bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:128/3453)

PAVLOWA 211

Pianę wyłożyć dużymi łyżkami na narysowany okrąg na papierze. Delikatnie rozsmarować i "podnieść" szpatuł ką boki. . Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut w 120 stopniach C. Następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec (suszyć) bezę przez minimum 3 godziny. Po tym czasie beza będzie chrupiąca z zewnątrz, na spodzie i po bokach. W samym środku pozostanie(...)lekko wilgotna, piankowa.Teraz wiem jak moj piekarnik piecze bezę ,więc drugim razem bede piekła 2,5 godziny ,aby była bardziej wilgotna Krem mascarpone: Do misy miksera włożyć mascarpone, dodać cukier wanilinowy i miksować przez około pół minuty. Następnie wlać śmietankę i dalej ubijać przez około 1-2 minuty, do czasu aż masa zgęstnieje. Zbyt długie miksowanie może spowodować

w mojej kuchni
Ciasto rabarbarowe z bezą i płatkami migdałowymi 118

pszennej tortowej typ 450, 100 g skrobi ziemniaczanej, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia    Co potrzeba na bezę:   200 g cukru 100 g płatków migdałowych 1 łyżka soku z cytryny 4 białka jaj Wykonanie:  Rabarbar myjemy, zostawiamy do wyschnięcia, kroimy bez obierania na 2 cm kawałki, przekładamy do miski. Roztapiamy masło, zostawiamy do wystudzenia(...)szczególny sposób, ważne, żeby był wyłożony w każdym miejscu w takiej samej ilości. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 25 minut na termoobiegu. Ok. 10 minut przed końcem pieczenia przygotowujemy bezę. Ubijamy 4 białka pozostałe po żółtkach na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy dalej, aż cukier się całkiem rozetrze a piana zrobi się gęsta i błyszcząca. Dodajemy 1 łyżeczkę soku

Bułka z Chlebem
Sernik bez pieczenia – kardamonowy, z wiśniową pianką 258

Sernik bez pieczenia – lekki, mocno kwiatowy przez dodatek zielonego kardamonu, z rozpływającą się w ustach wiśniową delikatną jak chmurka pianką. Prosty i szybki deser do podania na wiele sposobów – ze świeżymi owocami, z owocowym sosem, solo. Jeśli pozbawicie go spodu z krakersów – będzie całkowicie bezglutenowy. Ten sernik szykowałam na małą, wysoką foremkę o średnicy 18cm. Jeśli chcecie robić(...)większej tortownicy, np. w standardowej o średnicy 21-22cm – podwójcie ilość składników. Sposób wykonania pozostaje bez zmian. Rozpinamy obręcz tortownicy, na dno wykładamy papier do pieczenia (lepiej) lub folię aluminiową albo grubą folię spożywczą. Zapinamy obręcz. Na dno tortownicy wykładamy pokruszone grubo krakersy, skrapiamy je trzema łyżkami mleka żeby lekko się ze sobą zlepiły. Odstawiamy. Żelatynę zalewamy

Karo in the Kitchen
Jogurtowiec z musem truskawkowym 256

Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowany na spodzie herbatnikowym, z masą z jogurtów greckich oraz musu ze świeżych truskawek i bitą śmietaną na wierzchu.  Prosty i smaczny deser z kilku podstawowych składników, i  bardzo małym nakładem pracy. Wystarczy zaledwie 20 minut i do lodówki - pozostaje tylko czekanie, aż masa stężeje. Deser

Kuchnia MagdaLeny
Sernik na zimno czekoladowo – śmietankowy. 133

zawiera odpowiednią ilość masy czekoladowej , która zrównoważona jest masą z mascarpone . Nadzienie sernika jest jedwabiste, bogate i głęboko luksusowe ale jednocześnie jest lżejszy niż sernik pieczony. Ten sernik bez pieczenia jest super czekoladowy i jednocześnie super śmietankowy , idealny dla miłośników czekolady i mascarpone . Sernik nie jest zbyt słodki i doskonale nadaje się na każdą okazję by go wykonać

Zdrowy Styl Joanny
Sernik straciatella na zimno 168

Ciasta bez pieczenia smakują wybornie o każdej porze roku dlatego dziś u mnie bardzo prosty i szybki w wykonaniu sernik straciatella. Tylko kilka składników i kilka chwil i możemy się cieszyć pysznym domowym deserem. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 100 g czekolady (użyłam mlecznej) 400 g jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru 3 czubate łyżeczki żelatyny

Cynamonowe szczęście
Jabłkowy budyniowiec (bez pieczenia) 303

Ciasto bez pieczenia ze śmietankowo-jabłkową masą budyniową oraz bitą śmietaną na wierzchu, przygotowane na biszkoptach. Masa budyniowa składa się z budyniu śmietankowego, śmietanki kremówki oraz musu jabłkowego, dzięki temu jest ona kremowa i ma ciekawy, winny smak z nutą jabłka. Dodatkowo biszkopty są nasączone sokiem jabłkowym, co podkreśla jeszcze ten jabłkowy smak. Lekko kwaśnego akcentu dodaje też

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO MAXI KING W 15 MINUT, BEZ PIECZENIA + FILMIK 287

Ciasto bez pieczenia, Maxi King, przygotowałam w 15 minut. Jest świetną alternatywą dla osób zabieganych oraz chcących szybko zjeść coś słodkiego. Jest bardzo smaczne, polecam.  SKŁADNIKI :  700 ml śmietany 30 %  250 g mascarpone śmietan fix ( 4 opakowania ) 3 łyżki cukru 2 cukry waniliowe  1 puszka kajmaku wafelki gofrowe z nadzieniem

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Maxi King 458

Ciasto bez pieczenia, na wzór słynnego batonika, bardzo słodkie, o wyraźnym aromacie kajmaku i mleka w proszku, jeden mały kawałeczek doskonale zaspokoi głód na słodkie. Kawałki orzeszków zatopione w polewie przyjemnie chrupią. Ciasto po schłodzeniu dobrze się dzieli a krem nie wypływa. Polecam na różne okazje, w tym świąteczne. Choć mega słodkie szybko znika ze stołu. Foremka 24/24

Wanilia i Kardamon
Waniliowy sernik gotowany 203

Sernik bez pieczenia. Prawdziwa słodka gratka, delikatny w smaku o budyniowo-kremowej konsystencji, na warstwie maślanych herbatników, choć ma w sobie białą czekoladę nie jest przesłodzony. Idealny. Nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych, wyjdzie każdemu. Składniki: Kwadratowa tortownica 24/24 cm 1 kg mielonego twarogu z wiaderka używam Piątnica 5 jajek 20 dag masła ½ szklanki cukru 16 g cukru

Wanilia i Kardamon
Mandarynkowa panna cotta 193

Deser bez pieczenia na ciepłe wiosenne dni, orzeźwiająca warstwa galaretki na mandarynkowym soku w połączeniu ze słodką - waniliową, daje wspaniały efekt smakowy, kusi kolorem i jest łatwa do zrobienia. Pannę cottę robiłam już w wielu wersjach ale to słodko-kwaśne połączenie najbardziej przypadło mi do gustu. Nie zastanawiajcie się tylko zróbcie! Składniki: Na 3 szklane pucharki Warstwa waniliowa

Wanilia i Kardamon
Mannowiec z truskawkami 21965

Deser bez pieczenia o delikatnym rozkosznym smaku i fajnym wyglądzie. Z warstwą truskawkowej galaretki i ciasteczkowym spodzie. Łatwy w przygotowaniu, gdy zrezygnujemy z likieru zajadac mogą się nim dzieci. Może mieć wiele odsłon w lecie…malinową, porzeczkową, jeżynową…..jaką tylko zechcecie! Cenię go za szybkość i łatwość przygotowania. Absolutny hit każdego rodzinnego spotkania. Składniki: Tortownica 22 cm Spód

Wanilia i Kardamon
Ciasto grysikowe z czekoladą i truskawkami 234

Ciasta bez pieczenia mają to do siebie, że praktycznie zawsze się udają, a ich smak nigdy nie zawodzi. Cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza w sezonie letnim. I takie właśnie jest to ciasto - przepyszne. Z kremem grysikowo-czekoladowym, orzeźwiającym musem truskawkowym oraz jogurtem. Smakowało wszystkim domownikom!, ale trzeba bardzo uważać, bo zadziwiająco szybko znika...  ;) Składniki : Masa grysikowa

Kuchnia Ellie
Sernik na zimno z truskawkami-łatwy i pyszny +FILM 120

galaretki truskawkowe  -750ml gorącej wody Na początek pieczemy biszkopt  (ten krok można pominąć, a na dno blaszki ułożyć okrągłe biszkopty, wtedy będzie to sernik bez pieczenia) Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy sztywną pianę, następnie wciąż miksując dodajemy stopniowo cukier, najlepiej drobny. Chwilę miksujemy i dodajemy(...)żółtka-zmniejszamy obroty i miksujemy do połączenia. Dodajemy na koniec mąkę oraz proszek do pieczenia-miksujemy na najniższych obrotach by nie utracić puszystości masy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, wyrównujemy.  Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu. U mnie biszkopt piekł się 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika odcinamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku