest pilnować tego momentu, żeby ciastka nie wyszły

Świat Ciasta
Muffiny snickers – z karmelem i orzechami 262

proszkiem do pieczenia , solą i cukrem. W drugiej umieszczamy wszystkie „mokre” składniki , czyli jajko, mleko, olej i olejek waniliowy. Mieszamy do połączenia składników. Mokre składniki dodajemy do suchych. Dodajemy posiekanego snickersa i jeszcze raz delikatnie mieszamy – tak by tylko połączyły się składniki. Przygotowanym ciastem napełniamy foremki do 3/4 wysokości. Pieczemy BEZ TERMOOBIEGU ok. 25 minut

Ostra na Słodko
Rafaello z białą czekoladą i wafelkami 365

waniliowe – ciastka , ciacha , kawy … kosmetyki , świeczki … a nawet zapachy do samochodu – nigdy nie mam dość ;) Jakiś czas temu robiłam już 2 wersje Rafaello ( obydwie bez pieczenia ) : - jedno na zimno – Rafaello - drugie z malibu – Rafaello na krakersach z malibu Dziś mam dla Was kolejną jego wersję – tym razem z dodatkiem białej czekolady

Ostra na Słodko
Kaszak 45833

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kaszak to bardzo proste ciasto bez pieczenia. Jego głównym składnikiem jest kasza manna stąd jego nazwa. Jest bardzo smaczne i posmakuje także tym osobą, które za kaszą nie przepadają. Doskonały deser dla dzieci jak również dorosłych. Polecam, gwarantuje że zniknie bardzo szybko Post Kaszak pojawił się poraz pierwszy w Marta

Marta Gotuje
Karczek składany z farszem 174

cebulą i podsmażamy do zeszklenia. Przekładamy na mięso, przykrywamy naczynie.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 50 minut. Ostatnie 15 minut pieczemy bez pokrywy. Pięknie upiekło się. Możemy jeść obiadek z dowolną surówką. Smacznego

Maminek kulinarny