bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:384/3453)

Tarta bez pieczenia z mlecznym kremem, bananami i gorzką czekoladą 260

słodki krem, banany i gorzka czekolada, idealnie przełamująca słodycz ciasta! Niebo w gębie ;) W przepisie użyłam kokosowego mleka w proszku, które nadało ciastu dodatkowo nutę kokosu!  Tarta bez pieczenia z mlecznym kremem, bananami i gorzką czekoladą Składniki na spód: 140 g herbatników 80 g masła Herbatniki razem z masłem kruszymy i od razu mieszamy, najlepiej w malakserze

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
deser w pucharkach z chałwową 155

względu na duże zainteresowanie chałwowcem bez pieczenia chciałam zaproponować deser z chałwą

Ugotujmy Coś
Krem pomarańczowy 199

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE W związku z tym

Bon appetit mon amie
Deser walentynkowy 139

 Happy Valentine's Day my Friend !!! DESER WALENTYNKOWY Składniki: 2 serki homogenizowane waniliowe (200 g) 2 galaretki truskawkowe czerwony barwnik  Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy według

Bon appetit mon amie
Śniadaniowy parfait z granatem i amarantusem 133

Pomysł na smaczne i szybkie, ale niebanalne śniadanie weekendowe.  Niby proste płatki śniadaniowe połączone z jogurtem,ale musicie przyznać, że wyglądają jak deser rodem z

Bon appetit mon amie
Deser bursztynowy 137

Sponsorem dzisiejszego dnia jest literka "R". Opętana ostatnio manią konkursową stworzyłam na potrzeby jednego z nich szybki, ale naprawdę pyszny deser.  Główne składniki  miały

Bon appetit mon amie
Malinowy pudding chia 567

Małe, szare i niepozorne takie są nasiona szałwii hiszpańskiej, czyli chia.  Chia zalicza się do grupy superfood, ponieważ dostarczają ogromną ilość składników odżywczych, a więc

Bon appetit mon amie
Czekoladowy pudding chia 291

Zaprzyjaźniłam się bardzo z małymi niepozornymi nasionkami chia (o ich właściwościach pisałam trochę tu ). Mała porcja tych nasionek może być  podstawą smacznego deseru, albo jak

Bon appetit mon amie
Chia, kawa i pralina nie tylko na deser 97

Chia można pokochać albo zaliczyć do grupy produktów, których nigdy więcej się nie weźmie do ust. Ja należę do tej pierwszej grupy,dlatego robię z tymi

Bon appetit mon amie
Śniadaniowe parfait z karmelizowanym bananem 114

W związku z natłokiem obowiązków służbowych dzisiejszy wpis został wrzucony na szybko,ale obiecałam go uzupełnić. Dzisiaj przepis taki jak dzisiejszy dzień - na szybko... A właściwie

Bon appetit mon amie
Mus czekoladowy 148

Kulinarnie grudzień to dla mnie miesiąc nie tylko świątecznych dań, ale też czekolady i pomarańczy. To właśnie w tym okresie cytrusy smakują najlepiej, a czekolada pachnie

Bon appetit mon amie
Śliwki w czekoladzie z marcepanem 135

Śliwki w czekoladzie niezmiennie kojarzą mi się z okresem świąteczno-noworocznym. W czasach mojego dzieciństwa stanowiły prawdziwy rarytas. ( pamiętacie tamten smak i oczekiwanie na te słodkości

Bon appetit mon amie
Pesto z oliwek i suszonych pomidorów 146

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Bon appetit mon amie
Sernik krakowski 144

Kocham serniki. Wszelkiego rodzaju, ale nie te bez pieczenia, ale właśnie takie pieczone, no ostatecznie może być gotowany :) . Na moim blogu nie ma ich jeszcze zbyt wiele, ale nadrobimy zaległości. Szczególnie, że zbliżają się święta, a u mnie zawsze w tym czasie gości pieczony sernik. Dzisiaj sernik krakowski, który zawsze musi być z kratką z kruchego ciasta

O kuchni z uczuciem
Sernik z brzoskwiniami szybki 214

Polecam sernik dla "leniwych" na szybko, bez pieczonego, kruchego spodu, zamiast tego okrągłe biszkopty, zamiast polewy, czekoladowe kropelki.  Smakuje doskonale. Spróbujcie :) okrągłe biszkopty ( 18 -20 sztuk) brzoskwinie z puszki kg sera mielonego (polecam Pilos, kupicie tutaj KLIK )    15 dag masła 3 jajka 3 budynie waniliowe ½ szklanki cukru  2 łyżeczki przyprawy Deluxe cynamon i jabłko ( jabłka(...)proszku, skórki cytryn, cynamon, cukier) (KLIK) kropki czekoladowe lub polewa Najpierw odsączam brzoskwinie. Biszkopty wykładam na spód blaszki ( około 20 x 30) wyłożonej papierem do pieczenia. Można je nasączyć syropem z brzoskwiń. Masło ucieram z cukrem na puch, dodaję żółtka, całość miksuję, na koniec wsypuję budynie wymieszane z przyprawą.  Białka ubijam osobno i delikatnie mieszam z masą. Połowę

Takie tam pichcenie