bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:128/498)

Kruche ze śliwkami i bezą 155

łyżki cukru • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie • 500 g śliwek węgierek Beza • 6 białek • 1 szklanka cukru • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • cukier puder do posypania Wykonanie: • Do miski wsypać przesianą mąkę, dodać cukier i proszek do pieczenia. • Na tarce o grubych oczkach zetrzeć masło do mąki. • Ucierać mąkę(...)masłem między dłońmi jak kruszonkę. • W środku zrobić dołek, wlać żółtka i wymieszać wskazującym palcem. • Szybko zagnieść ciasto, przełożyć na talerzyk, przykryć papierkiem po maśle i odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut. • Ciasto trudno się zagniata i należy je tylko lekko połączyć, ale dzięki temu jest pyszne

To co kocham
Czekoladowe ciasteczka z kolorowymi drażetkami 209

bez cukru) 60g kolorowych drażetek typu M&M's (u mnie lentilki z Cukieteri ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szczypta soli Dodatkowo: kolorowe drażetki/lentilki do ozdoby Masło z cukrami i szczyptą soli utrzeć do puszystości. Nadal miksując - dodać jajko, a następnie mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Masę szybko

Di gotuje
Pierniczki leckerli 137

trochę mleka do posmarowania ciastek przed pieczeniem Jeżeli dysponujemy miodem w stałej postaci, trzeba go rozpuścić na bardzo delikatnym ogniu. Kiedy jest lejący, łączymy  go z mąką i mieszamy aż się połączą. Następnie przekładamy masę na blat roboczy i dodajemy wszystkie składniki. Następnie wyrabiamy ciasto, nie będzie to łatwe, ani szybkie. Wymaga cierpliwego zagniatania składników, najlepiej najpierw pracować(...)piekę ok. 10 minut. Trzeba pilnować, żeby nie spalić pierniczków, jest w nich dużo słodyczy, a ta łatwo się przypala. Zdejmuję gorące ciastka delikatnie  na papier, dość szybko stygną i robią się twarde jak kamyki. Skosztować można tylko cieplutkie. Mniam! A potem czekamy. Po kilku tygodniach zrozumiemy na co. Oczywiście pyszne są i bez lukrowania, ale warto

I tu będę miała takie te
Tarta z borówkami wg Aleex 201

truskawkami. Bez pieczenia. W sam raz na upały, które znowu do nas zawitały i panoszą się na zewnątrz. Zainspirowały mnie dwa przepisy Dorotus , więc prosto z pracy pojechałam na targowisko, aby zakupić potrzebne owoce. Wymyśliłam sobie, że truskawki będą doskonale komponować się z panna cottą i kremem. Oczyma wyobraźni już widziałam wspaniałe ciacho i…. szybko musiałam zweryfikować

W mojej kuchni
szalotka z bazą 154

gałki muszkatołowej BEZA: 3 białka 150 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego Przepis-Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier oraz przyprawy. Dodać pokrojone na małe kawałeczki zimne masło i wszystko miksować mikserem, melakserem lub rozcierać ręcznie, aż powstaną drobne okruszki ciasta (jak kruszonka). Dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto łącząc

Gotowanie-uk
kolorek 206

ciasto bez pieczenia, osadzone na biszkoptach a składające się z warstw ptasiego mleczka przekładanych warstwami galaretki. Ciasto wyglądało apetycznie i kolorowo, ale jakoś nie udało mi się tego złapać na zdjęciu, może dlatego, że robiłam fotki wieczorem. To ciasto pokrojone na małe kawałeczki świetnie sprawdzi się np. na dziecięcych przyjęciach.  Uwaga: ciasto trzeba przygotować szybko

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Słodkie środy - Cytrynowe muffiny z czereśniami 217

przyjaciół bez najmniejszych przeszkód. Jednak nie tylko za to są one uwielbiane przez wielu .... również za to że są one tak proste i szybkie w przygotowaniu. Połączenie cytrynowych muffin z czereśniami które ukryłam pod kruszonką jest dobrym wyborem.  Cytrynowe muffiny z czereśniami SKŁADNIKI : ciasto: 1,5 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Odwrócone ciasto z rabarbarem 159

odstawić na kilka minut, aż puści sok. Pozostałą część masła, pokroić na kawałki i poukładać na dnie tortownicy (wyłożonej papierem do pieczenia – samo dno). Następnie przełożyć rabarbar, bez soku. Na wierzch przełożyć ciasto. Posypać kruszonką. Piec w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Pod formą z ciastem, położyć drugą większą formę(...)której będzie ściekał sok z rabarbaru. Po upieczeniu ciasto przestudzić, odkroić boki od formy, otworzyć tortownicę. Na górę formy położyć tackę, szybkim ruchem odwrócić ciasto i zdjąć obręcz formy. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Na tropie belony - Jastarnia 163

pieczona z ziołami, gotowana na parze lub wędzona. Bez wątpienia, jedna ze smaczniejszych ryb jakie do tej pory jadłam, a zjadłam już ich dość sporo w różnych częściach Świata :).   Nie bacząc na pogodę i inne okoliczności ;) śpieszcie się, jeśli chcecie spróbować belony, bo sezon na nią tak jak na truskawki trwa krótko i szybko

SzczyptaSmaQ
Babeczki czekoladowe 112

życie  bez odrobiny słodyczy , każdego dnia  kuszą nas batoniki, wafelki i desery .Tym razem podaję przepis na szybkie i proste babeczki czekoladowe z bitą śmietaną. Mnie udało się nadgryźć tylko jedną , resztę pochłonęli moi domownicy . składniki na 12 babeczek 200 g cukru 200 g masła 200 g mąki 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki

Smakowite Dania
EKSPRESOWY OBIAD - INDYK W PAPRYCE Z DIPEM CZOSNKOWYM + ZIEMNIACZKI Z PIEKARNIKA I FASOLKA. 278

Szybko, łatwo, bez bałaganu no i (przynajmniej dla nas) smacznie.  :) Jako, że ta starsza o figurę dba to przygotowuje sobie mięso na "suchej patelni" bez grama oleju - bardzo dobrze wychodzi. Fakt, faktem, że patelnia u nas rzadko widzi się z mięsem, bo przygotowujemy je zwykle w bardziej dietetycznej i zdrowej wersji - króluje u nas drób pieczony

Wypisz Wymaluj
Szarlotka z Masą Budyniową 360

już bez przykrycia. Odstawiamy do wystudzenia.Ciasto: Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy elastyczne ciasto (można użyć food procesora). Gdyby ciasto okazało się zbyt "suche" dodajemy jeszcze trochę śmietany. Masę dzielimy na trzy równe części. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.Następnie formę (ok. 20x25 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki

Słodka Strona
SMAK DZIECIŃSTWA CZYLI DESER Z BUDYNIU I KASZKI MANNY 329

słodko bez użycia piekarnika :)  Budyń czekoladowy i kaszka ... smak dzieciństwa, mam nadzieję, że dla większości z Was miłe wspomnienia.  Ja pamiętam, że budyń i kisiel gotowało się u mnie w domu bardzo często, a ciasto piekło się tylko na niedzielę. Teraz pomału i kisiel i budyń odchodzi w zapomnienie, a szkoda bo to szybki i bardzo

Walijskie Pichcenie
Placuszki z czarnym bzem 176

placuszki szybko się robi i świetnie smakują , można podawać je posypane cukrem pudrem lub podawać z konfiturąPlacuszki z czarnym bzem SKŁADNIKI:Ciasto naleśnikowe:2 szklanki mąki1 szkl wody1 szkl mleka2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżeczki cukruolej rzepakowy do smażeniasólkiście kwiatów czarnego bzu PRZYGOTOWANIE:Ciasto naleśnikowe Do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe

Kuchnia Danusi
Biszkopt pełen jagód 204

dość szybko mieszam.  Ciasto przekładam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Odstawiam na godzinę by biszkopt przestygł (najlepiej do góry dnem). Ubijam pianę z 3 białek a pod koniec ubijania dodaję po trosze cukru pudru. Na biszkopcie rozkładam gęsto jagody i przykrywam pianą. Suszymy bezę w piekarniku

prawdziwe jedzenie
Wesołych Świąt :) Przepisy na Wielkanoc z zeszłego roku 148

Kochani z okazji Wielkanocy, chciałabym Wam życzyć takich świąt jakie najbardziej lubicie ;) Gdyby komuś zabrakło w środku świąt jedzenia (w co wątpię) to przypominam przepisy, które

Quinoa Raz!
Szarlotka z budyniem 290

kwaśnych jabłek - kilka łyżek cukru (w zależności od kwaśności jabłek - do smaku) Kruche ciasto: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać masło pokrojone w kostkę. Posiekać. Dodać żółtka i szybko zagnieść. Teraz stopniowo dodawać śmietanę, aż ciasto utworzy kulę (nie trzeba dodawać całej ilości, wystarczy tylko tyle śmietany, żeby się dobrze zagniotło). Ciasto podzielić(...)Masa: Ugotować budynie bez cukru na mleku. Do ciepłego budyniu dodać masło, wmieszać i ostudzić. Białka ubić z cukrem. Połączyć z wystudzonym budyniem. Jabłka poszatkować w cienkie plasterki i wymieszać z cukrem. Wyłożyć na podpieczony, wystudzony spód, na nie rozsmarować budyniową masę, a na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach resztę ciasta z zamrażarki. Piec przez

Kubki smaku