Słodka przekąska dla wielbicieli popularnych kokosowych batoników, do przygotowania w dosłownie kilka minut, plus oczywiście czas chłodzenia. Wystarczy zaledwie kilka składników i na deser możecie mieć
brunetkawkuchniOstatnio próbowałam sobie przypomnieć kiedy odstawiłam mleko krowie. Pamiętam czasy, gdy piłam je litrami na studiach – minimum raz w tygodniu kupowałam 2 litrowe mleko i potrafiłam
Fill The BowlEkspresowe ciasto bez pieczenia na herbatnikach bądź słonych krakersach. Bezproblemowe, gotowe w kilka minut. W smaku intensywnie kokosowe i bardzo delikatnie. W kremie czuć białą czekoladę, która świetnie współgra z wiórkami kokosowymi. Polecam to ciacho w szczególności osobom, które nie posiadają piekarnika lub którzy spodziewają się niezapowiedziani gości. Składniki: (na blaszkę o wymiarach 24x35
Nastoletnie Wypiekanieobieramy i kroimy w cienkie plasterki, wkładamy pomiędzy plasterki ziemniaków. Olej mieszamy z solą, słodką i ostrą papryką, delikatnie nacieramy ziemniaki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy suszonym rozmarynem. Pieczemy bez przykrycia przez 40-45 minut. Zamiast młodych ziemniaków możemy użyć zwykłych, tylko musimy je obrać
Bajeczna KuchniaSzybki torcik bez pieczenia z mascarpone i malinami. Składniki: 500 gram serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 2 śmietan-fixy Masa malinowa: 500 gram malin 2 galaretki malinowe Dodatkowo: 1 op. biszkoptów okrągłych Poncz: 1 szklanka gorącej wody 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru Sposób przygotowania: Kawę zaparzamy w gorącej wodzie, dodajemy cukier.Maliny przekładamy
Bajeczna KuchniaPowinnam zaznaczyć, że są to ciasteczka bez pieczenia. Robimy je na bazie płatków owsianych, czekolady i masła. Jest to mój pierwszy eksperyment, gdzie nie musiałam odpalać piekarnika. Mimo, że nie byłam do nich przekonana, efekt końcowy bardzo mnie zaskoczył. Taki słodki dodatek do niedzieli :) Składniki 1 szklanka płatków owsianych1/2 szklanki
Pink EnvelopeŻadne święta nie mogą się obyć bez pieczonego mięsa! ;) Obok tradycyjnego schabu i boczku warto zrobić także lżejszą i zdrowszą, ale równie smaczną wersję: filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną. Nie bójcie się tego, że wyjdzie suchy. Dodatek suszonych owoców oraz pieczenie w folii sprawią, że mięso będzie bardzo soczyste, kruche i smaczne. Może być wykorzystane jako
MyCookBook.plWspaniałe waniliowo-pomarańczowe ciasto bez pieczenia na spodzie z herbatników. Biała masa z serków homogenizowanych pięknie kontrastuje (i świetnie smakuje) z dżemem pomarańczowym o intensywnym, słonecznym kolorze (lub jak kto woli o kolorze „kurczaczkowym” ;) ). Całość jest lekka, orzeźwiająca i taka… wiosenna :) Deser nie jest skomplikowany i na pewno uda się nawet niedoświadczonym jeszcze cukiernikom :) Polecam! Składniki: 1 duże
MyCookBook.plWyśmienity tort sernikowy bez pieczenia na kruchym spodzie, o aksamitnej konsystencji i wyraźnie orzechowym smaku. Jest wręcz perfekcyjny na wszelkie uroczystości. Nie jest za słodki mimo sporej ilości czekolady, a wszystko za sprawą śmietankowego, lekko kwaśnego twarogu, który równoważy smaki. Do spodu dołożyłam dodatkowo ok. 50 g posiekanych orzechów laskowych, stąd też dolna warstwa mojego torciku jest odrobinę
MyCookBook.plostatni dzień wakacji. Jesień zbliża się wielkimi krokami, a razem z nią nadejdą coraz chłodniejsze i deszczowe dni… Na otarcie łez proponuję zatem lekki i bardzo owocowy tort (bez pieczenia), który pozwoli nam przypomnieć ciepłe, letnie dni, za którymi niebawem bardzo zatęsknimy. Jak już wspomniałam tort zawiera w sobie sporo owoców: jagód, brzoskwiń i malin. Składa się
MyCookBook.plrodzinę i przyjaciół na mały poczęstunek, którzy przy okazji wybawią nas od zjedzenia większej ilości, bowiem tarta działa uzależniająco :D Jest bardzo słodka, pyszna, o delikatnej, „chmurowej” konsystencji, bez pieczenia, więc absolutnie każdy może ją wykonać. Bardzo smakuje dzieciom. Polecam zrobić sobie do kawałka tarty filiżankę gorzkiej kawy lub herbaty. Dodatkowy cukier naprawdę nie będzie potrzebny :) Składniki
MyCookBook.plListopad to dla mnie wyjątkowo melancholiny czas. Słońca jest coraz mniej, a gdy się pojawia to bardzo szybko znika. Do tego nowy rok zbliża się wielkimi
Fill The Bowl29x23cm). Schładzamy w lodówce na czas robienia bezy. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną. Na kruche, schłodzone ciasto wykładamy dżem porzeczkowy, na wierzch bezę. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 30 minut
Gotowanie moimi oczami