bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1091/3453)

Pieczone udko z sezamem, pomysł na prosty obiad 89

Pyszne, proste i szybkie pieczone udko z sezamem to naprawdę dobry pomysł na obiad. Szczególnie jeśli nie chce Ci się stać przy garach cały dzień. Wiadomo brzucha nie oszukasz, jest uparty w swym dążeniu do zapełniania pustki. Przygotowanie to zaledwie kilka minut, najdłuższą czynnością jest pieczenie. Za to wykona je za nas piekarnik, sam bez nadzoru.. składniki(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekaj w piekarniku z termoobiegiem, nagrzanym do temperatury 180 C (grzałka góra i dół), przez około 30 minut. W zasadzie im większe kawałki mięsa, tym dłuższy czas pieczenia. Uważaj żeby nie spalić skórki, gdyby zrobiła się zbyt ciemna okryj delikatnie wierzch folia do pieczenia. Serwuj na ciepło z dowolnymi dodatkami. Na zimno, doskonale nada się posiekany

Ogrodnik w podróży
Fale dunaju z gruszką 207

miękkiego masła 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody 3-4 nieduże gruszki krem 2 budynie śmietankowe bez cukru (na 0,5 l mleka) 900 ml mleka 5 łyżek cukru 100 g miękkiego masła polewa 4 łyżki wody(...)łyżki kakao Przygotować ciasto. Gruszki obrać i pokroić w ósemki odstawić. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę. Dodać jajka i zmiksować, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować dokładnie aby składniki się połączyły. Połowę ciasta wyłożyć na blaszkę (35x25) wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto mniej więcej wyrównać łyżką zwilżoną we wodzie. Na cieście ułożyć wcześniej

Monia miesza i gotuje
Gołąbki bez zawijania 78

przygotowanie potrawy zajmie Wam 20-30 minut, a resztę pracy wykona piekarnik. Gołąbki są soczyste i dosłownie rozpływają się w ustach . Bardzo polecam ten sposób przygotowania. Gwarantuję zachwyt ! Gołąbki bez zawijania 400 g kapusty białej 400 g mięsa mielonego 100 g ryżu białego 500 g przecieru pomidorowego 300 ml bulionu warzywnego ((można zastąpić gorącą wodą)) 2 jajka 1 duża(...)wrzątek, dopraw przecier solą, pieprzem i ziołami. Gołąbki zalej przecierem pomidorowym. Jeśli przecier nie przykrył gołąbków, dolej więcej wody. Włóż naczynie do nagrzanego piekarnika i piecz gołąbki 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C (bez termoobiegu). Podawaj z warzywami lub pieczywem. Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 149 | Białko: 11,8 | Węglowodany: 13,8 | Tłuszcze: 5,6 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl

Przepisy na widelcu
Fougasse 175

inny mi już nie smakuje. Pieczenie chleba, czy to na drożdżach czy na zakwasie  , sprawia, że każdy posiłek w jego towarzystwie to rodzinna celebracja. Fougasse to rodzaj pieczyw związany z Prowansją, rozpowszechnił się jednak na pozostałe regiony, zmieniejąc tm samym nieco swój kształt. Pierwsze chleby powstawały w starożytnym Rzymie i były pieczone w popiele z ogniska, wtedy najprawdopodobniej(...)Wyspach Normandzkich. Ze względu na dodatki oliwek, anchois czy sera fougasse była uważana za prymitywną wersję pizzy bez pomidorów, a w rzeczywistości, fougasse służyła do sprawdzenie temepratury pieca opalanego drewnem, czas w jakim płaski bochenek sie upiekł dostarczał informacji czy piec jest odpowiednio nagrzany żeby załodować go właściwymi bochenkami chleba.  Składniki: 2 szt Czas przygotowania: ok 3 godzin

Słodki Kompromis
Biało-czarna babka z zatopionymi wiśniami 251

polania oraz wiśnie do dekoracji Przygotowanie : białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, cały czas miksując dodaj powoli żółtka, następnie olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wodę. Ciasto podziel na dwie równe części do pierwszej dodaj 2 łyżki kakao i wymieszać, a do drugiej 2 łyżki mąki. Formę do baby wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką(...)ciasto białe, a następnie równo wylewając na środku wlej ciasto czekoladowe, wiśnie obtocz w mące i wrzuć nieregularnie do ciasta (jeżeli wrzucisz wiśnie bez mąki to opadną pod wpływem ciężaru na dno)  Ciasto piecz w rozgrzanym piekarniku na 180 C najpierw 20 minut sam dół, następnie 25-35 minut góra-dół. Ciasto piecz, aż się ładnie

Niezły Młynek
Kawowe bezy z kremem 181

skrobi ziemniaczanej krem 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany 30% 100 g cukru 2 łyżki wody 1 jajko 2 łyżki likieru kawowego Wszystkie składniki znajdziecie tutaj  Przygotowanie: bezy Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Białka ubijamy na sztywno, cały czas ubijając powoli dodajemy cukier puder,  następnie rozpuszczoną kawę i mąkę ziemniaczaną ubijając(...)kształt, w odstępach 2 cm.  Blachę wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 20 minut w 140 C termoobieg, następnie zmniejszamy na 120 C i pieczemy jeszcze 1,5 h. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki, aby bezy się ostudziły. Krem Cukier z wodą zagotowujemy, aż powstanie karmel, następnie dodajemy śmietanę i pozostawiamy do wystygnięcia.  W naczyniu miksującym ubijamy jajko

Niezły Młynek
Indycze kotleciki i zapiekane ziemniaczki 121

dół. Ziemniaki wykładamy na papier do pieczenia odcedzając je z tłuszczu i pieczemy około 30-40 minut, zakrywając górę papierem do pieczenia co by nam się nie spaliły.  Kotleciki z piersi indyczka: 500 g zmielonych piersi z indyka 1 jajko po jednej płaskiej łyżeczce: bazylia, rozmaryn, tymianek, zioła prowansalskie, oregano(...)sobą. Odstawiamy na 10-15 minut do lodówki co by przeszło wszystko aromatem suszonych ziół. Formujemy małe kuleczki i je spłaszczamy. Smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. wystarczy, że na patelnię wyłożycie papier do pieczenia i mięsko się nie przypali. Za to będzie się powoli smażyło w swoim własnym tłuszczyku.  Nie odmawiaj dziecku podawania dan z curry

ClauditteMissCooking
Orkiszowe pierniczki z karobem bez cukru 151

mieć kilka rodzajów świątecznych ciasteczek? Dawniej u mnie pierniczków nie piekło się wcale, były za to niezastąpione ciasteczka składane z powidłami i kruche orzechowe, które uwielbiałam dekorować kolorowymi pisakami (spokojnie, teraz tego nie robię :D). Korzenne klimaty teraz być muszą – są ciasteczka i piernik. Orkiszowe pierniczki z karobem bez cukru powstały specjalnie do Magazynu Bezbolesne Usuwanie Cukru(...)czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Wykrawać foremkami kształty ciasteczek, układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem (zachować niewielkie odstępy – ciasteczka lekko urosną). Piec w 180 stopniach ok. 10 minut. Artykuł Orkiszowe pierniczki z karobem bez cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Mini muffiny z dyniowym curdem i bezą włoską 173

store dessert og bagebog , wypełnienie i dekoracja to już moja wariacja na temat . Mini muffinki pomarańczowe z curdem i bezą włoską Składniki: (na 26 sztuk) suche: 225 g mąki pszennej 80 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki mielonych goździków mokre: 1 jajko 125 g creme fraiche (18%) skórka otarta z 1 pomarańczy(...)dyniowo-pomarańczowego beza włoska: 2 białka 80 ml wody 220 g cukru Mąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem, proszkiem, solą i goździkami. Jajko lekko ubić, wymieszać z creme fraiche, skórką i sokiem z pomarańczy, olejem i mlekiem. Płynne składniki wlać do suchych, wymieszać tylko do połączenia składników. Masę przełożyć do formy na mini muffiny wyłożonej papilotkami. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Serniko-brownie z dynią, pomarańczą i figami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 108

olejem, cukrem kokosowym, octem i napojem roślinnym na gładką masę. 8. Mąki wymieszać z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia i sodą. 9. Do masy daktylowej stopniowo dosypywać suche składniki i mieszać do uzyskania gęstej masy bez grudek. (można całość miksować mikserem na niskich obrotach) 10. Masę przelać do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia (ciasto

Candy Pandas
Jogurtowe muffinki z czerwoną porzeczką 132

gotowe. Znikają jeszcze ciepłe.  składniki: 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 2 jajka 200 g czerownej porzeczki bez ogonków Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, cukier i proszek do pieczenia

Monia miesza i gotuje
Bezowe gniazdka z bitą śmietaną, migdałami i jajeczkami. 120

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskamy okrągłe kółka z wyższym brzegiem nadając im kształt gniazdek. Powinno nam wyjść 8 sztuk. 3. Następnie wkładamy je do nagrzanego piekarnika temperatura 120 stopni pieczemy 10 minut, po czym temperaturę zmniejszamy do 90 i suszymy około 2 godzin przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika lub z termoobiegiem. Bezy powinny być dobrze wysuszone. Pozostawiamy

Izabelawkuchni
KRUCHE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI I KRUSZONKĄ 114

Szybko wyrób ciasto, uformuj kulę i owiń w folię spożywczą. Odstaw na godzinę do lodówki. Formę posmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180 st. C grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu. Po godzinie wyjmij ciasto. 1/3 ciasta wylep formę. Ja rwę je na kawałki i wylepiam nimi dno formy. Wyrównuję. Układam równomiernie posiekane(...)brzoskwinie i posypuję resztą kruchego ciasta. Ciasto kruche z brzoskwiniami piekę 45 minut na środkowej półce piekarnika aż ładnie się zarumieni z wierzchu. Wystudzone oprószam cukrem pudrem, delikatnie kroję na kawałki, podaję. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sernik z brzoskwiniami 120

Sernik z brzoskwiniami Sernik z brzoskwiniami, pieczony na kruchym spodzie posypany chrupiącą kruszonką. Pyszotka. Forma 24 cm x 24 cm 20 porcji Czas przygotowania 60 minut Składniki na spód: ·        15 łyżek mąki pszennej ·        250 g margaryny rozpuszczonej ·        3 łyżki cukru pudru(...)podpieczone ciasto, na masie układamy pokrojone brzoskwinie. 4.    Pozostała nam do zrobienia beza, białka ubijamy mikserem, dodajemy szczyptę soli oraz cukier. Masę bezową wykładamy na owoce i ścieramy na tarce o dużych oczach wcześniej schowane ciasto do zamrażalnika. 5.    Ciasto pieczemy 50 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 ° C 6.    Po upieczeniu chłodzimy, gotowe

Kulinarna Chwila