bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:121/3453)

SAŁATKA KEBABOWA Z WOŁOWINĄ 224

Sałatka kebabowa to sałatka z kapusty pekińskiej z wołowiną oraz dodatkiem świeżych warzyw - pomidorów, ogórka, papryki i czerwonej cebuli. Podana jest z sosem czosnkowym i obowiązkowo

Kuchnia MagdaLeny
PLACUSZKI DROŻDŻOWE A'LA PIZZA 145

Placuszki drożdżowe wykonane na wzór racuchów tylko w wersji wytrawnej... z szynką, żółtym serem i szczypiorkiem. Są pyszne i smakują jak pizza 🍕 A co najważniejsze, aby

Kuchnia MagdaLeny
RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI 198

Puszyste racuchy drożdżowe z dodatkiem borówek, przygotowane na pianie z białek. Jest to stary przepis mojej babci, z tą różnicą, że babcia dawała zawsze jabłka. Ja

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK Z JAGODAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 184

Sernik pełen świeżych jagód! Masa serowa zawiera dodatek jogurtu greckiego oraz białą czekoladą i świeże jagody. Sernik przygotowany został na spodzie z herbatników, a na wierzchu

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY 134

Pieprz czarny obok soli to najpopularniejsza przyprawa na świecie. Jest ostry, piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas

Kuchnia MagdaLeny
ZAPIEKANKA Z CUKINII Z MOZZARELLĄ 231

W sezonie na cukinię oprócz smażonych placków warto zrobić zapiekankę z cukinii... z dodatkiem sera mozzarella oraz koperku, cebuli i czosnku. Taka zapiekanka smakuje bardzo podobnie

Kuchnia MagdaLeny
KREM BROKUŁOWY Z GORGONZOLĄ 185

Kremowa zupa z całego brokuła z dodatkiem sera gorgonzola. Gotowa w niecałe 30 minut! Gorgonzola to ser dojrzewający z niebieską pleśnią, który jest intensywny w smaku

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #40 - JAGODY 160

Jagody leśne (czarne borówki) ceni się nie tylko za walory smakowe, ale też za cenne właściwości zdrowotne. Zawierają liczne substancje odżywcze, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK ADVOCAT 173

Sernik czekoladowy z masą serową o smaku advocata, na spodzie z herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest

Kuchnia MagdaLeny
PLACKI ZIEMNIACZANE PO BOLOŃSKU 180

Przepis na najlepsze placki ziemniaczane podane z sosem bolońskim. Ziemniaki do placków zawszę ścieram na tarce o dużych oczkach, dzięki temu są wyjątkowo chrupiące. Do masy

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #39 - ARONIA 177

Aronia jest owocem, który niewątpliwie należy do superfoods. W Polsce niestety nie jest jeszcze doceniana, choć łatwo dostępna, gdyż uprawiana jest u nas na szeroką skalę

Kuchnia MagdaLeny
DOMOWY MAKARON W STYLU WŁOSKIM 147

Kuchnia włoska jest jedną z najsmaczniejszych kuchni - uwielbiam ją! Dlatego postanowiłam przygotować danie w iście włoskim stylu... Domowy makaron tagliatelle z carpaccio z czarnej trufli oraz

Kuchnia MagdaLeny
BRUSCHETTA Z TRUFLAMI 200

Pomysł na bardzo prostą, ale jednak wykwintną kolację we włoskim stylu. Bruschetta z mozzarellą oraz carpaccio z czarnej trufli. Bruschetta to rodzaj grzanki wywodzącej się z

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #38 - CZERWONE PORZECZKI 137

Czerwone porzeczki to małe niepozorne owoce sezonowe, które mają kwaśny smak, ale za to dużą wartość odżywczą. Te czerwone perełki są jak multiwitamina! Zawierają liczne witaminy

Kuchnia MagdaLeny
KOSTKA CYTRYNOWO-MIĘTOWA Z MALINAMI 201

Kruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek

Kuchnia MagdaLeny