jabłkiem. Całość przełożyć do natłuszczonych masłem kokilek. Zalać po wierzchu śmietaną wymieszaną z cukrem waniliowym. Piec ok 3 5 minut w 180C - wstawiać do rozgrzanego piekarnika i piec bez przykrywania foremek. Przed podaniem posypać z wierzchu cynamonem. Słodko i syto - tego mi dzisiaj było trzeba
Grunt to przepis!słodki krem, banany i gorzka czekolada, idealnie przełamująca słodycz ciasta! Niebo w gębie ;) W przepisie użyłam kokosowego mleka w proszku, które nadało ciastu dodatkowo nutę kokosu! Tarta bez pieczenia z mlecznym kremem, bananami i gorzką czekoladą Składniki na spód: 140 g herbatników 80 g masła Herbatniki razem z masłem kruszymy i od razu mieszamy, najlepiej w malakserze
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!względu na duże zainteresowanie chałwowcem bez pieczenia chciałam zaproponować deser z chałwą
Ugotujmy CośNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE W związku z tym
Bon appetit mon amieHappy Valentine's Day my Friend !!! DESER WALENTYNKOWY Składniki: 2 serki homogenizowane waniliowe (200 g) 2 galaretki truskawkowe czerwony barwnik Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy według
Bon appetit mon amiePomysł na smaczne i szybkie, ale niebanalne śniadanie weekendowe. Niby proste płatki śniadaniowe połączone z jogurtem,ale musicie przyznać, że wyglądają jak deser rodem z
Bon appetit mon amieSponsorem dzisiejszego dnia jest literka "R". Opętana ostatnio manią konkursową stworzyłam na potrzeby jednego z nich szybki, ale naprawdę pyszny deser. Główne składniki miały
Bon appetit mon amieMałe, szare i niepozorne takie są nasiona szałwii hiszpańskiej, czyli chia. Chia zalicza się do grupy superfood, ponieważ dostarczają ogromną ilość składników odżywczych, a więc
Bon appetit mon amieZaprzyjaźniłam się bardzo z małymi niepozornymi nasionkami chia (o ich właściwościach pisałam trochę tu ). Mała porcja tych nasionek może być podstawą smacznego deseru, albo jak
Bon appetit mon amieChia można pokochać albo zaliczyć do grupy produktów, których nigdy więcej się nie weźmie do ust. Ja należę do tej pierwszej grupy,dlatego robię z tymi
Bon appetit mon amieW związku z natłokiem obowiązków służbowych dzisiejszy wpis został wrzucony na szybko,ale obiecałam go uzupełnić. Dzisiaj przepis taki jak dzisiejszy dzień - na szybko... A właściwie
Bon appetit mon amieKulinarnie grudzień to dla mnie miesiąc nie tylko świątecznych dań, ale też czekolady i pomarańczy. To właśnie w tym okresie cytrusy smakują najlepiej, a czekolada pachnie
Bon appetit mon amieŚliwki w czekoladzie niezmiennie kojarzą mi się z okresem świąteczno-noworocznym. W czasach mojego dzieciństwa stanowiły prawdziwy rarytas. ( pamiętacie tamten smak i oczekiwanie na te słodkości
Bon appetit mon amieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Bon appetit mon amieKocham serniki. Wszelkiego rodzaju, ale nie te bez pieczenia, ale właśnie takie pieczone, no ostatecznie może być gotowany :) . Na moim blogu nie ma ich jeszcze zbyt wiele, ale nadrobimy zaległości. Szczególnie, że zbliżają się święta, a u mnie zawsze w tym czasie gości pieczony sernik. Dzisiaj sernik krakowski, który zawsze musi być z kratką z kruchego ciasta
O kuchni z uczuciem