bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:78/498)

Ciasteczka owsiane z kokosem 206

mieszamy. Zawartość rondelka wlewamy powoli do miski z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy całość. Gotowe ciasto wykładamy na blachę do pieczenia za pomocą łyżki i formujemy ciasteczka. Pieczemy od  8-10 minut w 165ºC (termoobieg), do zarumienienia się ciastek. Ciasteczka owsiane po wyciągnięciu z piekarnika będą miękkie, dlatego(...)mąki pszennej będą jaśniejsze. Brzegi ciastek bardzo szybko się rumienią. Do ciastek możemy dodać nasze ulubione bakalie. Jeśli masa za bardzo będzie się kruszyć możemy dodać więcej roztopionego masła. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 165ºC. Bez termoobiegu ustawiamy temperaturę wyższą o 15ºC. Długość pieczenia zależy też od wielkości

Słodki Pomysł
Placuszki z mąki jaglanej 213

lubicie słodsze dodajcie więcej słodkich dodatków szczypta soli łyżka proszku do pieczenia olej do smażenia - można też bez dodatku tłuszczu usmażyć na patelni do naleśników Przygotowanie: W misce mieszamy wszystkie składniki, świetnie sprawdza się ręczna trzepaczka, ciasto ma być bez grudek - łatwe? Łatwe i szybkie! Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju, czekamy

Zasmakuj Kuchni
Tort bezowy z truskawkami 124

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 st.C i piec przez 30 minut, • Zmniejszyć temperaturę do 100 st.C i suszyć bezy przez 2,5 godziny. Krem • Śmietanę ubić razem z cukrem pudrem. • Pod koniec ubijania dodać ser mascarpone i szybko zmiksować na gładko. Składanie tortu • Na tortownicy ułożyć płaski spód

To co kocham
MUFFINKI CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI 164

muffinki z chrupiącą skorupką na wierzchu i orzechami włoskimi w środku. Super szybkie do zrobienia, ładnie wyrastają i długo zachowują świeżość. Ciasta wychodzi dużo i  jest dosyć rzadkie, dzięki czemu do jednej papilotki  nakładamy nawet 4-5 łyżek masy. Jednak bez obaw, podczas pieczenia ciasto nie wypływa z formy, lecz mocno rośnie w górę. Dzięki temu

cool and minty
Pralinki czekoladowe z płatków owsianych 221

Szybkie, zdrowe, proste i bez dodatku tłuszczu pralinki! Dodatek kawy idealnie podkreśla smak kakaa i kokosu. W sam raz do zrobienia kiedy nie mamy w domu nic słodkiego a nie chcemy piec czegoś dużego. Jeżeli jesteśmy na diecie wegańskiej lub będziemy mieć takich gości to wystarczy pominąć miód a dodać więcej daktyli/moreli.   SKŁADNIKI: * ½ szklanki płatków owsianych * 3 łyżki

Mohiella
Bezglutenowe muffinki czekoladowe z maslem orzechowym 96

Weekend a więc pewnie wielu z was będzie piekło coś słodkiego. Bo weekend bez domowego ciasta czy babeczek to weekend stracony. Ale co zrobić, gdy mamy ochotę ale zdrowie ogranicza korzystanie nam ze słodkich wypieków? Mozna upiec bezglutenowe muffinki. Szybkie, proste i pyszne. Z dodatkiem masła orzechowego idealna, weekendowa, słodka przekąska. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
KANAPKA NA WŁASNORĘCZNIE PIECZONYM CHLEBIE PSZENNYM Z SIEMIENIEM LNIANYM. 188

ciasto ,przykryć znów na 20 minut.Ciasto powinno dobrze wyrosnąć.Włączyć piekarnik 200 stopni.Ciasto szybko wypełni formę i dlatego musi być bardzo gorący piekarnik.Włożyć blaszkę do piekarnika włączonego góra - dół i piec 1 godzinę.Chleb dobrze wyjąć z formy i dopiec go już bez blaszki.Chleb jest gotowy ,gdy postumamy palcem o spód chleba , a on wyda głuchy odgłos

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Marlenka- ciasto karmelowe 219

każdą rozwałkować na papierze do pieczenia na placki wielkości mniej więcej dużej blaszki (ciasto bedzie bardzo cienkie, należy wałkować je szybko, bo ciasto twardnieje i coraz cieżej będzie na nim pracować). Piec placki kilka minut w 180*C aż będą brązowe.  Krem: Budyń ugotować na mleku, według przepisu na opakowaniu ( bez dodatku cukru, bo masa byłaby

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto na ''nagłą ochotę na coś słodkiego" 168

Uwielbiam ciasta bez pieczenia. Są idealne na wszystkie "nagle" przypadki. Każdy zna to uczucie, kiedy nagle dopada go ochota na coś słodkiego i nie ma rady! Trzeba przeszukiwać szafki, dzwonić do sąsiadów lub szybko biec do sklepu. Jednak co zrobić, jeśli szafki świecą pustkami, sąsiedzi nie odbierają a do sklepu daleko? Szybko złapcie za blender, miski

wegetalerze
Ciasto niedzielne bez jajek 142

jajka! W takiej sytuacji ten przepis niejednokrotnie mnie uratował :) to ciasto na szybko, bez wyszukanych składników, które zapewne każdy ma w swojej szafce. Idealne na niedzielną chandrę ! :) Składniki: ½ kg mąki tortowej, 1 margaryna, ¾ szklanki cukru, 3 łyżki śmietany, ½ łyżki octu, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, ½ szklanki wiórki kokosowe, owoce sezonowe lub mrożone, tłuszcz do formy

Tradycyjna Kuchnia
Pizza pełnoziarnista ze szpinakiem 180

oblozylam tunczykiem z puszki ( bez oleju) i krazkami cebuli.Przykryc plasterkam mozarelli.Zeby szybko upiec dobra,chrupiaca pizze najlepiej upiec ja na kamieniu.Ostatecznie blacha tez wystarczy.Gdy piekarnik osiagnie 250 °C wsunac obie pizze  na papierze pergaminowym gdy pieczemy na blaszce.Jesli uzywasz kamienia zsunac z papieru bezposrednio na rozgrzany kamien.Piec 10 do 12 minut.Czas pieczenia zalezy i od mocy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik na zimno z truskawkami na kukrydzianym spodzie czyli trochę latazimą 222

Jedną z rzeczy, które sprawiają mi ogromną frajdę jest robienie ciastek z myślą o moich bliskich, a już nic mnie tak nie cieszy gdy ciastko znika

Cynamonowe szczęście
,, Babeczki z borówkami i kruchą bezą’’ 168

mąki pszennej 100 g ziemnego masła Składniki szybko zagniatamy aż powstanie jednolita i gładka masa, formujemy kulę, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Foremki wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Dziurkujemy widelcem. Pieczemy w 190 stopniach przez ok. 15 minut . Składniki masy(...)cukru pudru. Następnie do masy dokładamy borówek i mieszamy delikatnie łyżką, po czym gotową masę wykładamy na kruche spody. Od dna foremek odrysowujemy koło, które będzie potrzebne do pieczenia bezy. Składniki bezy: 3 białka w temperaturze pokojowej 150 g cukru pudru lub drobnego do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie bezy: Białka umieszczamy w dobrze wysuszonej misie miksera

Podróż w kulinaria
Ciasto z budyniową pianką i śliwkami 396

opakowanie cukru wanilinowego lub 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju Ponadto: ok. 650 g śliwek (wypestkowanych i pokrojonych w ćwiartki) Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, dodać 1-2 łyżki wody. Podzielić(...)części - około 60% i 40%, każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Tą czynność można zrobić dzień wcześniej. Dużą prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta (60%), lekko przyklepać dłonią i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Kiedy podpieczony spód jest

Czerwień i błękit
Z ŁĄKI NA TALERZ: Babeczki z kremem z kwiatów czarnego bzu i morelami 176

czarnego bzu i morelami Potrzebujesz: Ciasto: 125g schłodzonej margaryny 225g mąki pszennej 75g cukru 1 jajko Krem: 250g mascarpone 6 baldachów kwiatów czarnego bzu 1/4 szklanki wody 2,5 łyżki cukru 1 łyżeczka oberwanych kwiatków z baldachu czarnego bzu 5 świeżych moreli Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Margarynę pokrój na mniejsze kawałki. 2. Dodaj do niej resztę składników i szybkimi ruchami(...)ciasto. 3. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok. 30min. 4. Po tym czasie wyłóż ciastem foremki do babeczek, ponakłuwaj widelcem i piecz 10min. w 180*C. Krem: 1. Do garnka wlej 1/4 szklanki wody, dodaj 2,5 łyżki cukru i podgrzewaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. 2. Do cukrowego syropu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
ambrozja- składany sernik z bezą 267

łyżki cukru 300 g masła  na bezę:  6 białek 1 szklanka cukru dodatkowo: 400 g gęstych powideł śliwkowych 2 łyżki polewy czekoladowej (opcjonalnie, można pominąć) Blaty miodowe: sodę rozpuścić w mleku. Wszystkie składniki zagnieść szybko, podzielić na połowę. Każdą rozwałkować  i upiec na papierze do pieczenia. Ostudzić. Przykryć ściereczką i odstawić (można upiec nawet(...)budyniu- ser-1/3 budyniu-blat miodowy-1/3 budyniu. Tak złożone ciasto odstawić do wystygnięcia, można nawet odłożyć je do następnego dnia ale najpierw trzeba zafoliować. Beza: białka ubić, kiedy będą sztywne powoli dodawać cukier. Pianę przełożyć do blaszki wyścielonej papierem (lub dociąć papier na wymiar ciasta i upiec na tacy z wyposażenia piekarnika) i wstawić do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
KETO BUŁKI BEZ GLUTENU I LAKTOZY (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 231

paleo itd. Przepisów jest bardzo łatwy i szybki w wykonaniu a bułeczki nie mogą się nie udać i zawsze pięknie wyrastają Składniki na 4-5 bułek: 150 g śmietanki kokosowej lub stała część schłodzonego mleczka kokosowego 50 g łupin babki jajowatej 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu Sól himalajska do smaku Opcjonalnie ziarna typu

Ola la LCHF
Ciasto kruche z pianką i malinami 303

pieczenia 4 łyżki cukru pudru 5 żółtek Masa piankowa: 7 białek  1 szklanka cukru 3 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru   3/4 szklanki oleju rzepakowego Owoce : 1 kg. malin WYKONANIE Ciasto zagniatamy w misce lub na stolnicy. Mieszamy mąkę z proszkiem i cukrem dodajemy startą na tarce zimną margarynę. Rozcieramy szybko z mąką(...)Zawijamy w folię i większą część wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz., a drugie do zamrażarki. Piekarnik rozgrzewamy do  180 stopni. Blaszkę 33x 23 wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy większą część ciasta z lodówki i zapiekamy spód ok 20 min. Odstawiamy do wystudzenia. Masa budyniowa Białka ubijamy  na sztywną pianę. Następnie powoli dosypujemy cukier

W kuchennym oknie Ewy
Test beztłuszczowej frytkownicy Russell Hobbs Purifry Multi Health Fryer. 212

urządzenia tego typu mieszczą jedynie dwa.  Kosz bez problemu wyjmuje się w trakcie pieczenia w całości, dzięki czemu łatwo sprawdzać stan wypieczenia. Co też ważne, nie jest zbyt ciężki i łatwo nim potrząsać, kiedy w trakcie smażenia znajduje się w nim więcej jedzenia. Urządzenie nagrzewa się bardzo szybko dzięki dobrej cyrkulacji gorącego powietrza Wystarczy ustawić(...)powrotem. Kolejnym wyzwaniem było przygotowanie piersi i udek z kurczaka. I tutaj ogromne zaskoczenie! Nie jestem fanką pieczenia mięs czy ryb w piekarniku, bo wychodzą zbyt suche, nawet mimo zamarynowania w oleju i przygotowywania w specjalnej torebce do pieczenia wypełnionej bulionem. Skórka była delikatnie chrupiąca, a środek... niezwykle soczysty! Zarówno pierś jak i udko smakowały jakby były przygotowane

Poranek na słodko

Proponowane wyszukiwania